Problemy z grą - wydajność

+
Mój sprzęt:AMD 64 3000+1Bg ramGF 6600 Turbo Force 256 mb.W Wyzimie klasztornej dało się grać bardzo przyjemnie, zaś w handlowej hmmmm... MASAKRA! gra skacze niemiłosiernie i grać się nie da! Co może być problemem skoro w klasztornej nie miałem zacinek?

Hehe. :D A ja mam:proc: AMD Sempron 3000+ 64 bit s. 939 ~1980 MHzPłyta: MS-7094Pamięci: Patriot 2x512 MB DDR 400 Dual ChannelGrafa: HiS Radeon 9550 SE 256 MBDysk: Seagate ST3160021A 160 GBi demko ładnie chodzi (praktycznie bez przycięć) na 800X600, ustawienia medium oprócz trawa: low, cienie: low AA 2X i AF 10X. Nie ma też żadnych crashy (5 godz. grania bez przerwy) a wejście np. do pomieszczenia zajmuje ok. 3-5 sek, podobnie save'y.Jest to dziwne, bo podobo ani moja karta ani proc nie są obsługiwane! :eek: Stąd moje pytanie: czy w demku jest już patch 1.2 i czy to że chodzi mi demko oznacza, że mogę spokojnie kupić gierkę? ???

noo nie... zaraz mnie kur.... wezmie... mam taki sprzet jak wyzej kolega tyle ze karta graficzna 128 i mi tnie na minimalnych ze sie grac nie da...Mi demko cielo tak samo jak pelna wersja... wiec demo i pelna wersja tak samo chodza :D :p

W świątyni kultystów lwiogłowego pająka w kanałach pod Wyzimą w momencie kiedy zburzyłem ściany i zaatakowali mnie czciciele gra zaczęła MASAKRYCZNIE się ciąć. NIE DAŁO SIE GRAĆ. Właściwie dzieki sile woli jakoś stamtąd wyszedłem robiąc sobie herbatę (jak to ktoś wcześniej napisał) między klatkami ale nie jestem pewien czy coś nie przeoczyłem. Po jakimś czasie gra zaczęłą chodzić normalnie. Mój sprzęt to:p4 3 GHz1.5 Mb RAM GeForce 7600 256MbWindows XPpatch 1.2Czy mieliście też tam taki problem?

takie sprawy to do działu "technologia" jak mniemamhttp://www.thewitcher.com/forum/index.php?board=8.0

Gram na Laptopie VBI Core 2 Duo E7500, 2 GB RAM, GF 8600GT 512 MB, XP Pro. Zero problemów, gra chodzi jak masełko na najwyższych ustawieniach.Ale grę zainstalowałem na świeżym systemie SP2 i nic innego tam nie ma.Lapka kupiłem tylko po to żeby pograć w wiedzmina.Powiem tak. Nie ma sensu grać w ta gre na minimalnych ustawieniach... To tak jakby kupić Ferrari i zaprzęgnąć do niego woły:)Albo na fulldetals i na super sprzęcie albo lepiej nie siadać do tej gry ;D

Nie przesadzaj tak bardzo, niektórzy nie kupują tej gry dla grafiki i dla wydania 2500zł na sprzęt który to uciągnie, tylko dla samej historii i zabawy. W ogóle, to mam nadzieję, że większość woli przejmować się zadaniami niż tym czy ma super oświetlenie i 42 a nie 40 FPS przy zabijaniu jakiegoś potwora. Patrzę tak na te wpisy i trochę mi żal. A tak poza tematem, ale nadal w temacie, coś musi być z tą Handlową bo faktycznie jest strasznie. Ja też cieszyłem się, że wszystko ładnie śmiga... wchodzę do wieży... potem się biję... leżę... dom Triss - wychodzę do Handlowej i IDŹ PAN DO CHU..A !!!! Co to jest? Czy ja o czymś nie wiem :) Czy może krasnale mi zabrały 80% wydajności sprzętu i zostawiły tylko 20? :) Pozdrawiam

a u mnie jest dziwnie : Athlon x2 3800, Nvidia 7600GT, 2GB Ramu 800... i gra chodzi tak srednio - czasem ma dziwne zwisy (tak jakby ramu brakowało) - co jest wyjatkowo dziwne przy 2gb.

