Miecze

+
Miecze

Ktoś policzył i zlokalizowal miecze w grze? Gdy grałem pierwszy raz we Flotsam w domu mytnika znalazłem fajny srebrny mieczyk. Pózniej już nic tylko jakieś bzdety, czyżby gra wybierała lokalizacje mieczy losowo? Miecz KaerMoren znalazłem w gniezdzie krabopajaka przy szkielecie wiedzmina (chyba). No i rewelacyjny miecz Vranow w komnacie Detmolda w ostatnim akcie. Trafi iście moze jakieś inne ostrza i gdzie ? Chyba coś jeszcze było w Vergen ale nie bardzo pamietam...

Najlepsze dwa miecze stalowe to:
- Caerme
Schemat na niego zdobywamy po ukończeniu misji "Zaszyfrowany manuskrypt", jednak składniki na niego trzeba mieć odłożone już z I aktu.
Obrażenia: 50-58
Regeneracja życia +2
Przedłużenie dzialania olejów o +4
Szansa na natychmiastowe zabicie przeciwnika +4%
2 miejsca na runy

- Zapomniany miecz Vranów
Dostępny tylko w III akcie w ścieżce Vernona Roche'a. Znajduje się on w skarbcu czarodzieja Detmolda w keadweńskim obozie w Loc Muine. Można go zdobyć decydując się na pomoc Vernonowu w Loc Muine.

Obrażenia 50-55
redukcja obrazen po bloku 1
szansa na zamrożenie 20%
szansa na natychmiastowe zabicie 2%
regerenacja hp 1
3 miejsca na runę

A najlepszy miecz srebrny to:
Addan Deith - starożytny miecz Gonu, który przybył ze sfery Dzikiego Gonu. Po jego zdobyciu dowiadujemy się całkiem dużo o Dzikim Gonie. Można go zdobyć wykonując zadanie "Zlecenie na gargulce". Jest w jednej ze skrzyń ukrytych pod Loc Muine.

Obrażenia 46-51
Krwawienie 36%
Obrażenia przeciwko upiorom +4%
Adrenalina przy trafieniu +2
Szansa na natychmiastowe zabicie przeciwnika +2%
3 miejsca na runy

maciejmorawiec said:
Ktoś policzył i zlokalizowal miecze w grze? Gdy grałem pierwszy raz we Flotsam w domu mytnika znalazłem fajny srebrny mieczyk. Pózniej już nic tylko jakieś bzdety, czyżby gra wybierała lokalizacje mieczy losowo? Miecz KaerMoren znalazłem w gniezdzie krabopajaka przy szkielecie wiedzmina (chyba). No i rewelacyjny miecz Vranow w komnacie Detmolda w ostatnim akcie. Trafi iście moze jakieś inne ostrza i gdzie ? Chyba coś jeszcze było w Vergen ale nie bardzo pamietam...
W zadaniu zlecenie na gargulce znalazłem miecz srebrny najlepszy w grze Addan
Deith. Caerme też najlepszy w grze(schemat dostajemy po wykonaniu misji „Zaszyfrowany Manuskrypt” Wszystko III akt

Dobry miecz srebrny można znaleźć w II akcie (ścieżka Roche'a), gdy idziemy po miecz Saskii. Na południu tych jaskiń jest miecz, który daje +50% do krwawienia i przyzwoite obrażenia.

Tu jest spis mieczy stalowych z KaerMorhen.ru. Tłumaczony googlowym translatorem, dlatego jest po polskiemu.

http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=ru&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.kaermorhen.ru%2Fmodules.php%3Fname%3DArticles%26pa%3Dshowarticle%26artid%3D398

Ooooooo, srebrne też są

http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=ru&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.kaermorhen.ru%2Fmodules.php%3Fname%3DArticles%26pa%3Dshowarticle%26artid%3D399

A tu jest spis wszystkich mieczy stalowych i strebrnych od gamebanshee

http://www.gamebanshee.com/cgi-bin/search/banshee_search.pl?_layout=TheWitcher2_Items&_cgifunction=search&TheWitcher2_Items.category=Silver+Sword

http://www.gamebanshee.com/cgi-bin/search/banshee_search.pl?_layout=TheWitcher2_Items&_cgifunction=search&TheWitcher2_Items.category=Steel+Sword

Ja (Nie wiem jakim cudem) dostałem od trolla (akt pierwszy, chyba za głowę żony w poprzednim patchu, choć nie dam sobie nic urwać :) ) receptę na któryśtam z najlepszych mieczy (chyba Caerme), i na początku II aktu Iorweth (potrzebowałem pióra harpii) sobie go scrafciłem :D

PS:Jak nie zapomnę to dam Screena :)

PS2:Grałem na trudnym.

