Night City [otwarte całą dobę]

+
Ale jaja, awaria się zbiegła w czasie z moim wypadem do Kanady, ja tu otwieram amerykański net, a tu nie ma forum! No to vpn do Polski, a tu nadal nic! Już myślałem, że Was dziki gon dopadł!

Sylvin do przedszkola jeździł na mamutach ... więc tym bardziej jest jary :p
1000027499.jpg
Jeździł bym

Mialem dzis smieszny bug w wiedzminie 3 . Wychodze od zielarza za Oxenfurtem ( robię dodatek serce z kamienia) a Geralt nagle stał sie łysy xd . Przez kilkadziesiat sekund.

Zwlekałem z zakupem PS5 aż do wczoraj, wyrobiłem się przed kolejną generacją :)

Generacja może się przeciągnąć, przez AI oraz związany z tym kryzys komponentów (głównie pamięci operacyjnej oraz dysków), więc na pewno jeszcze nie jedną nową grę zobaczysz na swojej konsoli (nie mówiąc już o pewnym okresie przejściowym, kiedy to PS6 będzie już wydane, a gry będą cross-gen).

@I_w_a_N Zawsze jestem kilka lat w plecy z ogrywaniem różnych tytułów więc dla mnie jak znalazł.

Ale w tym roku czekam na GTA6, Bonda i Woverina, takie gry pasują fo ogrywania na konsoli i na premierę z chęcią zagram.

No i niby Wiedźmin 4 też ma pójść ;-)

Generacja może się przeciągnąć

Kryzys na pewno nie pomaga, ale wielokrotnie i do znudzenia, 2027 rok był sugerowany przez AMD i MS jako data premiery next genów. Microsoft posunął się nawet do oficjalnego potwierdzenia, że będzie rozsyłał devkity helixa do zewnętrznych developerów w 2027. Generalnie spekuluje się o premierze Q4 2027, najpóźniej Q1 2028. Sony też otwarcie mówiło o bebechach PS6. Wprawdzie ze strony niebieskich jest dużo mniej sugerowania konkretnej daty, ale na pewno nie będzie daleko od premiery Xpudła, bo nie mogą sobie pozwolić na powtórkę z czasów PS3 i XB360, gdzie rok przewagi pozwolił konsoli zielonych "zremisować" w tamtej generacji.

Premiera premierą, ale ciekawi mnie czy migracja z obecnej generacji na nową, będzie równie powolna jak z poprzedniej na obecną, gdzie na prawdziwe gry AAA od podstaw projektowane z myślą o obecnej generacji czekaliśmy prawie 5 lat.

Tak, czy siak, na pewno na chwilę obecną duuuuużo bardziej interesuje mnie projekt od Microsoftu, bo możliwe, że dostaniemy pudełko, które będzie odpalało gry PC, będzie miało pełną wsteczną kompatybilność z grami z Xboxa, będzie miało dostęp do zewnętrznych sklepów i brak opłat za połączenie z Internetem. Co jak wiemy otwiera całe morze możliwości. Jeśli do tego dojdzie spekulowana wydajność na poziomie pecetowego highendu to nawet cena 1000 - 1500 dolców będzie (dla mnie) do przełknięcia.

Niektórzy spekulowali (odnośnie premiery nowych konsol), że wstrzymanie łańcucha produkcyjnego czy zamówień konkretnych komponentów (które odbyły się przed tym całym kryzysem) byłoby bardziej kłopotliwe/kosztowne niż premiera w obecnej sytuacji.

Czyli Sony może zrobić premierę zgodnie z wcześniejszym planem, a jedynie dotować nieco cenę do nowych warunków (nie przesadzając, bo to wciąż ma być maszynka do gry dla szeroko pojętego grona graczy, a konsole głównie zarabiają na sprzedaży gier, a do sprzętu często dokładają).

Zobaczymy jak będzie za rok (z hakiem).

Swoją drogą ciekawe jak ostatecznie rozegra to Valve, bo jeśli premiera ma być w pierwszym półroczu to mają coraz mniej czasu, a cen produktów dalej nie ma.

No Valve, ma przekichane. Nie dość, że zapędzili się w róg z premiera w tym roku, to jeszcze najzwyczajniej w świecie wygląda to jak biedahelix za $800+.

Nie wróżę im sukcesu, ale za to ten steam controller 2 bardzo się do mnie uśmiecha.

Last edited:
Wypadałoby powiedzieć - znowu... ale wykonanie bardzo ładne i w ładnych okolicznościach przyrody (o tym że śpiewa to urodziwa pani nawet nie muszę chyba wspominać):

A wiecie że to Polka (...).

Zupełnie nie znam tej osoby ale to chyba oczywiste. Raczej mało kto (zza granicy) zaśpiewałby tak czysto po polsku, jeśli nie byłby stąd albo nie miał jakiś korzeni (i przez to znał od dziecka naszą mowę).

No chyba, że byliby to Japończycy (i zapewne posługiwali się dobrze zapisanym fonetycznie tekstem piosenki).

Top Bottom