Mody-kompatybilność?

+
Używam ReShade, jednak STML nadal wali po oczach. Widocznie nie jest to dla mnie.

Zauważyłem kłopot spowodowany obecnością 3 modów ingerujących w oświetlenie - przejście z lokacji do lokacji trwa wieki (np. z Novigradu do Białego Sadu). Nie jestem jednak w 100% pewny, czy to dlatego. Jak myślicie?

Używam ReShade, jednak STML nadal wali po oczach. Widocznie nie jest to dla mnie.

Możesz wypróbować coś takiego.

Może po nałożeniu na grę STML w końcu przypadnie Ci do gustu.

Zauważyłem kłopot spowodowany obecnością 3 modów ingerujących w oświetlenie - przejście z lokacji do lokacji trwa wieki (np. z Novigradu do Białego Sadu). Nie jestem jednak w 100% pewny, czy to dlatego. Jak myślicie?

To chyba normalne w bardziej wymagających presetach ReShade. U mnie wczytywanie poziomu z około 25 sekund potrafi wzrosnąć nawet do niemal 2... minut. Na szczęście szybka podróż po lokacji przebiega już zwyczajnie.

Iwan widzę że jesteś dostępny, więc mi pomóż proszę. Gdzie znajdują się te chędożona suwaki od Darker Nights? Nie mogę ich znaleźć, nigdzie. Mam też mod Custom Localization Fix ;)

Esc>Opcje>Mods>Darker Nights.

To chyba normalne w bardziej wymagających presetach ReShade. U mnie wczytywanie poziomu z około 25 sekund potrafi wzrosnąć nawet do niemal 2... minut. Na szczęście szybka podróż po lokacji przebiega już zwyczajnie.

Problem w tym, że bez modów na oświetlenie ładuje się normalnie.

Może po nałożeniu na grę STML w końcu przypadnie Ci do gustu.

Używam tego: http://www.nexusmods.com/witcher3/m...itcher3/ajax/modimages/?user=0&id=164&gid=952

W wersji SFX only. IMHO najlepsza "kolorowanka" gry.

Ano widzisz, na przyszłość dokładnie czytaj instrukcje instalacji na stronie głównej moda. Miłej gry!

W sumie nie pamiętam czy to najlepszy temat, ale może ktoś pomoże. W drugiej fazie kompilacji (compiling functions) pojawia mi się błąd:
Error [modfriendlyhud]game\player\playerwitcher.ws(685): Cannot call private function 'SetPerkArmorBonus' in class 'W3PlayerAbilityManager' here.
Error [modfriendlyhud]game\player\playerwitcher.ws(686): Cannot call private function 'SetPerkArmorBonus' in class 'W3PlayerAbilityManager' here.
Error [modfriendlyhud]game\player\playerwitcher.ws(687): Cannot call private function 'SetPerkArmorBonus' in class 'W3PlayerAbilityManager' here.
Error [modfriendlyhud]game\player\playerwitcher.ws(3978): Cannot call private function 'SetPerkArmorBonus' in class 'W3PlayerAbilityManager' here.
Error [modfriendlyhud]game\player\playerwitcher.ws(3983): Cannot call private function 'SetPerkArmorBonus' in class 'W3PlayerAbilityManager' here.
Error [modfriendlyhud]game\player\playerwitcher.ws(3988): Cannot call private function 'SetPerkArmorBonus' in class 'W3PlayerAbilityManager' here.
Error [modfriendlyhud]game\player\playerwitcher.ws(4300): Cannot call private function 'SetPerkArmorBonus' in class 'W3PlayerAbilityManager' here.
Error [modfriendlyhud]game\player\playerwitcher.ws(4304): Cannot call private function 'SetPerkArmorBonus' in class 'W3PlayerAbilityManager' here.
Error [modfriendlyhud]game\player\playerwitcher.ws(4308): Cannot call private function 'SetPerkArmorBonus' in class 'W3PlayerAbilityManager' here.
Jeżeli wywalę FriendlyHUD, to wyskakuje podobna lista, ale z [content0] zamiast [modfriendlyhud].

