Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    GWENT MASTERS TURNIEJE SPOŁECZNOŚCI SUGESTIE
  • FABUŁA
  • ROZGRYWKA
    NILFGAARD KRÓLESTWA PÓŁNOCY POTWORY SCOIA'TAEL SKELLIGE SYNDYKAT
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    PC iOS Android
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
Menu

Register

Pan Lusterko - prezentacja kart

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • …

Go to page

• 28
Next
First Prev 19 of 28

Go to page

Next Last
S

shasiu

Forum veteran
Jun 18, 2020
Pabloo1990 said:
Ja tak lorowo pociągnę temat. O ile Uzurpator i Jakub jeszcze się kleją z postacią Pana Lusterko tak nie widzę spójności z Haraldem (bo co niedźwiedź, pocharatał nogę i bieda do końca życia?) a tym bardziej Auberonem. Pan lusterko jako demon oddziaływuje na wszystkie postacie jeśli ma taki kaprys, Auberon i w ogóle elfy aen ell pochodzą z innego świata, tam też Gaunter ma swoje wpływy?
Click to expand...
Wydaje mi się że Gaunter po prostu jest przyciągany przez konkretne wydarzenia dziejące się w świecie Wiedźmina (głównie te złe), nie koniecznie się w nie mieszając, czasem po prostu jest obserwatorem, ważne żeby coś go zainteresowało, w przypadku Haralda był to zapewne jego podbój Skellige i krwawa wojna, oraz sam ból jaki odczuwał, natomiast Aen Elle, no cóż, tutaj wiadomo co mogło przyciągać O'Dima, tym bardziej że Dziki Gon nawiedzał Wiedźminland.

A tak swoją drogą, wydaje mi się że są jakieś karty które zamieniają naszą kartę z kartą przeciwnika, czy taka podmianka blokuje Oddanie? Czy to zależy tylko o talii początkowej?

piotr4440

piotr4440

Forum regular
Jun 18, 2020
Pabloo1990 said:
Ja tak lorowo pociągnę temat. O ile Uzurpator i Jakub jeszcze się kleją z postacią Pana Lusterko tak nie widzę spójności z Haraldem (bo co niedźwiedź, pocharatał nogę i bieda do końca życia?) a tym bardziej Auberonem. Pan lusterko jako demon oddziaływuje na wszystkie postacie jeśli ma taki kaprys, Auberon i w ogóle elfy aen ell pochodzą z innego świata, tam też Gaunter ma swoje wpływy?
Click to expand...
Pan lusterko jest prawdopodobnie jedną z tych nielicznych postaci które mogą swobodnie przemieszczać się między światami

SoltysZadupia

SoltysZadupia

Forum regular
Jun 18, 2020
Tak lorowo to ja zapytam dlaczego kontynuuje się przypisywanie do frakcji Potwory jednostek przynależnych do Ludu Olch? :(

E

Emdzey

Senior user
Jun 18, 2020
Rosomak82 said:
Może to Gaunter nasłał niedźwiedzia w stronę Haralda? Widocznie ma. Z Aen elle też można coś wymyślić: np. Pan lusterko podświadomie nakłaniał Eredina do otrucia Auberona.
Click to expand...
To czemu nie to jest przedstawione na kartach? Kolega ma rację, dwie pierwsze postacie czyli Uzurpator i Jakub super się kleją z Gaunterem. I ich karty pokazują popadanie w szaleństwo czy kolejne etapy ich potęgi. A Harald czy Auberon ni chu chu. Są mało klimatycznie powiązani z demonem. Eredin by o wiele bardziej tutaj pasował. W sumie podobna podróż jak Uzurpatora.

Lexor

Lexor

Forum veteran
Jun 18, 2020
Solan7 said:
Co do scenariuszy, dlatego też uważam że powinny mieć Oddanie - będzie to kolejny warunek ich grywalnościi spore ograniczenie dla używających ich graczy, z drugiej strony wciąż warto będzie mieć w talii miotaczy.
Click to expand...
Nie rozumiem, możesz wytłumaczyć? Jeśli "warto będzie mieć w talii miotaczy" to te talie nie będą grały Oddania.

Solan7 said:
Oddanie, zresztą jedna karta ma je w pewnym sensie już teraz - Pavko Gale.
Click to expand...
Pavko ma swój warunek również po to aby np. można go było "zablokować" szpiegiem.

mrgimli32 said:
Śmieszny błąd z trailera - Auberon jest w finale formie, a na polu bitwy neutralny Avallach. :giveup:
Click to expand...
Chwila, chwila!

A co jeśli to NIE JEST błąd, tylko niektóre karty neutralne staną się "dwufrakcyjne" aby można je było grać w taliach z Oddaniem?

EDIT: Z drugiej strony karty "dwufrakcyjne" miały odpowiedni kolor tła siły po zagraniu, ta nie ma, więc pewnie jednak to błąd. :(

Last edited: Jun 18, 2020
L

luk757

Senior user
Jun 18, 2020
@Lexor już zacząłem się zastanawiać gdzie ja takie rzeczy pisałem :giveup: a Ty po prostu źle zaadresowałeś posta xD

• RED Point
Reactions: Lexor
Lexor

Lexor

Forum veteran
Jun 18, 2020
@luk757: Oj, kurcze, przepraszam. Nie wiem jak to sie stało... o.o Już poprawiłem, dziękuję za zwrócenie uwagi.

SoltysZadupia

SoltysZadupia

Forum regular
Jun 18, 2020
Scenariusz powinien dostać fatum przede wszystkim...

• RED Point
Reactions: Mr0ldBoy and Emdzey
Gomola

Gomola

Forum veteran
Jun 18, 2020
@Rosomak82 Nie lepiej to traktować jako opowieści Gauntera?