No widzisz... ja po weekndzie sprawdzę na:AMD Athlon 64 3000+ 939 VeniceGigabyte K8NF-9 (nForce4)4x 512MB DDR 400MHz Kingston (DUAL CHANNEL)GeForce 7900GT 256 / 256 (16 render / 32 vertex)Zobaczymy jak będzie działać.

inzmbl said:
No widzisz... ja po weekndzie sprawdzę na:AMD Athlon 64 3000+ 939 VeniceGigabyte K8NF-9 (nForce4)4x 512MB DDR 400MHz Kingston (DUAL CHANNEL)GeForce 7900GT 256 / 256 (16 render / 32 vertex)Zobaczymy jak będzie działać.
ach... I potem znowu napiszesz? Faaajnie :/Do posta poniżej: Irytacja i ironia, nie rozumiesz? Nie mój problem.

bebol22 said:
noo nie... zaraz mnie kur.... wezmie... mam taki sprzet jak wyzej kolega tyle ze karta graficzna 128 i mi tnie na minimalnych ze sie grac nie da...Mi demko cielo tak samo jak pelna wersja... wiec demo i pelna wersja tak samo chodza :D :p
Zakładam, że masz zainstalowane wszystkie najnowsze sterowniki ATI, updaty windowsa itp. Nie wiem tylko jaką masz płytę. W każdym bądź razie ja na mojej mam beznadziejny chipset Via i na początku dwa dni walczyłem żeby karta w ogóle działała (wcześniej miałem DFI i wszystko działało pięknie). Oto co zmieniłem, żeby wszystko było ok:1. Najnowszy BIOS do płyty i sterowniki AGP;2. AGP aparture size na 256 MB (na 128 MB też działa, ale gorzej; u Ciebie może wystarczyć 128 MB).Możesz też zrobić Disable FastWrites i wyłączyć inne bajery "typu SHADOW" w BIOSIE. No i oczywiście odpowiednio duży plik stronicowania (ja mam 1,5 GB), ale pewnie do Wiedźmina aż tyle nie potrzeba... ;)Napisz, czy to coś pomogło.

Teraz mam:procesor: Athlon 64 3000+Płyta: K8NF-9 Ram: 2x512 RAM DDR Karta: Geforce 6600Mam zamiar zamienić tę kartę na 8600GT i zasilacz. Czy po takiej wymianie mogę oczekiwać na płynną grę na detalach medium w 1024x768?Teraz przy tej 6600 jak już pisałem rewelacji nie ma na najniższych w tej samej rozdzielczości.

Do SYN_BURZ...Dzieki za pomoc ale jak czytalem kilka razy twego posta to za duzo nie zrozumialem...Wielkie dzieki po raz drugi poczciwy czlowieku... :D :D :DNie wiem co to jest "Disable FastWrites" itd... Moze bede niedlugo zmienial kompa... :D

keid said:
Teraz mam:procesor: Athlon 64 3000+Płyta: K8NF-9 Ram: 2x512 RAM DDR Karta: Geforce 6600Mam zamiar zamienić tę kartę na 8600GT i zasilacz. Czy po takiej wymianie mogę oczekiwać na płynną grę na detalach medium w 1024x768?Teraz przy tej 6600 jak już pisałem rewelacji nie ma na najniższych w tej samej rozdzielczości.
Starczy, ale dołóż jeszcze przynajmniej 1 kość 512MB RAM ;) I będzie cacy. I nawet na wysokich ruszy bez problemu z płynnym FPSem, choć na potrzeby Handlowej będzie trzeba ciut zjechać... Jak FSAA ustawisz od początku na 2x to nie widzę problemów. ;)

bebol22 said:
Do SYN_BURZ...Dzieki za pomoc ale jak czytalem kilka razy twego posta to za duzo nie zrozumialem...Wielkie dzieki po raz drugi poczciwy czlowieku... :D :D :DNie wiem co to jest "Disable FastWrites" itd... Moze bede niedlugo zmienial kompa... :D
Hej, to są zwykłe ustawienia w BIOSIE. Po prostu wyłanczasz FASTWRITES i zmieniasz AGP aparture (tzn. pamięć współdzieloną z kartą graficzną) na 128/256MB. Wszystko.

Ja już trochę do tej gry nie mam siły.... Dlaczego wszystkie nowe gry chodzą mi płynnie prawie na full detalach a Wiedźmin (szczególnie w Wyzimie handlowej przy ustawieniach 1152x8XX wszystko włączone na max, oprócz cieni i oświetlenia te na średnie) tnie straszliwie (ok. 20 fps), czy może być to wina Visty, którą mam zainstalowaną?Mój komp:procesor: Intel Core 2 Quad 2,4Płyta: Gigabyte GA-G31MX-S2Ram: 2x1GB 667MhzKarta: GeForce 8600gs

hehe, no szczerze mówiąc sprzęt masz na prawdę miodny... ja na Viste nie przejdę tak długo aż to nie będzie już ostatecznością :) XP only.. no i Linux oczywiście.Jeżeli masz możliwość zainstaluj gdzieś na boku WinXP i zobacz... ja kiedyś się bawiłem HalfLife 2 i pod Vistą miałem średnio 5-10fps mniej, przez sam system.... na tym samym kompie oczywiście.

Komputer masz bardzo dobry, ale to nie na Vistę, tylko na XP. Vista nadaje się tylko na komputery o bardzo dużych procesorach, i innych takich, a na to co ty masz to radzę ci Windows XP z Service packiem 2. Oczywiście cię do niczego nie namawiam, ale wtedy już na 100 % nic nigdy by ci się nie zacięło. A jak ci się stęskni za Vistą to zawsze możesz pobrać styl z Visty

Top Bottom