Nowa franczyza / gra od CD Projekt RED - spekulacje, marzenia i zachcianki

+
Cholerka, wychodzi na to że ziomek, z którym grałam w WoWa nie oszukiwał mnie. Doczekałam się po 10 latach :D Byle przetrwał dłużej niż Wiedźmin: Pogromca Potworów. Gierka była wciągająca ale zabiła ją agresywna monetyzacja i brak kolejnego sezonu misji.

To nie chodzi o to czasem?

To nie chodzi o to czasem?

Czas pokaże, ja myślę że gra terenowa jest małą zajawką przeznaczoną na Pyrkon i konkursy dla chętnych i to nie jest to samo co zapowiada CD-Action w swoim artykule. Chociaż jak tak solidniej się zastanowić to The Witcher: Legacy rozgrywa się przed 1250, czyli teoretycznie to może być 1200 rok, kiedy szkoły były u szczytu potęgi, co by się trochę składało na pewien obraz i pozwalałoby przypuszczać, że mamy do czynienia z "grą z przecieku", cytując artykuł "Akcja ma się rozgrywać w roku 1230, gdy Geralt z Rivii był jeszcze młodzikiem – ale to nie nim mielibyśmy kierować.". Cała akcja rozpromowałaby grę planszową albo będzie jej wirtualnym odpowiednikiem. :think:
hmm.png

Mam nadzieję że następna gra RED'ów będzie czymś mrocznym i kosmicznym.
Bieganie znowu z mieczem jakoś mnie nie pociąga tak jak przemierzanie kosmosu bądź obcej planety

Wiesz, co byłoby szalone, gdyby Ciri była główną bohaterką... x)

Nad Hadarem pracuje obecnie ponad 30 osób, a do końca tego roku planują zwiększyć tę liczbę do 50. Chyba całkiem sporo jak na tak wczesny etap gdzie dopiero klaruje się ogólna koncepcja gry i zespół testuje różne możliwości.

Bardzo jestem ciekaw jaki wybrali setting :coolstory:

Pewnie prototypują, zakładając że mają gotowe filary fabularne nowego IP, więc te 50 osób cieszy, bo widać że jest postęp.

Odnośnie settingu, to konsekwentnie trzymam kciuki za Urban Fantasy, więc: WoD, X-files, Supernatural, Nigdziebądź itd.

Last edited:
Ciekawe czy nie pójdą w sumie w kierunku jakiegoś horrora. Ostatnio lubią z tym gatunkiem eksperymentować, co widać zwłaszcza w dodatkach. Ten nowy też ma podobno skręcać w tę stronę.

Top Bottom