Zainstalowane mody:
modAlwaysFullExp
modCustomLocalizationFix
modDarkerNights
modFriendlyHUD
modHDReworkedProject
modMasSkillz
modTurbolighting
no i _MergedScripts

W sumie nie pamiętam czy to najlepszy temat, ale może ktoś pomoże. W drugiej fazie kompilacji (compiling functions) pojawia mi się błąd:

Jeżeli wywalę FriendlyHUD, to wyskakuje podobna lista, ale z [content0] zamiast [modfriendlyhud].

Zainstalowane mody:
modAlwaysFullExp
modCustomLocalizationFix
modDarkerNights
modFriendlyHUD
modHDReworkedProject
modMasSkillz
modTurbolighting
no i _MergedScripts

Wywal ciemne noce.

A spróbuj zrobić to co napisał Szincza na pierwszej stronie tego wątku ;) Mi tak wyskakiwało, podążałem za instrukcją Szinczy i problem z głowy. Pamiętaj też, że nie wszystkie mody są ze sobą kompatybilne. Do niektórych modów trzeba użyć też ScripMerger'a ;)

A spróbuj zrobić to co napisał Szincza na pierwszej stronie tego wątku ;) Mi tak wyskakiwało, podążałem za instrukcją Szinczy i problem z głowy. Pamiętaj też, że nie wszystkie mody są ze sobą kompatybilne. Do niektórych modów trzeba użyć też ScripMerger'a ;)

Maritimus już scalił skrypty przy użyciu tego programu.

Literówka, chodzi o MadSkillz. Mod na działanie skilli bez wkładania ich w sloty.

Poradziłeś sobie?
Imo któryś z tych modów po prostu nie działa z innym i ScriptMerger nic z tym nie robi.

U mnie tak jest z modem na usunięcie progów lvlowych i modyfikacją pozwalającą na manipulację kamerą.
Po połączeniu skryptów wyskakuje okienko z edytowalnym tekstem i program chce żebym sam zmieniał jakieś wartości - oczywiście nie mam pojęcia jak to zrobić i w którym miejscu.

Ewentualnie wywal wszystkie mody i sprawdzaj po kolei.

Zainstalowane mody:
modAlwaysFullExp
modCustomLocalizationFix
modDarkerNights
modFriendlyHUD
modHDReworkedProject
modMasSkillz
modTurbolighting
no i _MergedScripts

modFriendlyHUD i modDarkerNights się gryzą.

modAlwaysFullExp i modMasSkillz nie instalowałem więc nie wiem ale reszta z listy powinna działać (modTurbolighting, modHDReworkedProject, modDarkerNights).

Ech, chyba po prostu będzie trzeba zrobić reinstalację. Ale mi się odechciało - nic to, poczekam na K&W i wtedy wrócę.

Dzięki za próby pomocy!

---------- Zaktualizowano 12:17 ----------

U mnie tak jest z modem na usunięcie progów lvlowych i modyfikacją pozwalającą na manipulację kamerą.
Po połączeniu skryptów wyskakuje okienko z edytowalnym tekstem i program chce żebym sam zmieniał jakieś wartości - oczywiście nie mam pojęcia jak to zrobić i w którym miejscu.
To akurat proste - wybierasz jeden z wariantów (A, B, C na górnym pasku) i zapisujesz. Najczęściej i tak chodzi o jakieś komentarze/podpisy twórców danego moda.

Mnie coś świta, że do FriendlyHUD chyba trzeba też było coś wrzucać do głównego bin (nie mods), i pewnie z tego wyszedł konflikt. Kombinowałem z kopiami, ale coś się musiało skrzaczyć. Jak już wspomniałem - odpuszczam, na K&W od nowa całego Wieśka przeinstaluję.

Top Bottom