Poziom gry

+
Poziom gry

Witam jak to jest z róznica w poziomie gry widać ją między poziomem normalnym a trudnym , tak powiedzmy pod koniec 1 aktu i dalej przy walce z zwykłymi potworami nekery , harpie , endrigi ? bo ja jej jakoś nie dostrzegam a na początku wydawało mi się że była , zmieniłem na przykład przy walce z rycerzami i arjanem ,o róznice mozna było zauważyć od razu . I jeszcze jedno w trakcie gry mogę zmieniać poziom między łatwy , normalny i trudny , nie mogę włączyć mrocznego tylko mam opcję wyboru tego poziomu przy grze od początku tak ma być ? Jeszcze jedno czy poziom gry wpływa na pd Geralta ?

I jeszcze jedno w trakcie gry mogę zmieniać poziom między łatwy , normalny i trudny , nie mogę włączyć mrocznego tylko mam opcję wyboru tego poziomu przy grze od początku tak ma być ?
Jak najbardziej normalne, nie możesz podczas gry zapalić poziomu mrocznego bo ten poziom udostępnia specjalne rynsztunki.

Jeszcze jedno czy poziom gry wpływa na pd Geralta ?
Przyznam że nie zwracałem na to uwagi, ale chyba nie wpływa.

Witam

CO do poziomu to zazwyczaj w Prologu różnic nie widać , ale jak pójdziemy do lasu w 1 Akcie to uwieżcie mi można z niego nie wyjść. Sam na Nagłeś Śmierci wczoraj zalicziłem Faila przy walce ze smokiem :)

Poziom trudności nie wypływa na ilość zdobywanego PD

Aby zagrać na Mrocznym czy na Nagłeś Śmierci trzeba zagrać od początku gdyż ta opcja nie jest dostępna podczas gry.

Pozdrawiam :D

Kulfon said:
Na trudnym jeden cios w plecy od nekkera wojownika i zgon, trza sie pilnowac :D
Ale kiedy ? jak mamy powiedzmy już zbroje kejrana i trochę rozwiniętgo Geralta ? W połowie aktu pierwszego zmieniłem poziom na trudny i nie dostrzegam specjalnie rózni
cy wchodzę w potwry klikam i padają czy na normalnym czy na trudnym
Edit
Macie takie wrażenie ze gra staje się banalnie prosta od powiedzmy konca 1 aktu nawet na trudnym poziomie proszę o opinie

Na pewno jest kolosalna różnica między łatwym a średnim co wkurza mojego młodszego brata bo łatwy jest załatwy a średni za trudny ( niech zrobią poziom trudności ,,angażujący"

Na początku i owszem może i jest róznica ale potem praktycznie zadnej dla mnie to zdecydowanie najwieksza wada tej gry , albo u mnnie jest coś nie tak . Powiedzmy OD końca 1 aktu ,mysle ze przedszkolak sobie bedzie radził nawet na trudnym ,( wyjatek walak z letho ) nie trzeba używać , zdnej magi , znaków nic ciachamy i tyle , padają , o nastepny wyjątek jest przy królowej harpii gdzie nagle wokoło nas pojawia sie królowa i duzo harpii a my jestesmy w środku wtedy coś trzeba zakombinować i się troszkę postarać a tak to banał nawet na trudnym żadnego turlania nic ciachamy padają . Tez tak macie ? A na arenie np jest dla mnie bardzo trudno juz na normalnym mam problem z królobójcami i czrodziejem no ale wtedy geralt jest praktycznie goły .

kalif94 said:
Na pewno jest kolosalna różnica między łatwym a średnim co wkurza mojego młodszego brata bo łatwy jest załatwy a średni za trudny ( niech zrobią poziom trudności ,,angażujący"
Kwestia pogrania. Ja jak grałam pierwszy raz, to łatwy był dla mnie trudny. Później natomiast, już na normalnym, grało mi się łatwiej niż na najniższym poziomie trudności za pierwszym razem. ;)

kalif94 said:
A na arenie np jest dla mnie bardzo trudno juz na normalnym mam problem z królobójcami i czrodziejem no ale wtedy geralt jest praktycznie goły .
Też ostatnio zauważyłam, że "normalny" na arenie, w późniejszych walkach, jest dużo trudniejszy niż w samej grze.

Nie chciałbym być czepialski ale gra jest w sumie 18+ czyli dla graczy "ogarniających" gry na pewnym poziomie.

Wiesz, to chyba nie ma żadnego związku. Nie bardzo rozumiem, dlaczego 18+ dotyczące warstwy merytorycznej gry ma oznaczać wysokiego skilla w tej materii, a wręcz przeciwnie, im człowiek starszy, tym mniej sprawny manualnie, więc wybacz, ale to nieprawda i, tak, jesteś czepialski ;)

No długo się tutaj nie wypowiadałem ale jeśli chodzi o poziom trudności to umownie to moim zdaniem jest on dobrze wywarzony.

Easy - poziom casual czyli taki dla obecnego pokolenia graczy którzy mają problemy ze zrozumieniem że nie wszystko musi być jak CoD:MW1(czyli gra żałośnie łatwa) itd.
Normal - czyli normal w grach z przed ponad dekady gdzie trzeba trzeba myśleć co się robi.
Hard - czyli Hard taki jak powiniene być nic więcej.
Mroczny - Coś ala nightmare z wiadomo jakiego fps'a ^^ !!

