Nocna Wyzima czynna od 22 do 6.

+
Status
Not open for further replies.
Ok siedzę przy komputerze z solą na głowie, takie rzeczy robi z tobą tylko forum wiedźmina.

Na twarzy!
Nie na głowie, na twarzy!
Znaczy na tych zatokach, no :D

Nie mów, błagam, że to trzymasz na czubku głowy, zdejmuj natychmiast, bo Ci wyparuje mózg :p

undomiel9 said:
Na twarzy!

Nie mów, błagam, że to trzymasz na czubku głowy, zdejmuj natychmiast, bo Ci wyparuje mózg :p
Najpierw go trzeba mieć ^^

A jak się nie ma, to nie ma problemu - bo to bez różnicy gdzie se to położy wtedy.

No generalnie ja na czoło bym aplikowała...
Pozycja horyzontalna wskazana (bo już widzę, jak Nars to trzyma na czole, przyciska łapą, druga coś stuka na klawiaturze, zawiniątko się rozwija, komp w soli, Nars pisze zażalenie na porady na forum, REDzi płacą gigantyczne odszkodowanie, ja tracę pracę............)

To scenariusz do nowej Piły czy Strasznego Filmu? Bo nie sposób rozróżnić :p

Na mnie numer z solą i prześcieradłem nie zadziałał, ku rozpaczy braci obozowej.

undomiel9 said:
Na twarzy!

Ok, z cyklu jak zrobić z siebie idiotę na forum sposób 101... ;]

Już na czole trzymam. xD

No byłam chyba nieprecyzyjna, założyłam jednak znajomość anatomii :D
Powyższy przepis na wyłudz... znaczy słuszne ze wszech miar żądanie odszkodowania możecie jednak potraktować w kategorii krotochwili, bo podjęłam już stosowne kroki prawne i w razie czego CDPR się do mnie nigdy nie przyzna.

Ok, to daj znać, kiedy odblokują serwery beta D3, zaproponuję swoje mizerne usługi w charakterze mięsa armatniego ;)

Narsereg, znalazłem przyczynę twojej dolegliwości

Narsereg said:
[...] mózg eksploduje. Nie wiem, czy nie za dużo wręcz (wierzę jednak, że RS wie co robi). Tu natomiast cisza.
[...]
Reasumując:
1. J A R A M S I Ę
[...]
W twojej głowie zawitała myśl obca.

@Undomiel
Z chęcią, z tym, że mój dobroczyńca odebrał mi już dostęp do bety hasło zmieniając. Choć nie mogę narzekać, bo miały być max 3 dni wyszedł miesiąc testowania... xD

Und pogramy razem po premierze. :]

@~(R)~ Trailer oglądałem już wczoraj, a łeb mnie boli od dzisiaj. Choć z drugiej strony może mózg potrzebował czasu na przeanalizowanie zawartości trailera i dopiero teraz zapodał BSOD objawiającym się bólem głowy.

Bawił się ktoś kiedyś w nagrywanie gameplayów i wysyłanie ich na jutuba?

Od bardzo niedawna mam pełnego frapsa i bawię się nim trochę. Postanowiłem z kumplem nagrać coop playthrough z scc i masakryczna masakra, tyle z tym babrania się. Cały dzień z życiorysu wycięty, by przejście jednej misji zamieścić.

Na razie moje umiejętności zatrzymały się na użyciu any video converter do, jak nazwa wskazuje konwersji i scalenia gigantycznych plików wideło, które to produkuje fraps.

Zna ktoś jakiś dobry, bezpłatny program do edycji klipów, który nie pogorszyłby jakości filmu po obróbce (dlatego odpada windows movie maker)?

Virtual Dub? Z AVI przynajmniej radzi sobie doskonale, z innymi formatami to chyba trzeba się pluginować, nie pamiętam :p

Łączysz sobie materiał z FRAPS'a w czymkolwiek (czytaj. : nawet w [tfu!] Movie Maker), a kompresji poddajesz za pomocą VirtualDubMod.

Instrukcja nieskomplikowanej kompresji jest prosta:
1. Uruchamiasz VirtualDub i otwierasz żądany plik wideo (najlepiej nieskompresowane AVI, bo przecież dopiero będziemy kompresować :) )
2. W opcji Streams wybieramy Stream list, a następnie klikamy prawym klawiszem myszy na ścieżkę i wybieramy Full processing mode, co (po ponownym kliknięciu prawym przyciskiem na ścieżkę) uaktywnia nam opcje Compression - w niej wybieramy kompresję dla dźwięku naszego filmu (np.: MPEG Layer-3) i ustalamy żądany "bitrate" (np.: 320 kBit/s, 44,100 Hz, stereo)
3. Wchodzimy w zakładkę Video, a później Compression (skrót klawiszowy Ctrl+P) i wybieramy z listy kodek (np.: Xvid MPEG-4 Codec) i następnie klikamy na configure i ustawiamy parametry Profile @ Level (np.: XvidHome) oraz Encoding Type (żeby nie mieszać możemy zostawić Single Pass), na koniec ustawiamy sobie jakość suwaczkiem albo za pomocą "kalkulatora" (jednak lepiej zostać przy suwaku co by bardziej nie mieszać ;) ) i oczywiście zatwierdzamy zmiany
4. (opcjonalnie) Możemy dodać jeszcze jakiś filtr aby np.: pozbyć się przeplotu (jeśli takowy był w oryginale) klikając Video, a następnie Filters(skrót Ctrl+F) i wybieramy z listy Add a następnie deinterlace (jeśli chcemy pozbyć się przeplotu) i zostawiamy domyślne ustawienia filtra, na koniec zatwierdzamy zmiany
5. Na koniec klikamy w File, a potem Save as (skrót F7) i wybieramy miejsce i nazwę pliku docelowego po kompresji, zatwierdzamy i... czekamy obserwując pasek postępu oraz zegar czasu pozostałego do końca kodowania
6. Jeśli jakość i rozmiar nas zadowala przesyłamy plik, jeśli nie - grzebiemy w ustawieniach kompresji (wedle woli i potrzeb - zmniejszamy lub zwiększamy parametry)

Nie autoryzuje powyższego poradnika, anie nie jestem osobą mogącą stanowić autorytet w tej dziedzinie więc bez czepiania się proszę

O proszę. Wielkie dzięki za poradnik. Przetestuje na pewno, ale raczej jutro bo dziś na wszelkie video editory patrzeć nie mogę. :]

Status
Not open for further replies.
Top Bottom