Po linkach do wiedźmińskiego świata. (Fanowskie strony, twórczość, blogi; Sapkowski, itp)
Aktualizacja: 11 marzec, 2012
Witam.
Kilka słów o wątku:
TopLinks:
Więcej:
Polski:
English:Angielski:
Aktualizacja: 11 marzec, 2012
Witam.
Kilka słów o wątku:
Stworzyłem ten temat będąc zainspirowanym wiadomością MM360 o profilu Dony na stronie tumblr. Stwierdziłem, że potrzeba większej promocji fanowskiej aktywności! Ponadto promocji wiedźmińskiego świata, wszystkiego co było przed grą i co dzieje się wokół niej. Na starym forum więcej było takich odniesień do fanowskich stron, do Sapkowskiego, do wszystkiego poza samą grą, ale związanego z Wiedźminem.
Jeśli ten wątek zostanie zaakceptowany, to zmienię później powyższe i niniejsze wpisy usuwając wszelkie apele i odezwy
Może moderatorzy zdecydują się później przykleić ten wątek. W tym dziale, albo w dziale społeczności. Albo się nie zdecydują 
Jeśli wątek okaże się zbędny i nie zostanie zaakceptowany, to jakoś to przeżyję
Wiele gier i twórców mających na świecie większego "hajpa" ma mnóstwo stronek, for w wielu krajach i językach. Szukając pobieżnie, stwierdziłem że świat wiedźmiński nie jest tak mocno obecny, ale może warto wyłowić to co jest.
Jako że jest tego niewiele, to pewnie wyłowiłem już większość, ale jeśli ktoś coś gdzieś zauważy to niech rzuci linkiem, a ja dodam go tutaj.
To nie ma być wątek z linkami do pojedynczych artykułów czy recenzji na stronach związanych ogólnie z grami.
Jeśli ten wątek zostanie zaakceptowany, to zmienię później powyższe i niniejsze wpisy usuwając wszelkie apele i odezwy
Jeśli wątek okaże się zbędny i nie zostanie zaakceptowany, to jakoś to przeżyję
Wiele gier i twórców mających na świecie większego "hajpa" ma mnóstwo stronek, for w wielu krajach i językach. Szukając pobieżnie, stwierdziłem że świat wiedźmiński nie jest tak mocno obecny, ale może warto wyłowić to co jest.
Jako że jest tego niewiele, to pewnie wyłowiłem już większość, ale jeśli ktoś coś gdzieś zauważy to niech rzuci linkiem, a ja dodam go tutaj.
To nie ma być wątek z linkami do pojedynczych artykułów czy recenzji na stronach związanych ogólnie z grami.
TopLinks:
- Wiedza:
The Witcher Wiki - Strony netowe:
IGN: The Witcher Vault
Gamebanshee: The Witcher 2 - Twórczość fanów:
Deviantart: Witcher-damnation - autor:Secondchildren
Tumblr: The Wish Room - autorona
- Mody i przygody:
Witchernexus
Moddb: The Witcher - Fora:
GOG.com: The Witcher
GOG.com: The Witcher 2 - Andrzej Sapkowski:
Andrzej Sapkowski - oficjalna, polska strona, wygląda na nie aktualizowaną od wieków.
Andrzej Sapkowski - oficjalna, rosyjska strona, zdecydowanie lepsza od tej polskiej...
Andrzej Sapkowski - oficjalna, czeska strona, także lepsza od tej polskiej. - Pliki do pobrania:
Mapa Orteliusa - autor:Torpeda, mapa Wiedźmińskiego świata.
Więcej:
Polski:
Wiedza
Wiedźmińska Wiki
Strony fanów
Warownia Starego Morza
Game exe: Wiedźmin
Phoenix: Witcher chyba dawno nie aktualizowane
Mody i przygody
Ifrit
Andrzej Sapkowski:
Wikipedia: Andrzej Sapkowski
Oficjalna strona
Nieoficjalna
Anotherbook: Andrzej Sapkowski
Pliki do pobrania:
Mapa Orteliusa Mapa wiedźmińskiego świata autorstwa Torpedy.
Wiedźmińska Wiki
Strony fanów
Warownia Starego Morza
Game exe: Wiedźmin
Phoenix: Witcher chyba dawno nie aktualizowane
Mody i przygody
Ifrit
Andrzej Sapkowski:
Oficjalna strona
Nieoficjalna
Anotherbook: Andrzej Sapkowski
Pliki do pobrania:
Mapa Orteliusa Mapa wiedźmińskiego świata autorstwa Torpedy.
Knowledge:Wiedza:
The Witcher Wiki
Mods and adventures:Mody i przygody:
Witchernexus
Ifrit
Corylea
Andrzej Sapkowski:
The Witcher Wiki
Mods and adventures:Mody i przygody:
Witchernexus
Ifrit