Nie wiem jak wam ale mi kiedyś jak grałem na łatwym to w ruinach w elfim połacyku w 1 akcie ( Już po walce z Letho ) po prawej stronie w skrzyni znalazłem Schemat Caerme. Grałem za drugim razem - już nie było nic.

oO. Czyżby Caerme był czymś w rodzaju Ard Aenye? Nie wiadomo gdzie się może pojawić, zagadkowa broń...

Właśnie jestem w 2 akcie (po stronie Vernona) i rozglądam się za jakimś konkretnym mieczem, zarówno stalowym jak i srebrnym. Co prawda można takie kupić u kupca przy wieży ale są strasznie drogie. Byłbym wdzięczny za podpowiedz, gdzie takowych szukać?

Można dokładnie rozejrzeć się po polance "zamieszkiwanej" przez krabopająka w lesie koło Flotsam - znajdujemy srebrny "Miecz z Kaer Morhen" (polecam użycie medialionu - wszystkie "znajdźki" podświetlą się).

@up

Jak na złość przeszukałem całą polanę i tylko Kordelas znalazłem w kryjówce Iorwetha,możesz powiedzieć gdzie dokładnie znajduje się ów miecz?

możesz powiedzieć gdzie dokładnie znajduje się ów miecz?
Na tej polanie jest szkielet,a w nim jest ten miecz.
Ten teren jest za mocno oświetlony,więc dokładnie nikt Ci nie określi tego miejsca.

W 2 akcie po stronie Vernona można znaleźć świetny miecz (chyba srebrny) w którymś z bliźniaczych jeziorek (koło kapliczki nadchnionego).

Macie tak,że w III akcie u handlarza przy amfiteatrze można kupić srebrny miecz +1004% obrażeń przeciwko trupojadom ?

Przeszukałem całą polanę i nic,zero mieczyka :< czy jest ktoś kto może w save (podeśle) dojść mi do tego miejsca gdzie jest ten szkielet,byłbym wdzięczny.

Ciekawą bronią jest artefakt Operatora :). Ja grę zakończyłem ze stalowym Caerme i srebrnym mieczem Gonu, do tego komplet Starszej Krwi (rękawice, buty i spodnie bodajże) i zbroja Vranów, czyli chyba najlepszy zestaw itemów w grze. Może się to zmienić pod koniec września, gdy nam RED-zi zafundują Dark Mode :).

Czy mozecie powiedziec/wskazac najlepsze miecze w 2 akcie? Jakie, gdzie mozna je znalezc/zdobyc i jakie maja moce?

Co do tego w lesie, kosciotrupow znalzlem kilka ale nie bylo miecza:( Gdzie dokladnie lezy ten mieczyk? Przy lewym brzegu bagna czy prawym?

W drugim akcie po stronie Vernona najfajniejszy miecz srebrny to chyba krwawy miecz który można znaleźć w jaskini pod Vergen. Co do stalowego to nie wiem czy jest najlepszy w drugim akcie ale według mnie jest najfajniejszy z wyglądu i nazwy. Co do statystyk też ma nie najgorsze. A chodzi mi tu mianowicie o mieczyk o nazwie ROZJEMCA ;) Po zebraniu NEGOCJATORA fajnie się prezentuje ROZJEMCA I NEGOCJATOR w ekwipunku :D ROZJEMCE można znaleźć w szkielecie który znajduje się w jeziorku w obok miejsca w którym Natchniony każe nam spędzić noc pod wpływem jego ziółek ;) Bodajże grasuje tam kilka endriag i krabopająk. Ciekawostką jest że po stronie Iorwetha też można znaleźć ROZJEMCE ;) A mianowicie po przeprawieniu się przez upiorną mglę nie idziemy od razu do obozu tylko wybieramy się właśnie w tamte okolice ;) Podoba mi się on z wyglądu ponieważ ma tajny wzór na klindze ;)

Rany, jak ma mogłem przegapić ten "Krwawy miecz"? To pewnie przez ten wiedźmińskie eliksiry, po skończeniu zaburzają percepcje ;) . W każdym razie dzięki ludzie, poszukam go bo akurat gram ponownie (po raz enty) w Wiedźmina 2.

W Loc Muinne, gdy schodzimy z góry na początku aktu, na dole trzeba skręcić w prawo - jest wąwóz z dwoma krabopająkami, na samym końcu tego wąwozu, na prawo od rozbitej karawany jest srebrny miecz Deithwen (trzeba się dobrze rozejrzeć, bo jest w krzakach obok szkieletu). Statystyki - obrażenia zadawane dużym potworom +25%, obrażenia zadawane gargulcom +25%, obrażenia podstawowe 44-48 (na Operatora i smoka "jak znalazł").

Top Bottom