Problem - zgranie się dźwięku z ruchami postaci podczas dialogów

+
Problem - zgranie się dźwięku z ruchami postaci podczas dialogów

Witam

Otóż natrafiłem na problem w grze, który co prawda nie sprawia problemów z rozgrywką ale jest niezmiernie irytujący.

Nie posiadam niesamowicie mocnego sprzętu. Wiedźmin chodzi na med/high bardziej w stronę tej średniej jakości ale przy każdej rozmowie z jakimkolwiek NPC'tem:
czy jest to kupiec, kowal, postać od wątku głównego czy poboczna misja czy sam główny bohater.
DIALOGI SĄ PRZESUNIĘTE O KILKA SEKUND W STOSUNKU DO RUCHÓW UST I GESTYKULACJI WSZYSTKICH POSTACI.
WIEDŹMIN CZY JAKAKOLWIEK INNA POSTAĆ KOŃCZY MÓWIĆ I JESZCZE PRZEZ DOBRE 2-5s RUSZA USTAMI I WYKONUJE GESTYKULACJE.

Czy ktoś wie jak to naprawić samemu
Czy ktoś ma podobny problem
Czy jest to błąd w grze jeżeli tak czy zostanie on uwzględniony przy następnej aktualizacji.

Nie zauważyłem takiego tematu wiec mam nadzieje ze się nie powtarzam jeżeli tak to z góry przepraszam
Pozdrawiam

Mam dokładnie ten sam problem - gra chodzi płynnie na średnich, natomiast w każdej scence dialogowej następuje to opóźnienie co odbiera przyjemność z ich oglądania.

Wydaje mi się, że to kwestia grafiki, która nie nadąża z przetwarzaniem danych względem dźwięku.
W rzucie podczas gry jest zapewne mniejsza ilość szczegółów (np. na twarzach) które grafika musi przetworzyć. W zbliżeniu podczas dialogu już nie daje rady.

Łatwo to sprawdzić. Zmniejsz rozdzielczość i detale i porozmawiaj z NPCem - jeśli będzie synchronizacja dźwięku z grafiką to problem jest w grafice.
Pozdrawiam

Top Bottom