Rosomak82

Rosomak82

Forum regular
Jun 18, 2020
Gomola said:
@Rosomak82 Nie lepiej to traktować jako opowieści Gauntera?
Click to expand...
Można i tak. Nie wiem i nie jestem ekspertem od lore tym bardziej że Redzi przy Gwincie dość luźno podchodzą do tematu. Takie wytłumaczenie pasuje mi nawet bardziej i jest spójniejsze.

Gyg

Gyg

Forum regular
Jun 18, 2020
Zwłaszcza, że uniwersum nie jest na tyle rozbudowane aby mieć rozsądne alternatywy. Z drugiej strony jeśli za wszystkim by stał Pan Lusterko to też byłby zgrzyt.
Z innej beczki: stawiam na Królową Brokilonu jako ewoluującą u SC.

Gomola

Gomola

Forum veteran
Jun 18, 2020
Gyg said:
Zwłaszcza, że uniwersum nie jest na tyle rozbudowane aby mieć rozsądne alternatywy. Z drugiej strony jeśli za wszystkim by stał Pan Lusterko to też byłby zgrzyt.
Z innej beczki: stawiam na Królową Brokilonu jako ewoluującą u SC.
Click to expand...
Właściwie skoro są driady, to raczej nie ma innego wyjścia. Ale bardzo chciałbym, żeby znowu pojawił się Eldain ze swoją solówką na gitarze :)

LibertyPrime7

LibertyPrime7

Fresh user
Jun 18, 2020
Lexor said:
To znaczy?

Wiesz, jedno drugiemu nie przeszkadza. ;)

View attachment 11046485
View attachment 11046488
Click to expand...
Myślę, że Panowie obaj się mylicie a ostatnia karta to szpieg, który spawnuje coś tam. Pewnie Duny, który spawnuje Emhyra.

Lexor

Lexor

Forum veteran
Jun 18, 2020
LibertyPrime7 said:
Myślę, że Panowie obaj się mylicie a ostatnia karta to szpieg, który spawnuje coś tam. Pewnie Duny, który spawnuje Emhyra.
Click to expand...
Nie sądzę by były to inne karty, bo grafika jednej była na trailerze, a jako obrazek na drugiej pewnie zostanie wykorzystana porzucona wcześniej grafika dowódcy (i dlatego jej na trailerze nie było). Sęk w tym, że trzeba to teraz "połączyć", a nie wydaje mi się aby obie karty miały możliwość istnienia na planszy w tym samym czasie, więc koncepcja "jedna karta tworzy drugą" może być trochę mało prawdopodobna?

mrgimli32 said:
Śmieszny błąd z trailera - Auberon jest w finale formie, a na polu bitwy neutralny Avallach. :giveup:
Click to expand...
Kolejny błąd: Auberon w finalnej formie powinien wzmacniać jednostki zagrywane, a wzmocnił również i przyzwaną...

Last edited: Jun 18, 2020
Citronman

Citronman

Fresh user
Jun 19, 2020
shasiu said:
A tak swoją drogą, wydaje mi się że są jakieś karty które zamieniają naszą kartę z kartą przeciwnika, czy taka podmianka blokuje Oddanie? Czy to zależy tylko o talii początkowej?
Click to expand...
Wydaje mi się to ważna kwestią dotyczącą Devotion. Czy jak przeciwnik wrzuci mi Kartę do Talii to czy warunek Devotion będzie dalej spełniony czy decyduje "frakcyjność" talii początkowej?

killaszit

killaszit

Forum regular
Jun 19, 2020
nie ma opcji by devotion nie było spełnione w przypadku gdy mamy po swojej stronie jednostkę z poza naszej frakcji ale nie będącą w składzie naszej talii początkowej - jeśli tak to ta mechanika jest na stracie już martwa

do tej pory ujawniane karty wspierały/rozbudowywały istniejące archetypy
teraz Potwory dostaję niejako nowy archetyp - czy to oznacza że wg devów istniejące archetypy MO są ok? ;)

SirKamilPL

SirKamilPL

Fresh user
Jun 19, 2020
Tak jak post wyżej- Co do mechaniki "oddanie" nie ma w opisie słowa "początkowa" więc taka Cynthia w NG lub Ofirski Kupiec który zamienia karty bedą rozwalać całą mechanikę, jak ktoś bd chciał zagrać Nilfgardem pod oddanie a umieści w swojej talii Magiczny Wstrząs to bedzie to broken. Obstawiam, że CDPR doda poprawkę do opisu oddania.

Solan7

Solan7

Forum veteran
Jun 19, 2020
https://twitter.com/i/web/status/1273884650059038720

Alicja.

Alicja.

CD PROJEKT RED
Jun 19, 2020
Zachęcam jednak do postowania revealów z oryginalnego źródła, a nie repostów. Powyższa karta została ujawniona przez OceanMuda:
https://twitter.com/i/web/status/1273869166156505089

• RED Point
Reactions: Szincza and Grenshinimo
Gyg

Gyg

Forum regular
Jun 19, 2020
O, ambasador frakcji nie pokazał karty specjalnej z echem. Widzę, że CDPR łamie schematy :).
Karta ciekawa, ale bez wzmocnienia/obrońcy raczej nie ostanie się na stole.

Last edited: Jun 19, 2020
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • …

Go to page

• 28
Next
First Prev 19 of 28

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

CD PROJEKT®, The Witcher®, GWENT® are registered trademarks of CD PROJEKT Capital Group. GWENT game © CD PROJEKT S.A. All rights reserved. Developed by CD PROJEKT S.A. GWENT game is set in the universe created by Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.