Problemy z grą - wydajność

+
Witam wszyskich=)mam następujący problem- Gry w których miesiąc temu miałem około 20-30 Fpsów a nawet znacznie więcej w dniu dniu dzisiejszym działają na poziomie 5 Fpsów(jestem tego pewien bo pamiętam kiedy miesiąc temu ZApisywałem save z morrowinda to było dokładnie 39Fpsów a dzisiaj po wczytaniu save...5 (sic!)inne gry które kiedyś w miare poprawnie mi chodziły(Wiedzmin-zwykle 15-20fpsów teraz 9,MTW2 kiedyś 15 fpsów teraz 9 Rome total war -5Fpsów przy średniej wielkości bitwie-miesiąc temu miałem 4-5 krotnie większe bitwy a zawsze było ponad 20fpsów).Czy istnieją jakies programy lub sposóby dzięki którym wykrył bym co mi sie Rozwalilo?-to pierwsza prośbadruga to :jakie programy mogli byście mi polecić dzięki którym mój komputer byłby w jak najlepszym stanie?PS:pisze z innego komputera-na drugim nie ma neta:pmam nadzieje że ktoś mi pomoże...Mój komp toCore2duo E44002GB ram 533mhzGeforce 7300LE(zbieram kase na wymiane:/)

1. Defragmentacja dysków za pomocą Defragmentator dysków.2. Zwiększenie wielkości pamięci wirtualnej za pomocą apletu System.3. Odkurzenie wnętrza komputera za pomocą odkurzacza (marka dowolna) i w razie potrzeby pędzelka małego (producent dowolny) ;D.

Intel Duo 5,2ghz, Ramu 3k, i GF 87000, gra śmiga na najwyższych wymaganiach [ bez ściny ] ^^

Gra chodzi na maxymalnych datalach przy rozdzielczosci 1024*768.Przeszedłem calutką grę na tej konfiguracji.Choć przeszedłem tą grę w 5 dni po premierze, piszę dopiero teraz bo mam dostęp do neta:)Po prostu żyleta:)Moja konfiguracja to:-Intel(R) Core(TM)2 Duo 6300 1,8GHz podkręcony na 2.47GHz-1024MB RAM (2x512MB)-nVIDIA 7900GTX 512MB; Shader model 3.0-Windows XP Media Center Edition 2005 (aktualizacja 08.02.2008)

Gra mi działa na max detalach w roździelczośći 1280x1024mój sprzęt to :inter core duo E4400 2GHz2x512 MB,2x1024 MB DDR2GF8600GT 512MBWindows XP Home EditionW Wyzimie handlowej troche tylko spadają FPS-y

witam muj sprzet spełnia max wymagania wszystko pięknie ale jak wchodzisz do wyzimy chandlowej to gra momwntalnie zwalnia czym to jest spowodowane mozna to zmienić czytałem że wiedżmin ma problem z AMD Athlon 64 X2 Dual ściągnołem tam stery jakie trzeba ale nic sie nie polepszylo a jak wchodze gdzies do pomieszczemia to gra chodzi przepięknie proszeeeeeeeeee!!!!!!!! pomocy błagam

W związku z problemami w wyzimie handlowej (dalej jeszcze w grze nie doszedłem) zastanawiam się czy developerzy Widżmina nie nabili graczy w butelkę odnośnie zalecanych wymagań :))) Mogli od razu napisać żę gra chodzi płynnie począwszy od 8800GTX. Ale czego się nie robi dla zwiększenia sprzedaży. Dla mnie takie zagrania powinny się kończyć egzekucją jakiegoś paragrafu..... WIEDZMIN TO BUBEL OPTYMALIZACYJNY - mimo iż fabularnie na bardzo wysokim poziomie.

