Nowy przycisk w menu rozmontowywania przedmiotów.

+
Witam, w rozmontowywaniu przedmiotów brakuje mi przycisku "Rozmontuj wszytko", który by zamykał okienko z rozmontowaniem wszystkich elementów danego typu. Oczywiście z jakimś klawiszem skrótu (np. "E"), na pewno wpłynęłoby to pozytywnie na interface CP.
Mogłoby to wyglądać jak na obrazku poniżej:
cp_interface.jpg

Gra zalicza też do rupieci pierścionki i inne wisiorki warte 750 eurodolców, więc rozmontowując wszystko pozbawiasz się dużo kasy. Właśnie dlatego umiejętność złomiarz jest useless.

A co ten przycisk przeszkadza - on ma działać tylko na jeden typ przedmiotu, więc na wartościowych przedmiotach nawet nie będziesz go widział. Chodzi o to że 3 popielniczki muszę rozmontowywać kilkoma ruchami i klikami myszy, a z tym przyciskiem wystarczy jeden klik na przycisku.

(inna sprawa że gdyby "złomiarz" nie rozmontowywał wartościowych przedmiotów to te wszystkie upgrade menu rozmontowywania nie były by potrzebne.
Podpowiedź dla coderów CP - jeden if naprawdę łatwo dodać:
if ( item.price<100 ) item_holder.disassemble(item);
)

Last edited:
No dobra, ale czy 2 dodatkowe kliknięcia to jakiś problem. A jakbyś np. chciał sprzedać 13 862 komponentów zwykłych to też chciałbyś wprowadzić przycisk sprzedaj wszystko. Moim zdaniem suwak to lepszy pomysł bo możesz sprzedać daną ilość przedmiotów. Natomiast jak chcesz wszystko sprzedać wystarczy jedno przesunięcie suwaka na max. Nie widzę tu problemu.
Post automatically merged:

(inna sprawa że gdyby "złomiarz" nie rozmontowywał wartościowych przedmiotów to te wszystkie upgrade menu rozmontowywania nie były by potrzebne.
Też masz bronie czy ubrania, które opłaca się rozmontowywać a niekoniecznie sprzedawać, więc dalej te menu jest potrzebne. Chyba że rozmontowujesz tylko same rupiecie a bronie i ubrania sprzedajesz ale wtedy znowu tracisz masę komponentów.

Last edited:
No mnie akurat bardzo wkurza przesuwanie tego suwaka. Chciałbym mieć taki przycisk, bo po kilku akcjach (tak w grach mam syndrom kleptomana) jak wchodzę do plecaka i widzę te wszystkie rupiecie do rozmontowania to wymiękam, szczególne wkurzają mnie 2-3 itemy specjalnie dla nich zamiast naciskać tylko "Z" muszę myszą najechać na suwak, przestawiać na maksa w prawo, upewnić się czy na pewno jest na maksa w prawo, odcisnąć, najechać na "RP" kliknąć. Wolałbym to zrobić trzymając na klawiaturze tylko "Z" i "E".

W sumie przycisk rozmontowania wszystkich rupieci na raz też by się przydał - podchodzimy do skrytki, sprzedajemy cenne rupiecie a potem do plecaka i cyk, problem rozwiązany. Ewentualnie dodać "Rozmontuj wszystkie tanie rupiecie".

Top Bottom