Zgodnie z obietnicą przybyłem poflejmić, i rozpunktować co mi się podoba w tym modzie a co nie
1)Zmiana menu głównego z zarąbistego na okropne. Bardziej randomowego i nieklimatycznego obrazka nie dało się wrzucić?
2)Zmiana interfejsu alchemii. Serio? Zastąpiliście dobre ikonki huowymi, tylko po to żeby być jak TW2?

Lepiej zrobilibyście moda do W2 który zwraca ikonki z W1 a nie odwrotnie, system miliona podobnych ikonek jest okropny, jednak w W1 przynajmniej te symboliki się nie obracają i jest ich tylko 6 a nie 9
3)Wszystkie nieprzezroczyste ściany zakrywające 2/3 ekranu. W W1 chodziło o to że nawet otwarcie ekwipunku/dziennika miało być jak najbliższe "aktywnej pauzy" a nie "chodzenia po menusach oderwanych od gry". Poza tym, o ile zaznaczanie substancji pobocznych jest dosyć ciekawe, to te niebieskawe "cuś" zasłana ikonki.
Po 2gie, nowe symbole substancji alchemicznych. Raz - po chu? Dwa - czemu "lepsze" na "gorsze"?

Nowe ikonki alchemii wydają mi się sporo mniej przejrzyste od nowych (coś z ich rozmiarem, i podmienieniem koloru tła z jasnego na ciemny - kwadraciki oznaczające jaka to substancja również wydają mi się mniej przejrzyste, choć być może kwestia rozdzielczości/obeznania)
4)Nowe ikonki rozwoju postaci wyglądają w większości spoko, choć nie mogę się przyjrzeć dokładniej czy efekty i ikonki są oczywiste itd., jednak z tego co widzę największy problem był z ikonkami od stylów walki. IMO i tak lekki downgrade ;P
5)GUI - Spoko - minimalistycznie. Gdybym więcej grywał w 3osobowym trybie być może bardziej by mi na tym zależało, mnie tam faflunki i zielonkawy tint w W1 nie przeszkadzał, jednak gdybym miał grać z tym modem to nie narzekałbym

(symbole od znaków gdy są zaznaczane kolorują się nie?

).
6)Nowe tekstury postaci - bardzo spoko. Jeżeli installer ma chceckboxy to bym zagrał z tą opcją
7)Nowe przerywniki filmowe - bez voiceovera? :/
Nie wiem na ile cieszyłbym się a na ile wkurwiałbym się z tego moda... dużo chętniej chyba przygarnąłbym jakieś zabawy z zmiennymi gry (śmierć Thalara na zmienną globalną!

Badanie wieży maga faktycznie wymaga badania! Może pomijanie indywidualnego osądu jeśli nie zbadaliśmy przedmiotów dot. danej postaci w akcie I! Sekcja zwłok wymaga badania, a nie wiedźmin z amnesją wyjeżdza z muchami tse-tse nie wiedząc o nich!), odtwarzanie części questów itd. bez dodawania żądnych dialogów (lub też np. zabawy ze spawnami potworów, chwastów, receptami/książkami itd. choć z tym w oryginale i tak już było bardzo dobrze). Chętnie też zobaczyłbym nowe wpisy w dzienniku / modyfikacje starych (coś a'la FCR/Flash modd o potworach), być może nawet modyfikacja popupów tutorialowych lub dodanie nowych (np. pierwszy atak znakiem, działanie efektów krytycznych (Tabelka!), tiery efektów krytycznych, combo szybki (ból) -> silny (krwawienie) przeciwko szybkim przeciwnikom, o tym że grupowy ma debuff do dmg gdy namierza mniej niż 3 przeciwników, mocno pobawiłbym się z efektami krytycznymi zadawanymi przez przeciwników - i o stosownych wpisach w dzienniku/popupach).
Wydobyć głębie combata W1 \o/ .
btw: Wiecie na ile możliwe jest to o czym pisałem powyżej np. tworzenie nowych popupów tutorialowych aktywowanych w danym momencie?

Same wpisy są w 2da pewnie, ale czy można łatwo podpiąć zdarzenie które ma to wyzwalać i czy są na tym jakieś ograniczenia (np. nie można robić tych które dotyczą tego co jest zakodowane w enginie, ale można zrobić własnego popupa aktywowanego na wejście do określonej strefy itd.)? Czy można się jakoś łatwiej bawić z spawn pointami? Wiem że bez problemu można zmieniać timetable itd., ale co z samym rozstawieniem spawnów, własnymi np. ścieżkami potworów a'la Boss-Wilk z III aktu? Da się to technicznie zrobić? ^^