Problem z uratowaniem Alvina w III akcie

+
Problem z uratowaniem Alvina w III akcie

Mam mały problem - było tak jak w przewodniku - przyszedłem do szpitala Lebiody - spotkałem tam Jaskra - pokazał mi gdzie bandziory zabrały Alvina. Pobiegłem za nim do drzwi domu gdzie się ukrywali.Chcę wejść - i nic. Drzwi zamknięte:( W poradniku nie znalazłem nic co bym miał zrobić... ale może coś przeoczyłem??? Proszę o pomoc. Dodam, że do tego domu przychodziłem o różnych porach dnia i nocy - i nic ... cały czas drzwi są zamknięte:(

Wcześniej jeszcze trzeba pogadać z Jaskrem. Ale to tak czy inaczej dialog się włącza. Powinno grać. A teraz dwa zasadnicze pytania. Czy masz oryginał? I czy próbowałeś wczytaj wcześniejszy zapis?

Tak , mam oryginalną grę. A wczytanie gry pomogło - cofnąłem się o jakieś 3 godziny w graniu i wszystko jest ok. Ale jest chyba tutaj problem. Gdy przed uratowaniem Alvina załatwię salamandry z druidem na bagnach to po przyjściu do Wyzimy Klasztornej i odwiedzeniu Szpitala Lebiody - nie da rady później wejść do pomieszczenie gdzie jest zamknięty Alvin. Mam też jeszcze inny problem - z pokerem - aby wejść na wyższy poziom powinienem wygrać z 3-ma zawodnikami np. ogrodnikiem,Carmen i z Vaską (do I aktu nie mogę wrócić wiec te osoby odpadają).... problem jest taki, że jak rozmawiam z Vaską na bagnach to mam do wyboru tylko coś od niej kupić, przespać się no i pogadać... ale tam nie mam nic o grze w pokera. Macie jakiś pomysł co z tym zrobić? Gdy spotykam Zoltana też mogę z nim zagrać ale to i tak niczego nie zmienia ... cały czas jestem postrzegany jako pokerowy amator. Może macie jakieś pomysły?

W Dzienniku powinieneś mieć rozpoczęte dwa questy o pokerze, "gra w kości" i "kościany poker: amator" (czy jakoś tak, sprawdzę jeszcze), zobacz co masz w tym drugim po zgaszeniu opcji "pokaż tylko aktywne fazy". Zastanawiam się czy Vaska nie grywa w pokera tylko poza chatką, może będąc w środku nie chce bluźnić przeciw Panom ? (nie sprawdzałem tego). Spróbuj pomedytować przy wioskowym ognisku do różnych pór dnia, może zastaniesz ją obok chatki.

Zgadza się, już sprawdziłem. Chociaż nie jest wykluczone że z amatorami grywa tylko pod chmurką, he he ;) Nie mam pojęcia...Xen, próbowałeś wygrać z Hazardzistą w Misiu Kudłaczu ? A może z Zoltanem trzeba wygrać dwie partie ?

Dziękuję za sugestie ale wszystko to co podpowiadacie robiłem:(Co do Vaski więc próbowałem z nią rozmawiać o różnych porach - południe, wieczór, noc i ranek - i nic.Nigdy nie było w opcjach - zagraj w kości - można handlować, coś kupić u Vaski ale nigdy zagraj:(Wieczorem i w nocy jest w chacie a o innych porach na zewnątrz - czy tu czy tam - nie ma opcji zagraj:(W misiu kudłaczu - grałem z hazardzistą, grałem także z zoltanem - z każdym już zagrałem tyle partyjek,że szkoda gadać - także pod rząd - aż nie chcieli ze mną grać (od 2 do 4-5 partii).W zadaniach mam:* gra w kości (tutaj mam ,że muszę znaleźć lepszych przeciwników)* kościany poker: nowicjusz (tutaj mam na liście ogrodnika i carmen,że wygrałem)* kościany poker: zawodowiec (tutaj,że muszę potrenować)Qcze co dalej???? Może ktoś zna odpowiedź???!!!!

z tego co pamiętam a dawno nie grałem to zagraj z talarem i pogadaj z zoltanem

xen007 said:
Qcze co dalej???? Może ktoś zna odpowiedź???!!!!
W karczmie siedzi krasnolud-wykidajło Mungo Budrys (czy jakoś podobnie), jest co prawda zawodowcem ale może z nim trzeba pogadać ? Albo wykonać wszystkie zadania dla Vaski ? Może coś jej naubliżałeś, zabiłeś jakichś ryboludzi ? Czy Yaren dostał amulet ?

Temat trochę stary ale ja niestety mam zamknięte te drzwi, a salamandry z druidem na bagnach już pokonałem. Da się jeszcze tę misje skończyć?

Top Bottom