SOLVED Problem z instalacją dodatku "Krew i wino"

+
Problem z instalacją dodatku "Krew i wino"

Witam!
Otóż mój problem wygląda tak: Zakupiłem kod cyfrowy, dodatku "Krew i wino" i od razu po aktywacji przeszedłem do instalacji. Gra, po pobraniu całych 12GB, poinformowała mnie, że wystąpił błąd przy pobieraniu, po czym zaczęło się pobierać jeszcze raz. Gdy zdarzyło się to po raz trzeci, zdecydowałem zmienić folder, gdzie Gog będzie pobierał gry(Myślałem, że powodem może być brak miejsca na dysku) i zrobiłem trochę miejsca na obu dyskach. Po tym, przeszedłem do zweryfikowania/naprawy plików samej gry, co też nie przyniosło żadnych rezultatów. Ciągle wyskakuje powiadomienie "Błąd instalacji: Problem dostępu do dysku". Dodam, że wyłączyłem wszystkie zapory w Windowsie, uruchomiłem Gog'a jako administrator.

Kopia cyfrowa
Platforma - Gog galaxy
Dysk na który Gog pobierał domyślnie - C:/ (SSD 44,7GB Wolne) Gra dysk - D:/ (HDD 194GB Wolne)

System Windows 10 (64 bit), 8GB Ram
Procesor - Intel Core i7-4790 3.60Ghz
Karta graficzna - Nvidia GeForce GTX 970

Jeżeli mam wersję cyfrową to chyba nie da rady - Installer wymaga włożenia płyty

Bo ściągnąłeś tylko plik ".exe", tam masz jeszcze kilka wielkich (waga chyba po 1GB) plików do ściągnięcia.

kubolmem;n8492480 said:
Bo ściągnąłeś tylko plik ".exe", tam masz jeszcze kilka wielkich (waga chyba po 1GB) plików do ściągnięcia.

Wszystkie umieścić w folderze z grą? Czy w jakimś innym miejscu?

Niekoniecznie w folderze z grą - to są pliki instalacyjne - i tak będziesz musiał wybrać miejsce instalacji.

No Title

Gdy odpalam tego setup'a (Wszystkie te pliki umieściłem w folderze z grą, ale próbowałem też w innych miejscach) wyświetla mi się taki błąd.

Attachments

• photo133160.png
    photo133160.png
    5.3 KB · Views: 141
Tak, ściągnąłem wszystkie trzy pliki. Właśnie ten plik.exe, który odpalam jest tym, którego rzekomo nie może odnaleźć :D Nie mam pojęcia co jest nie tak.

JayFG;n8493340 said:
Tak, ściągnąłem wszystkie trzy pliki. Właśnie ten plik.exe, który odpalam jest tym, którego rzekomo nie może odnaleźć Nie mam pojęcia co jest nie tak.

Pełna instalka składa się z trzech plików:
1. setup_the_witcher3_exp3_2.0.0.52.exe 1MB
2. setup_the_witcher3_exp2_2.0.0.52-1.bin 4.1GB
3. setup_the_witcher3_exp2_2.0.0.52-2.bin 3.1GB

Pliki te powinieneś ściągnąć do jednego, dowolnego folderu (może być nawet "Nowy folder" na Pulpicie). Uruchamiasz plik nr 1 (ten z rozszerzeniem *.exe) i przeprowadzasz instalację.

Pamiętaj, że przed rozpoczęciem instalacji powinieneś wyłatać grę do wersji 1.31. Jeśli masz grę w starszej wersji, to najpierw pobierz (nawet do tego samego folderu, co dodatek - nie pogryzą się) trzy pliki opisane jako Patch 1.31 (1 z 3, 2 z 3 i 3 z 3). Patch uruchamiasz oczywiście poprzez plik z rozszerzeniem *.exe (konkretnie patch_witcher3_1.10-1.31.0_2.0.0.52.exe).

Nie wiem, czy do zainstalowania "Krwi i Wina" jest wymagane posiadanie "Serca z Kamienia". Ja instalowałem wszystko po kolei zaraz po premierach.

Last edited:
Wroobelek;n8494140 said:
Pełna instalka składa się z trzech plików:
1. setup_the_witcher3_exp3_2.0.0.52.exe 1MB
2. setup_the_witcher3_exp2_2.0.0.52-1.bin 4.1GB
3. setup_the_witcher3_exp2_2.0.0.52-2.bin 3.1GB

Pliki te powinieneś ściągnąć do jednego, dowolnego folderu (może być nawet "Nowy folder" na Pulpicie). Uruchamiasz plik nr 1 (ten z rozszerzeniem *.exe) i przeprowadzasz instalację.

Pamiętaj, że przed rozpoczęciem instalacji powinieneś wyłatać grę do wersji 1.31. Jeśli masz grę w starszej wersji, to najpierw pobierz (nawet do tego samego folderu, co dodatek - nie pogryzą się) trzy pliki opisane jako Patch 1.31 (1 z 3, 2 z 3 i 3 z 3). Patch uruchamiasz oczywiście poprzez plik z rozszerzeniem *.exe (konkretnie patch_witcher3_1.10-1.31.0_2.0.0.52.exe).

