Problem z uruchomieniem gry

+
Cześć.
Dziś rano zakupiłem Wiedźmina 1 na Steam. Po włączeniu gry pojawia się czarny ekran na 2-3 sekundy i kursor w formie żelaznej rękawicy po czym wszystko znika i znów widzę pulpit. Zero komunikatów o jakimkolwiek błędzie. System operacyjny Windows 10. Liczę na pomoc. Z góry dziękuję :)

Kliknij prawym przyciskiem na ikonkę Wiedźmina na Steam i zrób sprawdzenie zgodności plików. Jeśli to nic nie da, to odinstaluj i zainstaluj Wiedźmina jeszcze raz.

Kliknij prawym przyciskiem na ikonkę Wiedźmina na Steam i zrób sprawdzenie zgodności plików. Jeśli to nic nie da, to odinstaluj i zainstaluj Wiedźmina jeszcze raz.
Reinstall i sprawdzenie zgodności plików robiłem już wcześniej i też nie pomogło. Kombinuję dalej.

Na Windowsie 11, "Wiedźmin 1 - Edycja Rozszerzona" o dziwo, działa nadal super, ja w ogóle nie musiałem sprawdzać zgodności plików.

Gram w Wiedźmina 1 z Modyfikacją : "Powrót Białego Wilka" która znakomicie upiększa Tekstury Wiedźmina 1, i poprawia też Czcionkę Dialogową "Wiedźmina 1" na bardziej jakby to ująć : Czcionkę Książkową.

Mam rozwiązanie na wywalanie gry Wiedźmin 1 Edycja Rozszerzona do pulpitu.
1. Wejdź do folderu z grą, a następnie otwórz folder Systems
2. Zmień nazwę pliku wykonawczego witcher.exe na witcher1.exe
3. Utwórz nowy skrót na pulpicie (bo poprzedni skrót na pulpicie może nie działać)
4. Ciesz się grą,
Jeśli chodzi o mody w umieszczone w folderze override nie ma to wpływu, ale Powrót Białego... być może trzeba zainstalować raz jeszcze.

Ciekawostką jest że problem z wywalaniem do pulpitu miałem zawsze po instalacji z płyty. Problemu nie miałem z wersją z Goga, ani na Win 8.1 ani na Win11.

Last edited:
Top Bottom