[mod] Wiedźmin 1: Powrót Białego Wilka

+
Hej, mam zamiar przejść sobie znów Wiedźmina 1, żeby sobie odświeżyć. I mam małe pytanko, jakie mody polecacie? Oczywiście "Powrót Białego Wilka" idzie do instalacji jako obowiązkowy bo jestem strasznie ciekaw jak Wam to wyszło. Zastanawiam się, czy FCR'a też wgrywać. Albo jakiś mod na pochwy na miecze słyszałem, że też jest. Co polecacie? :)

Hej, mam zamiar przejść sobie znów Wiedźmina 1, żeby sobie odświeżyć. I mam małe pytanko, jakie mody polecacie? Oczywiście "Powrót Białego Wilka" idzie do instalacji jako obowiązkowy bo jestem strasznie ciekaw jak Wam to wyszło. Zastanawiam się, czy FCR'a też wgrywać. Albo jakiś mod na pochwy na miecze słyszałem, że też jest. Co polecacie? :)

Scabbard, mod na tekstury w wysokiej rozdzielczości i w zależności od tego, czy chcesz żeby gra była trudniejsza Flash mod, albo FCR.
Flash mod po prostu zwiększa poziom trudności, natomiast FCR całkowicie zmienia mechanikę gry - przy czym też jest ona cięższa.

Póki co moda nie zainstalowałem, ale jak najbardziej planuję to zrobić. Muszę jednak najpierw coś przyznać, zainspirowany screenami komparacyjnymi. Świetna robota, genialny mod! Naprawdę, na oryginalne tekstury ciężko patrzeć, jeśli widziało się Waszą wersję. :)
I tu mam luźne pytanie: czy szykujecie coś jeszcze do Wiedźmina, czy pozwalacie mu przejść na zasłużoną emeryturę? Mam cichą nadzieję, że to jeszcze nie wszystko, choć i tak zrobiliście już dużo. :)
No dobra, jeszcze jedno: w Zabójcach Królów mieszać coś będziecie, czy raczej weźmiecie się od razu za trójkę, kiedy wyjdą narzędzia? Moim zdaniem w dwójce jest sporo rzeczy, które warto by było naprawić, i nie mówię tu tylko o reteksturach. Dużo dobrego zrobił już imć Rustine, dając najpierw lepszą (taką 'jedynkową' :D) kamerę, później piruet i eliksiry w quickslotach. Warto by było przygotować więcej takich przyjemnych smaczków i upakować w zbiorczą paczuszkę, ale to już tylko takie luźne przemyślenia. :)

@fffb
W dwójce robi coś @Rustine, ale raczej pojedyncze mody i samodzielnie. Za coś większego dopiero przy trójce może się zabierzemy.

Co do jedynki - raczej nic do zmienienia nie ma, jedyne co mi przychodzi na myśl, to pierdółki pokroju zmiany na ikonkach monet symbolu korony na lilię. Ewentualnie po premierze trójki, jak Czerwoni wypuszczą z izolatki paru swoich pracowników, być może zapytamy o możliwość dodania kurtek jako nowych przedmiotów.

Miki nie zapominajmy także o mojej zabawie w redkicie która dość zaawansowana jest :p Co nie zmienia faktu, że światło dziennie żeby to ujrzało, no to raczej trudno by było.

Chciałem dopisać właśnie, że coś robiliśmy ale upadło przez brak czasu i przepracowanie, ale znowu by na chacie Rasztynn się denerwował, że bez pytania takie informacje ujawniam :p

Przeglądając z nudów forum trafiłem na sprawozdanie Gophera. Całkiem przyjemny filmik nakręcił. Po obejrzeniu relacji trafiłem na jego let's play W1, który powitał mnie utworem Dusk of the Northern Kingdom. Dalej już jakoś samo poszło. Instaluje W1, słucham OST i ściągam Powrót Białego Wilka. W końcu zobaczę co żeście wymodzili.
:cheers:

Mam takie pytanie: Jaki kolor oczu w modzie ma Triss zielony czy niebieski? Oraz czy moglibyście zrobić moda do W2 zmieniającego kolor oczu naszej czarodziejki na książkowy? :D

Top Bottom