Po prostu sport

+
Już druga minuta meczu. Dobry remisowy wynik póki co, Bednarek jeszcze nic nie strzelił.
:coolstory: :coolstory: :coolstory: :coolstory:

Ja nawet nie oglądam tego meczu, a i tak chce mi się śmiać, czytając Twojego posta, bo sprawdziłem wynik i jest 1:0... dla nas.

Co za jeb*** drewna w tej obronie... Dawidowicz i Bednarek won... Ja bym lepiej zagrał... To jest gorzej niż C klasa

Fun fact: Chorwaci huknęli nam trzy bramki w przeciągu 7 minut. Nie wiem, co nam to mówi, ale brzmi kuriozalnie.

Fun fact: Chorwaci huknęli nam trzy bramki w przeciągu 7 minut. Nie wiem, co nam to mówi, ale brzmi kuriozalnie.
Przy czym pierwsza to gość strzał życia miał. A pozostałe dwie to w sumie sobie nasi sami strzelili xD

Powiem tak, najlepszy mecz naszych od dawna. A na pewno najlepszy mecz naszych w ofensywie. I zarazem najgorszy w defensywie od dawna xD W końcu miło się to oglądało (prócz tych 15minut w 1 połowie).

Kilka słów od Igi Świątek na temat jej ostatniego zawieszenia w grze.

W sensie, że ten cały czas nieobecności, a może i zakończenie współpracy z Wiktorowskim, wynikały z utrzymywanego w tajemnicy zawieszenia? Przecież to nie ma sensu. Jeśli jest zawieszenie, to oficjalnie podawane do wiadomości. Sama się dobrowolnie zawiesiła?

Zakończenie współpracy z Wiktorowskim mogło być wynikiem napięcia jakie się wytworzyło między nim a Igą po wynikach i zawieszeniu. Powodów do zakończenia współpracy za pewne było więcej. Nie widzę powodów by Iga miała coś mieszać w swoim przekazie, jaki upubliczniła. Byłoby to bez sensu. Wszelkie mataczenia w takich sprawach bylyby zapewne szybko zdementowane przez wszelkie organizacje. Sponsorzy nie zostali by obok tego obojetni.

Ja nie sugeruję, że coś mataczy. Chodzi mi o to, że to widocznie nie było jakieś oficjalne zawieszenie, tylko sama uznała, że w takich warunkach nie może, nie da rady grać. Ale straconych i zabranych punktów za nieuczestniczenie w turniejach nikt jej nie odda.

W innych wiadomościach można wyczytać, że ze względu na bardzo niski poziom tej zabronionej substancji i negatywne wyniki pozostałych testów całe postępowanie było objęte klauzulą tajności przez odpowiedzialne za to organy. Ale zawieszona była odgórnie.

Świątek wróciła do grania i musi teraz gonić Sabalenkę. Obejrzałem przed chwilą mecz z Noskovą z turnieju w Dosze. Co ta Czeszka wyprawiała w pierwszym secie, to się w głowie nie mieściło. Serwowała tak, że ciężko będzie powtórzyć coś podobnego w tym roku. Cztery asy z rzędu w jednym gemie. Wydawało się, że Świątek jedyne co może zrobić, to odłożyć rakietę i po prostu zejść z kortu, bo piłki to sobie nie poodbija. A i tak jakoś dotarła do tie breaku. Szczęśliwie drugi i trzeci set były już nieco słabsze w wykonaniu Noskovej, bo gdyby tak grała chociaż przez połowę czasu, to trzeba by ją umieszczać w roli faworytki każdego spotkania.

Świątek wróciła do grania i musi teraz gonić Sabalenkę. Obejrzałem przed chwilą mecz z Noskovą z turnieju w Dosze. Co ta Czeszka wyprawiała w pierwszym secie, to się w głowie nie mieściło. Serwowała tak, że ciężko będzie powtórzyć coś podobnego w tym roku. Cztery asy z rzędu w jednym gemie. Wydawało się, że Świątek jedyne co może zrobić, to odłożyć rakietę i po prostu zejść z kortu, bo piłki to sobie nie poodbija. A i tak jakoś dotarła do tie breaku. Szczęśliwie drugi i trzeci set były już nieco słabsze w wykonaniu Noskovej, bo gdyby tak grała chociaż przez połowę czasu, to trzeba by ją umieszczać w roli faworytki każdego spotkania.
Dzisiaj Ostapenko rozgromiła Świątek. Iga nie umie z nią grać. Nic jej nie wychodziło, psycha chyba mocno siadła, itp.

Dziś odszedł Leo Beenhakker. Trener Polskiej kadry w latach 2006 - 2009. Za jego kadencji pierwszy raz w historii Polska awansowała na Mistrzostwa Europy.
17424-zoom.jpg

Warto przypomnieć, że w 2008 roku wystartował program Orlików. W tym czasie zaczęło pojawiać się również coraz więcej szkółek piłkarskich. To co rozpoczęło się w tamtych latach w przyszłości będzie mogło przełożyć się na jakość naszej piłki nożnej. Nie wiem czy Leo przyczynił się do tego, ale na zawsze będzie mi się kojarzyć ze zmianami na lepsze.

Top Bottom