Night City [otwarte całą dobę]

+
@W_Wallace

Będzie tadaaaaam!

Tzn. Panaaaaam! :)

@michalek12345

Ale tymi wszczepami wxale nie trzeba się jakoś szczególnie bawić. Jak chcesz podziwiać miasto i poznać fabułę to można je właściwie ignorować na łatym poziomie trudności.

Ale to Night City, wszczepów nigdy za dużo! ;-)

Ja tam bardziej stawiam na Judy - przynajmniej ma gdzie mieszkać ( :p ) i widok jest ładny...

Last edited:

Był (niesławny) mod VR do Cyberpunka, wreszcie jest porządny mod VR do Wiedźmina 3 :D

Branża VR przechodziła ostatnio ciężkie chwile związane z obcięciem finansowania, drożejących komponentów, zwalnianiem ludzi i zamykaniem wielu studiów, ale modderzy w tym roku postanowili wziąć sprawy w swoje ręce (lub z niewielką pomocą vibe codingu z AI) i doprowadzili do Wiosny Modów VR, w której każdego dnia pojawiają się nowe mody do świetnych, klasycznych gier (Residenty, Mass Effecty, Halo, Bioshock). Wiedźmin 3 też dostąpił tego zaszczytu i wreszcie można go oglądać oczami Geralta w perspektywie pełnego 6DOF VR :D

Mod całe szczęście nie został ukryty za paywallem jak ten do Cyberpunka i jest publicznie dostępny dla każdego :p

Gamescom coraz bliżej. Ktoś wybiera się do Kolonii na tę olbrzymią imprezę? Chciałbym zobaczyć to na żywo, ale przyjdzie obejść się smakiem. Pozostaje trzymać kciuki za Redów na odległość. Mam nadzieję, że Pieśni Przeszłości narobią tam trochę szumu.

Liczę natomiast, że na PGA też coś się uda zobaczyć, wydarzenia dzielą dwa miesiące, a to dwa miesiące bliżej premiery wyczekiwanego dodatku.

Pamiętam pokazy Cyberpunka w 2019 w fajnie zaaranżowanym przez Redów "kinie" w jednej z hal.

Last edited:
A ja kończe glowny watek cyberpunka . Powiem , ze sie wkręciłem w gre . Moze nie jak wiedźmin , ale jest ok . Ale mam pare dziwnych wtf jak gram . Np. Od jakiegos czasu nagle w jednym miejscu jestem ścigany przez policje xd nie wiem o co chodzi . Przechodniów tez moglo by byc wieciej . Wyglada jak pól wymarne miasto . Wzywanie auta . Xd fatalnie działa . Zatrzymuje sie gdzies na środku ulicy . Kiepska ta AI z 2077... Zadania: nie są podzielone na głowne i poboczne jak w wiedźminie . Troche to dziwne nest

Miałem małą przerwę od Wiedźmina drugiego na zabijanie pomiotów Chaosu w Warhammerze ... ale już wróciłem do Vergen i powiem Wam, że to jest chyba jedna z najlepszych lokacji w historii gier!!

@Sylvin zajrzyj w kalendarz i sprawdź, czy aby na pewno dasz radę być na tegorocznych PGA ;)

Przyznam, że przeczytałem ostatnio po raz pierwszy trylogię ciągu Gibsona, w sumie zachęcony trailerem Neuromacera. To oczywiste, że widać mocne inspiracje (czasami wręcz dosłowne) w Cyberpunk 2077, choć głównie chodzi mi o klimat samych powieści. Fabuła lekko wzorowana na Nueromancerze. Odnoszę wrażenie, że Night City nie jest tak dystopijne jak Ciąg z uniwersum Gibsona. Najbardziej zbliżone w dystopijności jest Dogtown.
Co do samej książki, to do Nueromancera musiałem się trochę przymuszać, bo jest nieco chaotyczny, ale Graf Zero i Mona Liza Turbo czyta się płynnie i przyjemnie.

Zaraza, franca i trąd!! !!

Zapomniałem już, jak fajna jest finałowa walka ze smokiem w Wiedźminie Dwa :p Dobrze, że monitor jest podłączony kablem do PCta, bo już kilka razy wyleciałby przez okno!! :p
Dobrze, żeś sobie nie przypominał jak fajna jest walka z Operatorem, bo wtedy oprócz monitora, PCet wraz ze wszystkim podłączonymi peryferiami miałby lekcje latania :p

Tym czasem dostaliśmy już (na razie jeszcze nieoficjalnie) AI splop'a nVidii, czyli DLSS 5:

Materiały (skóry, ubrania, itp. ) wyglądają ładniej, ale do twarzy nie jestem wciąż przekonany.

Przy okazji jak ładnie to zarzyna fps ...

Z DLSS 5 trzeba pamiętać o tym że wg nvidii ma to być feature który dla najlepszych efektów będzie wymagał odpowiednich tweaków ze strony deweloperów, tak by m.in. Twarze nie odbiegały od oryginalnego designu i zamysłu. Obecne ten DLSS 5 ma tylko jeden "tryb" który traktuje każdą grę tak samo i po prostu bierze twarze i nakłada na nie ten specyficzny "super realistic" filtr, który dodatkowo zdaje się postarzać enpece które powinny wyglądać młodo, pewnie przez domyślne dodawanie zmarszczek albo worów pod oczami.

Wiele z tych gier wygląda naprawdę dobrze z DLSS 5, a przynajmniej w kadrach pokazujących lokacje, przyrodę, miasta itp. Z postaciami to jest takie hit or miss, jedne wyglądają lepiej, inne wręcz jak karykatury.

Top Bottom