Pytanie do znawców, czy jesli wyszedł by ten redkit kiedys byłby możliwy remake wiedzmina 1 na silniku trojki czy to jednak tylko strefa marzeń ?
Strefa marzeń, chyba że ktoś się podejmie darmowej, wieloletniej pracy wymagającej wiele wyrzeczeń.Pytanie do znawców, czy jesli wyszedł by ten redkit kiedys byłby możliwy remake wiedzmina 1 na silniku trojki czy to jednak tylko strefa marzeń ?
Właśnie też mnie to zastanawia.
Przecież REDania zawsze zarzekała się, że wspiera społeczność moderską, swego czasu na oficjalnej stronie drugiej i pierwszej części wisiał link do Nexusa - nie wiem czy teraz też - a tu takie jaja.
Nic się nie da zrobić - a prosta podmiana tekstur, czy zmiana ich koloru naprawiła by jedną z głównych bolączek tej gry, podejrzewam że nie tylko dla mnie ale i wielu innych.
Myślę, że prawdziwe intencje i politykę firmy widać TU nexusmods.com/witcher3/mods/8Szczerze? Sądzę, że dlc, bo gdybyśmy mogli edytować tekstury i modele, to sami byśmy sobie robili takie zbroje i rynsztunki. Nie mam pojęcia, jak można przez dwa lata gadać o wsparciu modów i jak jest dla nich ważne, po czym po prostu wystawić społeczność i zablokować edycję plików, pakując je w archiwa i dzieląc. Zwłaszcza wiedząc, że prawie nikt na tym forum nie chciał biegać w płytówkach.
Łata zablokowała dostęp konsoli komend ludziom po prostu chcącym się bawić po ukończeniu gry.. Tyle daje ta łata.. ciężko dostrzec mi jakiekolwiek inne zmiany póki co.. Brawa dla Redów..za wspaniałą grę..
Dać by się dało, ale musiałaby się znaleźć chętna ekipa z dużą ilością*wolnego czasu (dla jednej osoby taki mod byłby raczej zbyt pracochłonny), taki mod miałby przewagę nad innymi modami fabularnymi, bo można by użyć głosów z W1 (tylko trzeba by uzyskać zgodę na ich użycie od REDów). Dodatkowo W1 idealnie wpasowywałby się*w otwarty świat, bo w sumie wystarczyłby 3 huby, Kaer Morhen w prologu (do którego później się nie da wrócić), Wyzima i okolice dla prawie całej reszty gry i lodowe pustkowia w końcówce. Trzeba by tylko wyłączyć możliwość*pływania, lub w jakiś inny sposób zablokować możliwość obejścia fabularnej blokady przedwczesnego dostania się do Wyzimy.Pytanie do znawców, czy jesli wyszedł by ten redkit kiedys byłby możliwy remake wiedzmina 1 na silniku trojki czy to jednak tylko strefa marzeń ?
Myślę, że prawdziwe intencje i politykę firmy widać TU...
Tak naprawdę 'modowalność' zależy chyba od 'miodności' i zainteresowania grą.
Skończy się na tym, że za miesiąc-dwa gra będzie martwa i tyle. Potem znowu się odnowi trochę populacja przy dodatkach, ale wtedy to będzie już za późno na ratowanie gry modami i udostępnianie narzędzi.Szczerze? Sądzę, że dlc, bo gdybyśmy mogli edytować tekstury i modele, to sami byśmy sobie robili takie zbroje i rynsztunki. Nie mam pojęcia, jak można przez dwa lata gadać o wsparciu modów i jak jest dla nich ważne, po czym po prostu wystawić społeczność i zablokować edycję plików, pakując je w archiwa i dzieląc. Zwłaszcza wiedząc, że prawie nikt na tym forum nie chciał biegać w płytówkach.
Skończy się na tym, że za miesiąc-dwa gra będzie martwa i tyle. Potem znowu się odnowi trochę populacja przy dodatkach, ale wtedy to będzie już za późno na ratowanie gry modami i udostępnianie narzędzi.
Cóż, W2 to też był burdel na kółkach a chyba nie był aż taki anty-modowy i pro-dlc'owySzczerze? Sądzę, że dlc, bo gdybyśmy mogli edytować tekstury i modele, to sami byśmy sobie robili takie zbroje i rynsztunki. Nie mam pojęcia, jak można przez dwa lata gadać o wsparciu modów i jak jest dla nich ważne, po czym po prostu wystawić społeczność i zablokować edycję plików, pakując je w archiwa i dzieląc. Zwłaszcza wiedząc, że prawie nikt na tym forum nie chciał biegać w płytówkach.
Dlaczego znowu wieloletniej? Poukładanie z tego co już jest w W3 lokacji z wyglądem +/- W1, jakiś mały konwerter między plikami xml wyeksportowanymi z W1 a xml które W3 potrafi wciągnąć (zakładając że nowy redkit też miałby import-export xml<->pliki_dialogowe) i niemalże 90% roboty ma się z głowy. Wiele lat to od zera pewnie kilka osób mogłaby to w kilka lat zrobić, nie z silnikiem, planem i niemalże gotową dokumentacją (angielskie wikie +/ odpowiedno zorganizowany backward engineering).Strefa marzeń, chyba że ktoś się podejmie darmowej, wieloletniej pracy wymagającej wiele wyrzeczeń.
Jako że jest to mój pierwszy post to chciałbym się przywitać: Witajcie!
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak poprawnie zainstalować oświetlenie z cutscenek z tego moda http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/154/? ? Wklejam wszystko do content\content0\bundles tak jak w instrukcji, włączam plik .bat, ustawiam envBlend intensity, niestety pojawia się error i nie wiem co dalej, gdyż po użyciu komendy force i zakończeniu instalacji nie widzę żadnych różnic w oświetleniu gry.
ciekawi mnie czy istnieje mod zdejmujący bieliznę kurtyzanom w Passiflorze![]()