Mody-kompatybilność?

+
U mnie najdalej dało się zainstalować menu do moda (od strony gry) ale zarówno script merger jak i inne czary nie działały.
Mam to samo.

Już się poddałem, ciemnych nocy w grze nie uświadczę chyba nigdy :p

Już się poddałem, ciemnych nocy w grze nie uświadczę chyba nigdy :p

Ja miałem tą krótką przyjemność przed obecną łatką. Mod jest niezły ale ma pewne wady - światło powinno się lepiej zachowywać i bardziej rozświetlać, a otoczenie oddalone naprawdę od światła bardziej wyciemnione. Teraz wygląda to nieco niczym "czarny filtr" na ekranie.

Ja się tak łatwo nie poddam - właśnie przeinstalowuję grę (41 GB przez Galaxy nieco zajmie) i postaram się wgrać mod na czysto :).

Moi drodzy, odniosłem pewne zwycięstwo i zdołałem uruchomić Darker Nights :thumbsup: ...

Zauważyłem, że modyfikacja (być może) gryzie się z Immersive Cam ( :( ).

---------- Zaktualizowano 00:40 ----------

@airandill

Z graficznych modów chyba najbardziej wart polecenia jest Super Turbo lighting Mod, można też dodać jakiś preset ReShade'a.

Dzięki i mod i preset oba wyglądają super :). A co do moda na mroczną noc, nie jest troszkę za ciemno ?.

A co do moda na mroczną noc, nie jest troszkę za ciemno ?.

Tutaj lekko przesadziłem z ustawieniem ale mod ma łatwe w obsłudze menu (z poziomu gry) pozwalające regulować zarówno natężenie ciemności (osobne dla każdej mapy) jak i czas oraz szybkość zapadania ciemności. Wszystko da się więc wyregulować wedle własnych upodobań :) .

Trzeba tylko pamiętać, że mod Darker Nights gryzie się z Friendly HUD (zgodność z Immersive Cam da się ustawić przez Script Merger).

A mi Darker Nights działa od samego początku, mimo strasznego bajzlu w plikach gry (ok 60 modów). Zainstalowałem go dosyć niedawno i stał się moją ulubioną modyfikacją - noce naprawdę wyglądają cudnie, ciężko się do czegoś przyczepić (jedyne, co bym zmienił, to trochę zachowanie świateł i ich LOD). Czemu ta gra nie wygląda tak od początku, skoro wygląda to znacznie lepiej? Przechadzka po bagnach w nocy podczas burzy to coś niesamowitego, a bez moda tylko "meh".

Tak, światła i pochodnie w Darker Nights jeszcze muszą poprawić (zwłaszcza u NPC'ów).

Ale Darker Nights wraz Super Turbo lighting Mod wygląda świetnie :) .

Może wstyd ale ja dopiero będę rozpoczynał Wiedźmina 3. A czy ktoś już gra, po raz 2 bądź 3 ? ;).

A co to ma wspólnego z modami?

Może chce rozpocząć grę na modach?

Z graficznych upiększeń jeszcze można polecić The Witcher 3 HD Reworked Project. Podmienia tekstury i modele niektórych obiektów - mały koszt wydajnościowy, a duży efekt (chociaż niektóre przedmioty mają jeszcze małe problemy z LoD).

Idąc w ekstrema można polepszyć (bardziej zagęścić) trawę [link w opisie filmu]:

Koszt jest już jednak zauważalny, a mod w obecnej wersji (dalsza nie jest rozwijana :( ) działa tylko w Novigradzie/Ziemi Niczyjej oraz Skellige.

Ale Darker Nights wraz Super Turbo lighting Mod wygląda świetnie

Essenthy powiedział, że używanie ich razem może powodować zepsucie save'a, radzę więc uważać :p Choć ja też będę raczej próbował zainstalować obydwie modyfikacje przy kolejnym podejściu do W3.

Wyśle mi ktoś czysty folder "content 0" ze ścieżki W3/content ?
Brawo ja. :wazzzup:

Last edited:
View attachment 29394

STML 2.1 + Darker Nights. Wygląda to świetnie, szkoda tylko, że nie cierpię STML. Ma momenty, kiedy wygląda obłędnie, ale ma momenty, kiedy wygląda po prostu źle, jest zbyt kolorowo i cukierkowo, jak dla mnie. Zdecydowanie wolę podstawowe oświetlenie + mod Asmodeana + Darker Nights + Uber Fidelity Suite.

Attachments

• witcher3 2016-01-21 15-43-33.jpg
    witcher3 2016-01-21 15-43-33.jpg
    147.3 KB · Views: 55
@Szincza

Możesz spróbować naprawić przez Galaxy albo wywalić cały "content 0" i zobaczyć czy klient ściągnie Ci "tylko" te 7,3 GB danych czy może całą grę ;) ...

Ja wczoraj, z czysto zassaną grą, postępowałem niezwykle ostrożnie i przed każdą kolejną modyfikacją robiłem kopię plików, które miał zmienić kolejny mod. Tak, małymi kroczkami, doszedłem do stanu obecnego. Raz mi pomógł Script Merger (w poprawnym działaniu Darker Nights z Immersive Cam) i tyle.

@LeoBonhart

Kto co lubi. Zawsze możesz dodać jakiś preset dla ReShade, który osłabi nazbyt żywe kolory.

Top Bottom