Pozdro! A ja mam teorie, że to jest jakaś organizacja (zabójcy/assassyni) która chce przejąć władze nad kilkoma państwami (królestwami północnymi? ŚWIATEM?!) /i na początek postanawiają wykosić władców, proste nie? no właśnie nie bardzo :teeth:
Zauważ, że żeby podciąć gardło, zabójca, znajduje się najczęściej za ofiarą, jak znajduje się przed ofiarą, to jak to ma zrobić?Genakans said:że foltest miał zbroje płytowom to raczej malo by dalo jak by ten zabójca podcioł mu gardło
Nie zgodzę się z tobą. Chociażby dlatego, że Alvin lubił Geralta, więc by go nie próbował zabic. Poza tym, Ciri miała urodzic dziecko, władcę świata, ale nie urodziła. Po śmierci Geralta przeniosła się w inny wymiar. Ciri była jedynym, znanym z sagi potomkiem Lary Dorren aep Shiadal ( chyba tak to się pisze).gorylek said:Najwyraźniej ktoś chce zrobić małą roszadę na wyższych szczeblach. Co do końcówki to cóż - szczerze zaskoczyło mnie to żeTak więc myślę że ten temat bezpowrotnie się skończył.Co do "odwiecznej walki dobra i zła" to wsadźcie sobie tę teorię wiecie gdzieAlvin to wielki mistrz. Zacząłem coś podejrzewać kiedy mały znikał, pojawił się w "wizji" końcowej a później mistrzunio uraczył mnie argumentami nawiązującymi do tego co mówiłem Alvinowi w trakcie gry (albo mi się wydawało i przesadzam).Ani w Wiedźminie Sapkowskiego ani w pierwszej części gry tego nie było. W książce chodziło mu tylko o Ciri zaś w grze o wyrównanie rachunków i o wsadzenie wiedźmińskich tajemnic dalej do piwniczych zamków by nie stało się to co się stało. Tylko w filmie nie było wiadomo o co chodzi :-D Sami wiedźmini twierdzili że ich nie obchodzi czy ziemia po której stąpają jest nilfgardzka czy jaka. Oni mieli tylko tłuc potwory zagrażające ludziom. Na dobrą sprawę jak by nie porwanie Ciri którą opiekował się Geralt to świat Sapkowskiego nie spłynął by posoką, Ciri uczyła by się na czarodziejkę a Geralt rąbał by kolejnego kuroliszka gdzieś w podziemiach. A takie trywialne sprawy jak nilfgard przetaczający się przez ziemie po których chodzi szczerze by go nie obchodziły tak długo jak by mu nie zawadzały. Kim była kolejna ofiara miecza Geralta z outra ? Była wiedźminem zapewne. Zapewne wynajętym przez kogoś. I na tym się sprawa kończy. Jakaś organizacja sięga po więcej władzy. Kto wie czy to loża, czy ktoś inny. Dowiemy się w drugiej części ;P I przy okazji sprawie zapobiegniemy bo biedacy nie wiedzieli że Geraltowi się w drogę nie wchodzi. Tenże jest jak gniazdo szerszeni. Zostawcie je w spokoju to będzie dobrze.
Hmm.Obawiam się, że Loża z Montecalvo nie będzie szkolić "2 vilgefordza", skoro sama chciała zabić "pierwszego Vilgefortza".Genakans said:czuje ze alvina zobaczymy jescze i moge przypuszczac ze nie bedzie to miłe spotkanie jesli dorwały go czarodziejki mogły wyszkolic 2 vilgefordza
Cóż, Sherlocku, w Twojej zagmatwanej teorii jest jedna, ale za to poważna dziura - Leo został zabity, a jego ciało spalone. Wobec tego faktu cała ta teoria zdaje się nie mieć żadnego sensu, prawda?A zabójca z outra może być podobny do każdego wiedźmina czy faceta z lekkim zarostem - typowani byli już Geralt, Vesemir, Lambert, Eskel, Coen (a nawet CiriPietras17 said:A ja wiem kto to był 8) Bo Alvin aka Jakub de Aldersberg wtedy gdy cofnął sie w czasie mógł wziąć ze sobą Leo i kameralnie założyć z nim jakiś kameralną gildie zabójców. Bo wg. mnie jak patrzyłem na Leo i na zioma z outra to widziałem podobieństwo.http://www.witcher.phx.pl/easter/redzi/leo.jpg ( to jest screen leośia ) a to naszego agenta http://img684.imageshack.us/i/beztytuuoj.jpg/ . Wg. troszkę się różnią ale na filmiku geralt tez troche rożnił się od tego z gry .
A ja mam. To po prostu jakiś inny, nieznany nam bliżej wiedźmin. I jego tożsamości nigdy nie poznamy, bo nie będzie takiej potrzeby - gostek i tak już przecież nie żyje, nic więc nam to nie da. Poznamy za to jego pobratymców, którzy wykonywać będą podobne misje, co on. I to na rozwikłaniu zagadki tego tajemniczego wiedźmińskiego bractwa najpewniej opierać się będzie fabuła nowego Wiedźmina. Czy to brzmi nieprawdopodobnie?Pietras17 said:Nie mam już innego prawdopodobnego pomysłu![]()