Nie ma Hjalmara w zadaniu Władca Undvik

+
Nie ma Hjalmara w zadaniu Władca Undvik

W zadaniu Władca Undvik nie mogę spotkać Hjalmarem - po prostu nie ma go.

Pod koniec zadania, w kuźni pokazuje się znacznik, z żółtym okręgiem, który pomimo pójścia dalej nie znika, ale dochodząc do ruin Dorve pokazuje mi się kolejny znacznik, są tam syreny i powinien być Hjalmar. Ale go nie ma. Po czym znacznik znika i pojawia się kolejny, przy wejściu do groty Giganta, ale z powodu braku Hjalmara nie mogę się tam dostać. Próbowałem też od drugiej strony wejść do jaskini - niestety jest pusta, nikogo nie ma.

Czy problem może wynikać z tego, że Hjalmara spotkałem wcześniej, przy okazji realizowania innego zadania, ale wtedy nie "pociągnąłem" wątku z władcą Undwik?

Czy jest jakieś inne rozwiązanie poza wyrzuceniem do kosza połowy czasu gry i rozpoczęciem ponownie przed pierwszym spotkaniem Hjalmara?

Mam ten sam problem: wykonuje misje Władca Undvik i jestem tuż przed zabiciem lodowego giganta. Nie mogę wejsć do jaskini ponieważ wejsćie jest zawalone i ma pomóc nieznajomemu w walce z syrenami. Syreny wybiłem, nieznajomego nigdzie nie ma czyli nie ma Hjalmara, nie mogę kontynuować misji, gra stoi i naprawdę nie mam innych saveów sprzed tego miejsca a cofanie się o miesiąc w grze...nawet nie chce o tym myśleć. Link do save'a tutaj - https://www.sendspace.com/file/598xmk

ten sam problem

Nie ma Hjalmara, strzałka prowadzi do zawalonej jaskini.

Nikt nie potrafi pomóc? Co z tym zrobić?

Last edited:
Znalazłem Hialmara! Hleje wódkę w zamku, a interakcja konczy sie na "acha". (quest dalej nie da sie rozwiazać) p.s dziekuje za tak liczna pomoc

Czyli masz koronację władcy Skellige oraz zadanie „Wyspa Mgieł” dawno za sobą i jesteś bardzo zdziwiony… W tej grze kolejność wykonywania zadań ma znaczenie. Mogę tylko polecić cofnięcie się do momentu stypy po poprzednim władcy Skellige i rozmowy z Crachem an Craite. Ja robiłem tego questa przed ganianiną z Yen z założoną maską Uroborosa i wszystko było zgodnie z planem.
W ogóle nie rozumiem ludzi, którzy pędzą z główną fabuła na złamanie karku, zamiast wykonywać najpierw poszukiwania, zlecenia i poboczne, które mają jeszcze na zielono(do pięciu poziomów niżej od poziomu postaci Geralda), aby nie stały się szare(nisko punktowane)…

"Osle pędzący na złamanie karku" - jak raczyłeś sie nazwać. Zwróć uwagę iż, Zadanie "władca Undwik" jest wciąż aktywne, dopiero kiedy wezmę "przygotowania do bitwy" zostanie oznaczone jako nieudane. Racz zwrócić tak że uwagę iż od mojego pierwszego postu "niema Hjalmara" minęło sporo czasu i gra nie była na obecnym poziomie. (Długo przed "wyspą mgieł") Jeśli nie masz żadnej rady a jedynie chcesz sobie napisać posta, to proszę powstrzymaj sie od tego w tym wątku.
pozdrawiam.

To zadanie nie ma sensu logicznego po ataków berserków na pretendentów do tronu i na tym etapie już fabularnie jest sztuką dla sztuki. Hjalmar przecież je robi również po to, aby dowieść słuszności swojej kandydatury(co jest w dialogach wyraźnie powiedziane) i jego wykonanie otwiera taką możliwość…
Osle pędzący na złamanie karku
To nie są moje słowa, proszę cytując nie przekręcać i nie wyrywać z kontekstu.

Racz zwrócić tak że uwagę iż od mojego pierwszego postu "niema Hjalmara" minęło sporo czasu i gra nie była na obecnym poziomie.
Nie było też podanego postępu w fabule na tamten moment, ani nadmienione, że poczyniono dalsze(jest taka ewentualność, że gracz zostawia całkowicie rozgrywkę do momentu pojawienia się rozwiązania). Obecnie istnieją w sieci co najmniej dwa polskojęzyczne kompletne poradniki tłumaczące co i jak, wystarczy polubić się z wyszukiwarką, np. Google.

Last edited:
Top Bottom