Hej,Mam taki mały problem z grą. A dokładnie z jej działaniem. Na początku jak grałem to było super wszystko płynnie działało i nie było żadnego problemu. tylko wczoraj jakoś gra zaczęła mi się strasznie przycinać ;/ A wczytanie gry itp to już była tragedia smilies/sad.gif Szybciej by się woda zagotowała nim to się wczytało smilies/tongue.gif Co może być powodem że gra się tak tnie :/ Moj komp to:e21402Gb ramu7600GT 256MbI wydaje mi się że gra powinna działać normalnie. Nawet przy zamianie ustawień jest tak samo. Myślałem że to może Windowsa ;/ Ale sam nie wiem.I od razu przepraszam jeśli były podobne tematy do tego smilies/smile.gif I z góry dziękuje wszystkim za pomoc smilies/bigsmile.gif

antonio1987 said:
Hej,Mam taki mały problem z grą. A dokładnie z jej działaniem. Na początku jak grałem to było super wszystko płynnie działało i nie było żadnego problemu. tylko wczoraj jakoś gra zaczęła mi się strasznie przycinać ;/ A wczytanie gry itp to już była tragedia smilies/sad.gif Szybciej by się woda zagotowała nim to się wczytało smilies/tongue.gif Co może być powodem że gra się tak tnie :/ Moj komp to:e21402Gb ramu7600GT 256MbI wydaje mi się że gra powinna działać normalnie. Nawet przy zamianie ustawień jest tak samo. Myślałem że to może Windowsa ;/ Ale sam nie wiem.I od razu przepraszam jeśli były podobne tematy do tego smilies/smile.gif I z góry dziękuje wszystkim za pomoc smilies/bigsmile.gif
w jakim momencie gry jesteś?

antonio1987 said:
Właśnie zabiłem bestie i wszedłem do miasta jak teraz mi sie tak tnie to co będzie dalej :(
kręcisz procka?e2140 spokojnie pójdzie 2,5-3,0 ghz.jeśli nie kręciłeś, to zrób to.Na jakich ustawieniach grasz?

Na max i na początku chodziło wszystko ok :) może coś nie tak z winem? Nie kręcę najpierw muszę kupić lepsze chłodzenie :p A może do kupić jeszcze 1gb?

antonio1987 said:
Na max i na początku chodziło wszystko ok :) może coś nie tak z winem? Nie kręcę najpierw muszę kupić lepsze chłodzenie :p A może do kupić jeszcze 1gb?
nie, nie, niena boxowym chłodzeniu dojdziesz spokojnie do 2,5-3,2 ghz. Masz 2 gb ramu, absolutnie wystarczy. Zresztą tyle jest zalecane.Podaj jaki masz system (xp czy vista)No i jeszcze jedno: Podaj markę i moc zasilacza.Jakbyś mógł podaj dokładną konfigurację kompa (włącznie z dyskiem twardym [ile cache], częstotliwość ramu itd.)I jeszcze raz zachęcam do kręcenia :)e2140 jest przeznaczony do OC.spróbuj wyczyścić syf z kompa.

No to tak:Mam 2 dyski : dysk seagate ST330610A i Samsung SP0411N.Płyta główna to: MSI P35 Neo2 FRProcek to wiesz :p Ram to Kingston 667Zasilacz to amacrox 400 Grafika to 7600Gt Palit DDR3 256MB Shader Model 3.0To chyba wszystko :p Tylko boje sie czy nie będzie za duża temp na tym box chłodzeniu :( A system to XP ;]

antonio1987 said:
No to tak:Mam 2 dyski : dysk seagate ST330610A i Samsung SP0411N.Płyta główna to: MSI P35 Neo2 FRProcek to wiesz :p Ram to Kingston 667Zasilacz to amacrox 400 Grafika to 7600Gt Palit DDR3 256MB Shader Model 3.0To chyba wszystko :p Tylko boje sie czy nie będzie za duża temp na tym box chłodzeniu :( A system to XP ;]
ja swojego quada 2,4 ghz mam na 3 ghz i wszystko jest dobrze :)Chociaż weź go podkręć tylko do wiedźmina, żeby zobaczyć, czy to rozwiąże problem.Ramy, ok, karta "w miarę", ratuje ją DDR3.amacrox :p abslolutnie nie znam firmy, chociaż 400 wat przy załóżmy 70% sprawności... (nigdy nie ma 100%, tak wyprzedzając pytanie, zazwyczaj jest coś koło tych 70%)Zrób porządek w systemie :)ile cache mają te dyski?

Witam ! Mam taki problem a mianowicie nie wiem czy gra ,,Wiedźmin" będzie mi działała płynnie na MINIMALNYCH ustawieniach. A oto moja konfiguracja : Pentium 4 3,6 ghzAti RADEON X850 XT 256 mb shadery 2.01 gb ramu .

Top Bottom