Po prostu sport

+
jaszczur10 said:
Kocham to, jak fani mniej popularnych sportów próbują trochę nadrobić miną i chwytliwymi sloganami :] heh. Sporty walki są super, ale piłka nożna to jednak więcej niż sport, przynajmniej dla mnie :]
Jestem fanem piłki, jestem fanem średnio znanego w Polsce zespołu i wcale nie jest tak, że piłka mnie nie kręci, wręcz przeciwnie. Po prostu przejadła mi się ta na mistrzowskim poziomie... tak samo nie kręci mnie już jakoś, że gra Polska z Gruzją, Kazachstanem czy San Marino... ale oczywiście ME 2012 zobaczę, choć niestety biletu nie dostałem żadnego...

MMA w USA, np. gale UFC - coś pięknego :) cieszy mnie również polskie KSW, bo powoli wychodzi to na lepszy poziom. Pamiętam galę, gdzie prawie każda walka była przerywana po "nokaucie" w męskie narządy, a ostatnia, poziom mistrzowski.

A kto nie czeka :]

Co do UFC czy MMA w całości - jestem fanem jeszcze sprzed ery Pudziana, kiedy to zaczął się nim interesować nawet Krzysztof Ibisz. Pamiętam wielkie walki w Pride, więc teraz naprawdę trudno mi patrzeć na obijanie takich zawodników jak CroCop czy ostatnio Fedor, prawdziwych ikon tego sportu. Ostatnio dopadł mnie lekko depresyjno-nostalgiczny nastrój, obym obudził się do Diaz vs GSP :]

Będąc przy temacie sportów walki to jestem ogromnym fanem boksu i nie mogę się doczekać walki Tomka Adamka z Vitalijem Kliczko. Niestety nie wiadomo jeszcze, kto będzie pokazywał tą walkę. Jakoby o tą walkę walczył Canal + i Polsat. Szczerze mówiąc, to mam nadzieję, że pan Solorz wyłoży odpowiednie pieniądze i walka będzie na Polsacie, bo Canal + nie mam :p

Po walce Kliczko - Haye bardzo cieszy mnie, że walki nie pokaże TVP. Choć Polsat też jest zdolny do reklam w każdej przerwie. Najlepszym wyjściem dla mnie byłby chyba Canal+, tam często leciały walki braci, komentarz zawsze był w porządku. Pytanie czy im się to opłaci.

Wg. mnie lepiej, by pokazał Polsat, bo Canal + ma co około 6 Polak, a Polsat ma prawie każdy. Oczywiście, ciągle w grę wchodzi PPV.

Taką walkę na pewno pokaże stacja otwarta, bo to jest gruba kasa :) tym bardziej, że walka jest w Polsce i walczy w niej Tomek.

Co do UFC - czekam na najbliższą galę, chyba ostatnia sobota sierpnia i na walkę Shogun - Griffin :)

Skromna zaliczka jest :) zobaczymy czy to wystarczy na pokonanie cypryjczyków, tym bardziej, że rewanż u nich w gorących warunkach. Gra na remis w tym wypadku może się nie wiele nie zdać, bo jeden błąd i mecz zaczyna się od początku, a trudno wtedy jest przestawić się w trakcie spotkania na zupełnie inną taktykę.

Jutro Śląsk i Legia, liczę na korzystne wyniki :)

Mecz dzisiaj przeciętny, ładny gol Małeckiego, ważne że do przodu, liczę że Wisła awansuje ;)
Jutro idę na Legię, pozdzieramy gardło żeby naszym było łatwiej ;)

Zawiodłem się strasznie, najbardziej na Śląsku... Legia też marne szanse na awans... liczę na remis bezbramkowy lub każdy inny Wisły :)

Mimo wszystko Legia zagrała zdecydowanie najlepiej, najładniej i najefektowniej ;)
Śląsk w zasadzie już odpadł, Wiśle z całego serca życzę awansu.
A Legia...
Jak Ljuboja strzeli bramkę, a z tyłu zagramy na zero (wraca Vrdoljak!) to kto wie, kto wie ;)
Jestem dobrej myśli!

No Legia zaskoczyła na plus, ciężko mi to mówić jako kibicowi Wisły;) Jednak realnie patrząc, niełatwo będzie warszawiakom awansować. Wisła przejdzie Apoel, jednak Cypryjczycy to nie ta klasa co np. Spartak.

Wisła powinna spokojnie przejść, zwłaszcza że już w niedziele leci na Cypr, nie będzie więc mowy o żadnych problemach z temperaturą.

W konfrontacji Legia-Spartak przejdzie dalej ten kto wyciągnie więcej trafnych wniosków z pierwszego spotkania. Legia grała lepiej, nie ustępowała, problemem jest obrona, bo Ari po prostu grał fenomenalnie.
No cóż, zobaczymy jak będzie i tak daaaaawno 3 nasze zespoły nie były tak daleko w pucharach na raz ;)

Eeeeeeee tam Wisła. Ligę Mistrzów to oni mogą sobie co najwyżej w telewizji pooglądać, z resztą jak wszystkie polskie zespoły :p

Mam właśnie w ręku karnet na wszystkie miecze Jastrzębskiego Węgla :D Rozpiera mnie uczucie lokalnego patriotyzmu i poczucie dobrze spełnionego obowiązku :D

Przynajmniej będziemy mieć 1 zespół w LE tak jak w poprzednim sezonie. Prawda jest taka, że polska piłka leży i kwiczy, ale powoli zaczyna się

Top Bottom