[mod] Wiedźmin 1: Powrót Białego Wilka

+
Większość, ale sprecyzuj choć kilka elementów, proszę. Bo jak zmienimy inne, to powiesz, że chodziło Ci o inną większość. Ja naprawdę nie widzę, oprócz wspomnianych już ikonek, by większość była nieczytelna albo zbyt mało ostra, może znalazło by się kilka takich plików. Chodzi Ci może o rozmyte tła ekranów? Naprawdę wymień, zrób jakąś listę przykładowych elementów, serio nam to pomoże, a nie jałowa dyskusja, że większość. Albo wskaż te dobre elementy, jeżeli jest ich mniej. Nie chcemy być źli i bronić święcie czegoś, co może się komuś nie podobać, ale chcemy wiedzieć co zmienić.

Podałem już wystarczająco dużo szczegółów w moich wcześniejszych postach, wystarczy trochę chęci i ich przeczytanie a następnie sprawdzenie wymienionych wad w grze. Nie mam czasu i zamiaru się po raz kolejny powtarzać jeśli mam do czynienia z taką ignorancją ze strony twórców.
Proszę tylko na koniec o szczegółowe informacje które pliki gry zostały nadpisane przez "mod" abym mógł go zupełnie odinstalować i przywrócić oryginalną wersję gry.:victory:

Podałem już wystarczająco dużo szczegółów w moich wcześniejszych postach, wystarczy trochę chęci i ich przeczytanie a następnie sprawdzenie wymienionych wad w grze. Nie mam czasu i zamiaru się po raz kolejny powtarzać jeśli mam do czynienia z taką ignorancją ze strony twórców.
Pisałeś o interfejsie i hudzie. To bardzo ogólne pojęcia, na co zwróciliśmy uwagę. I kto tu jest ignorantem?
Proszę tylko na koniec o szczegółowe informacje które pliki gry zostały nadpisane przez "mod" abym mógł go zupełnie odinstalować i przywrócić oryginalną wersję gry.:victory:
Po prostu odinstaluj grę i zainstaluj jeszcze raz.

@SMiki55, @P ATROL - gdybyście nie mieli choć jednego hejtera, to oznaczałoby, że coś z Waszym modem jest nie tak i wszyscy Wam słodzą z litości. Skoro jednak znalazł się ktoś krytykujący - to znaczy, że warto było poświęcić cały ten czas robiąc PBW. Wzbudzacie emocje - i o to chodzi!

PS.: Mi z kolei bardziej odpowiadały stare symbole składników (aether, rebis, vermillion i inne), ale nowe przyjąłem z całym dobrodziejstwem inwentarza i nie jęczę :p. Wiedźmin ze zwieńczoną Powrotem paczką modów poprawiających tekstury stał się dla mnie Edycją Rozszerzoną 2.0 i bez nich gra wydaje mi się uboższa i niepełna.

Po prostu odinstaluj grę i zainstaluj jeszcze raz.
A pomyślałeś że może jest to ostateczne rozwiązanie i zależy od wielu problemów, których można uniknąć wiedząc jakie pliki zostały podmieniony i czy została zrobiona ich kopia zapasowa przy instalacji moda?

BTW: Znalazłem kolejne błąd. Mod usuwa system randomowej koloryzacji tekstur npc korzystających z tego samego modelu celem ich większego zróżnicowania wprowadzony bodajże w ER gry.

@SMiki55, @P ATROL - gdybyście nie mieli choć jednego hejtera, to oznaczałoby, że coś z Waszym modem jest nie tak i wszyscy Wam słodzą z litości. Skoro jednak znalazł się ktoś krytykujący - to znaczy, że warto było poświęcić cały ten czas robiąc PBW. Wzbudzacie emocje - i o to chodzi!

Jak rozumiem konstruktywna krytyka celem poprawy projektu tzw. feedback jest przy tym modzie nie na miejscu? Na usta ciśnie się tylko jedno zdanie "kółko wzajemnej adoracji i lizania sobie rzyci"

Last edited:
Mod podmienia niektóre pliki, gdyż nie mogły one zostać dodane w inny sposób. W ER postaramy się zrobić bardziej rozbudowany instalator jak i deinstalator.