Nie wiem, czy do zainstalowania "Krwi i Wina" jest wymagane posiadanie "Serca z Kamienia". Ja instalowałem wszystko po kolei zaraz po premierach.

Gra była zaktualizowana, ale zrobiłem co poleciłeś, niestety bezskutecznie. Wydaje mi się, że może brakuje jakiś plików (?), bo gdy próbuję naprawić, bądź sprawdzić pliki gry w GOG'u, to ściąga się 3.8MB, ale nie instalują się, bo wyskakuje błąd "Brak dostępu do dysku" czy coś w tym stylu.

JayFG;n8494970 said:
[...] wyskakuje błąd "Brak dostępu do dysku" czy coś w tym stylu

Sprawdź uprawnienia dostępu do folderu instalacji Wiedźmina (u mnie jest to "C:\Program Files (x86)\GalaxyClient\Games\The Witcher 3 Wild Hunt"). Kliknij go prawym klawiszem -> Właściwości -> zakładka Zabezpieczenia.
Nie pamiętam, czy ja przypadkiem kiedyś nie edytowałem u siebie uprawnień. Być może spece od bezpieczeństwa informatycznego za to co Ci doradzę wsadziliby mnie na pal, ale jeśli w tym jest problem, to możesz go rozwiązać w następujący sposób: na rzeczonej zakładce kliknij przycisk Edytuj i zaznacz kwadracik w rzędzie Pełna kontrola i kolumnie Zezwalaj. U mnie wszystkie grupy i użytkownicy mają pełną kontrolę, co wyklucza jakiekolwiek problemy z uzyskaniem dostępu do folderu.

Tylko jak się będziesz bawił uprawnieniami, to przypadkiem nie zaznaczaj dla Administratora "Odmów", bo odbierzesz sobie uprawnienia i nie będziesz mógł (równie łatwo) ich przywrócić.

Last edited:
Zrobiłem jak kazałeś, niestety ciągle bez skutku (O ile wszystko dobrze zrobiłem). W każdym razie, zezwoliłem na wszystko folderowi, gdzie są pliki gry(D:\GOG Games\The Witcher 3 Wild Hunt) i inne foldery związane z GOG'iem(Mianowicie - C:\GOG Games\!Downloads\temp). Powinienem w jakimś folderze jeszcze na coś zezwolić?

Jeśli wciąż występuje błąd "brak dostępu", to spróbuj zainstalować Wiedźmina w innym folderze, niż Program Files (na przykład "C:\Wiedzmin3" - na wszelki wypadek w ścieżce dostępu nie używaj polskich znaków). Folder "Program files" i "Program files (x86)" są folderami chronionymi przez system i może tu leży problem braku dostępu.
Jeśli to nic nie da, to spróbuj ściągnąć z GoG-a instalkę gry oraz dodatku i zainstalować je ręcznie bez pośrednictwa Galaxy (minusem tego rozwiązania jest brak achievmentów). Jeśli i to nie pomoże, to ja się poddaję - pisz do supportu (http://pl.cdprojektred.com/contact-support/) i opisz dokładnie czego już próbowałeś (lub podaj im linka do tej dyskusji).

Last edited:
Dobra, zwróciłem się z pomocą do Supportu GOG'u i już wszystko śmiga. Poświęciłem na to trochę czasu, nawet nie miałem pojęcia, że to taki poważny problem, dlatego też chciałbym szczególnie Wam podziękować za pomoc! :) To może teraz przedstawię dla googlarzy co zrobić w razie wystąpienia takiego problemu:

Zrobiłem tak:
- Reinstall GOG Galaxy
- Wchodzimy w folder C:\ProgramData\GOG.com\Galaxy\storage
- Usuwamy wszystkie pliki z końcówką .db
- Na nowo ściągamy grę w domyślnym folderze, który podaje GOG i wszystko powinno śmigać

Jeszcze raz, wielkie dzięki!

JayFG;n8511140 said:
Dobra, zwróciłem się z pomocą do Supportu GOG'u i już wszystko śmiga. Poświęciłem na to trochę czasu, nawet nie miałem pojęcia, że to taki poważny problem, dlatego też chciałbym szczególnie Wam podziękować za pomoc! :) To może teraz przedstawię dla googlarzy co zrobić w razie wystąpienia takiego problemu:

Zrobiłem tak:
- Reinstall GOG Galaxy
- Wchodzimy w folder C:\ProgramData\GOG.com\Galaxy\storage
- Usuwamy wszystkie pliki z końcówką .db
- Na nowo ściągamy grę w domyślnym folderze, który podaje GOG i wszystko powinno śmigać

Jeszcze raz, wielkie dzięki!

Nie ma sprawy. Cieszę się, że w końcu Ci się udało. Życzę dobrej zabawy!

Top Bottom