Pixel Heaven 2025 (6-8 czerwca, Warszawa)

+
Wygląda na to, że Pixel Heaven odbędzie się również w 2025 roku ponownie w stolicy w dniach 6-8 czerwca.

Nie będę tutaj nawiązywał do wątków imprezy z 2024, przez internet przetoczyło się dużo materiałów na ten temat

W sumie się cieszę bo w centralnej części kraju próżno szukać imprezy dla graczy i miłośników retro w tej skali.

Osobiscie byłem na wszystkich kolejnych edycjach począwczy od 2015 roku, mam nadzieję, że i w tym roku uda mi się dotrzeć.

Mam do tej imprezy spory sentyment, spotkałem tam mnóstwo twórców gier, poznałem kilku fajnych osób, a do tego zwykle świetnie się bawiłem spędzajac czas na rozmowach, konkursach, graniu i pod parasolem :)

Miejmy nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby :)

Póki co poza datą w sumie brak konkretniejszych informacji z lokalizacją włącznie.

Na fb wydarzenia oznaczono lokalizację - Warszawska Szkoła Filmowa + Kino Elektronik.

Last edited:
Praktycznie na moich starych śmieciach, gdzie się uczyłem niemal ćwierć wieku temu ...
I jak wspominasz te lata? :)

Byłem już w tym obiekcie na jednej z edycji, ale ze wszystkich miejscówek moim faworytem jest jednak stara zajezdnia na ul. Włościańskiej m.in. ze względu na duży teren otwarty przy halach, ale i klimta samych hal.

I jak wspominasz te lata? :)

Byłem tam tylko przez 2 lata i to nie w "elektroniku" (technikum elektronicznym), a w policealnym studiu informatycznym, które dzielił ten sam budynek co wspomniana szkoła.

Ogólnie lubię Żoliborz - ładna i zielona dzielnica - moja pierwsza praca mieściła się też niedaleko, tak więc miłe wspomnienia i ciekawi ludzie.

P.S. Pamiętam, że na tym obiekcie była już jakaś impreza związana z chyba nawet z growym Wiedźminem i wiem, że na niej byłem - nie mogę sobie jednak przypomnieć co to było...

Top Bottom