BTW: Znalazłem kolejne błąd. Mod usuwa system randomowej koloryzacji tekstur npc korzystających z tego samego modelu celem ich większego zróżnicowania wprowadzony bodajże w ER gry.

Jak nie działa, jak działa? :question: Chodzę po Podgrodziu, i wersji kolorystycznych babć jest od groma.

@crass2012 - płaciłeś za moda?
Kiedyś ojciec mnie ostrzegał, że nie z każdym warto dyskutować, gdyż taki sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem (dosłownie brzmiało to ciut inaczej ;)). Lepiej takich po prostu ignorować. Tak więc wyłączam się z dyskusji, bo nie toleruję wyrywania fragmentu mojej wypowiedzi z kontekstu i opierania na tym swojej "konstruktywnej" krytyki. Do zobaczenia w milszych okolicznościach.

Last edited:
@crass2012 - płaciłeś za moda?
Kiedyś ojciec mnie ostrzegał, że nie z każdym warto dyskutować, gdyż taki sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem (dosłownie brzmiało to ciut inaczej ). Lepiej takich po prostu ignorować. Tak więc wyłączam się z dyskusji, bo nie toleruję wyrywania fragmentu mojej wypowiedzi z kontekstu i opierania na tym swojej "konstruktywnej" krytyki. Do zobaczenia w milszych okolicznościach.

Właśnie udowodniłeś, że twoje kontrargumenty nie opierają się na konstruktywnej konwersacji połączonej ze zrozumieniem wypowiedzi współrozmówcy tylko z próbą jego obrażenia i zdeskredytowania poprzez ośmieszenie, a na końcu wycofanie się z dyskusji.
Przepraszam za off topic.

Np. w przypadku przechodniów w Wyzimie. Powtórzę że zainstalowałem mod na czysta gra bez fcr i innych modów, a po usunięciu folderu z modem rotww większość błędów się naprawiła, także sugerowałbym przetestować grę najpierw bez moda a później z modem żeby zobaczyć różnice. Jak już mówiłem doceniam wkład pracy włożony w Wasz mod, informuje tylko o jego wadach celem jego udoskonalenia w przyszłości. Naprawdę nie mam czasu ani chęci na jałową polemikę typu kilkakrotne powtarzania ani robienie screenów i objaśnianie co i jak bo wymienione przeze mnie rzeczy można dość łatwo zauważyć testując grę z modem i bez niego. Wystarczy tylko trochę chęci i zaufanie do odbiorców.

Ja nie zauważyłem negatywnych zmian w grafice/szczegółowości w stosunku do oryginalnej wersji gry, chyba tylko ten jaskrawy miecz przy którejś tam sekwencji ataku, ale dla mnie wyższy poziom trudności jest akurat plusem :)

Mam problem - po wgraniu "powrotu" przerywniki filmowe zacinają się podczas odtwarzania lub w ogóle się nie odtwarzają (intro). Mam na myśli pliki w folderze "movies" - engine.bik, intro.bik itd. O co może chodzić? Tak poza tym problemem to mod świetny, lepiej to wygląda niż oryginał. Pozdro

Last edited:
Zaktualizuj grę do najnowszej (1.5) wersji. Główny plik z kursorami pochodzi właśnie z tej wersji i jej nieposiadanie może wywołać pewne anomalie.

Witam przechodzę od nowa W1 i przygotowuje save więc postanowiłem zainstalować tego moda i mam dwa szybkie pytania:
1.Czy nie ma problemów z bugami i można przejść cała grę od deski do deski??
2.Czy mod zwiększa lub w ogóle ingeruje w poziom trudności ??( przy 4 przejściu wreszcie przydało by mi się przeskoczyć z normalnego na trudny ;])
3.Czy w razie jakiś problemów można odinstalować moda i spokojnie kontynuować save na czystym W1 ??

Last edited:
@anorax_7 jak będziesz chciał odinstalować, to pozostaną Ci kursory, launcher oraz ekran w intro. Jeżeli będziesz chciał, podrzucę Ci oryginalne pliki w razie potrzeby.

To pytałem o to tak tylko w razie w, jak nie ma bugów uniemożliwiających skończenie gry to nie będzie takiej potrzeby ;]

Top Bottom