Natomiast 18+ to zapewne też można podpisać pod wulgaryzmy gdy jakiś kołek co gra w DA2 na hardzie myśli że hard w Gacku 2 będzie też wymiatał a tu zonk!! XD

Nu-menpl said:
No długo się tutaj nie wypowiadałem ale jeśli chodzi o poziom trudności to umownie to moim zdaniem jest on dobrze wywarzony.

Easy - poziom casual czyli taki dla obecnego pokolenia graczy którzy mają problemy ze zrozumieniem że nie wszystko musi być jak CoD:MW1(czyli gra żałośnie łatwa) itd.
Normal - czyli normal w grach z przed ponad dekady gdzie trzeba trzeba myśleć co się robi.
Hard - czyli Hard taki jak powiniene być nic więcej.
Mroczny - Coś ala nightmare z wiadomo jakiego fps'a ^^ !!

Natomiast 18+ to zapewne też można podpisać pod wulgaryzmy gdy jakiś kołek co gra w DA2 na hardzie myśli że hard w Gacku 2 będzie też wymiatał a tu zonk!! XD
Czyli uważasz że gra na poziomie trudnym od powiedzmy końcówki 1 aktu wymaga jakiegolwiek myślenia , kombinowania ( o normalu nawet nie wspominam ) ? bo jak dla mnie nic takiego nie ma miejsca klikasz w myszkę i koniec poza kilkoma wyjątkami letho , królwa harpii i stado jej kolezanek , drugir , jestem pod koniec drugiego aktu więc pewno jakaś walka z bosem bedzie jeszcze wymagała jakiegos wysiłku a reszta to zero myslenia nie trzeba uzywać żadnych znaków , eliksirów , nic . Ogromna wada gry rozwój Geralta praktycznie likwiduje różnice między poziomami , gra jest banalna na każdym z nich .

Ogólnie dla nawet średnio ogarniętego gracza trudny poziom będzie w miarę łatwy. Po prostu zamiast bezmyślnie wchodzić w wrogów i klikać przycisk myszki trzeba robić uniki (spacją) po wyprowadzeniu ciosu i używać znaku tarczy/pułapki, w ten sposób nawet mroczny poziom nie sprawia problemów. (za wyjątkiem niemożliwej do przejścia walki gdzie się wciela w Seltkirka - czy jak się zwał)

placido said:
To powedzcie jescze jaka jest róznica między trudnym a mrocznym ? duży przeskok ?

To zależy. Z mrocznymi rynsztunkami różnicy właściwie nie ma. Bez nich - to najlepszy trudny poziom na świecie.

placido said:
Ale kiedy ? jak mamy powiedzmy już zbroje kejrana i trochę rozwiniętgo Geralta ? W połowie aktu pierwszego zmieniłem poziom na trudny i nie dostrzegam specjalnie rózni
cy wchodzę w potwry klikam i padają czy na normalnym czy na trudnym
Edit
Macie takie wrażenie ze gra staje się banalnie prosta od powiedzmy konca 1 aktu nawet na trudnym poziomie proszę o opinie
Jak się zmieni poziom trudności podczas gry to niewiele się zmienia nie jestem pewien ale tak było w moim przypadku.

placido said:
Ogólnie dla nawet średnio ogarniętego gracza trudny poziom będzie w miarę łatwy. Po prostu zamiast bezmyślnie wchodzić w wrogów i klikać przycisk myszki trzeba robić uniki (spacją) po wyprowadzeniu ciosu i używać znaku tarczy/pułapki, w ten sposób nawet mroczny poziom nie sprawia problemów. (za wyjątkiem niemożliwej do przejścia walki gdzie się wciela w Seltkirka - czy jak się zwał)
No tylko że trzeba się pilnować bo jeden niewłaściwy ruch i po nas, więc to nie jest takie proste.

Proszę nie pisać postów pod rząd i używać opcji "edytuj"
zi3lona

A ja mam pytanie co do tych przedmiotów na mrocznym poziomie.
Co to za sprzęt? Jakie ma parametry? Jak wygląda? Czy ciężko go zdobyć (skrafcić)?

http://pl.thewitcher.com/forum/index.php?/topic/24284-kompletne-rynsztunki-swietokradcy-wiarolomcy-i-bratobojcy/page__p__724850__hl__rynsztunki__fromsearch__1#entry724850

Tu znajdziesz odpowiedzi.

Rynsztunki?
To pełen komplet czyli pancerz, rękawice, buty, spodnie i 2 miecze srebny i stalowy. Żeby go zdobyć trzeba wydać dużo kasy na schematy i zdobycie składników ja za pierwszy rynsztunek ze składnikami dałem chyba koło 3 tysięcy orenów.

Więcej poczytasz tutaj: http://en.thewitcher.com/forum/index.php?/topic/24284-kompletne-rynsztunki-swietokradcy-wiarolomcy-i-bratobojcy/

/Kolega wyżej mnie uprzedził :)

Top Bottom