Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN
WIEDŹMIN 2 (PC)
WIEDŹMIN 2 (XBOX)
WIEDŹMIN 3 (PC)
WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION)
WIEDŹMIN 3 (XBOX)
WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
Menu

Register

Problemy z launcherem - temat zbiorczy

+
Status
Not open for further replies.
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • …

Go to page

• 28
Next
First Prev 21 of 28

Go to page

Next Last
E

elenros

Rookie
Oct 16, 2013
szypek26 said:
Spróbuj odbudować rejestr: http://wpc.4d7d.edgecastcdn.net/004D7D/files/Tools/Registry_Check_DD.exe
Click to expand...
Faktycznie, pomoglo to na tyle ze uruchamia mi launchera, niestety w opcjach nie moge wybrac polskiego dubbingu ani polskich napisow, te pola mam puste,

szypek26

szypek26

Ex-moderator
Oct 16, 2013
elenros said:
Faktycznie, pomoglo to na tyle ze uruchamia mi launchera, niestety w opcjach nie moge wybrac polskiego dubbingu ani polskich napisow, te pola mam puste,
Click to expand...
Daj screena z rozwiniętym paskiem wyboru języka.

szypek26

szypek26

Ex-moderator
Oct 16, 2013
Arten1324 said:
Witam!
Nie wiem, czy wstawiam to do dobrego tematu, jeśli nie to z góry przepraszam, ale do rzeczy.
Click to expand...
Temat bardzo dobry, w lepszym napisać nie mogłeś ;)/>

Arten1324 said:
Kupiłem sobie wczoraj pudełkową wersję Wiedźmina 2 edycję rozszerzoną. Po zainstalowaniu gry pojawił się błąd o takiej treści:
Próbowałem już przeskanować system avastem znalazło mi kilka wirusów, które natychmiast usunąłem po czym przeinstalowałem Wiedźmina 2. Niestety to nie pomogło, szukając dalej rozwiązania pomyślałem, że to może być problem "Hotfixa", jednak zainstalowanie go również mi nie pomogło.
Skończyły mi się już pomysły, dlatego proszę Was o pomoc, za którą z góry dziękuję.
Click to expand...
Jak wirusy + Avast, to równie dobrze mogą tam jeszcze jakieś świństwa być. Albo ich nie ma, ale biblioteki na twoim kompie mogą być po inwazji tych paskudztw dziurawe jak ser. No ale popróbujemy (każdą z kolejnych porad wykonuj, jeśli poprzednia nie pomoże):
- przeinstaluj grę (żeby usunąć hotfixa, bo to samo zuo)
- zainstaluj .NET Framework 4 (paragraf pt. "REINSTALACJA I NAPRAWA .NET FRAMEWORK 4" z tej strony http://pl.thewitcher.com/dotnet/)
- przeinstalu VC++ http://pl.thewitcher.com/support/w2/#q21

E

elenros

Rookie
Oct 16, 2013
szypek26 said:
Daj screena z rozwiniętym paskiem wyboru języka.
Click to expand...
Prosze, po wcisnieciu strzałki nie ma tam nic, to samo przy wyborze głosu

http://zapodaj.net/f2872062b003d.png.html

szypek26

szypek26

Ex-moderator
Oct 16, 2013
Dziwna sprawa. Odinstalowanie W1 czasem robiło problemy z W2, ale tego chyba jeszcze nie widziałem. Możesz spróbować zreinstalować same paczki językowe (chociaż tak naprawdę paczki pewnie masz na dysku, tylko ścieżki się pochrzaniły - ale ja bym jednak spróbował), albo wal do pomocy technicznej albo czekaj na odpowiedź innego usera - bo ja raczej bardziej tu nie pomogę.

M

mortius1324

Rookie
Oct 18, 2013
Dziękuję serdecznie za pomoc, faktycznie musiałem mieć jakieś dziury w bibliotekach, lub po prostu coś mi .NET Framework szwankował. Teraz gra się ładnie zaktualizowała i śmiga aż miło.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc i życzę miłego dnia/wieczoru.

X

xdax1

Rookie
Oct 29, 2013
Witam. Mam problem z uruchomieniem gry, gdy wciskam "uruchom" gra niby zaczyna się uruchamiać(pokazuje się logo na środku ekranu), ale po jakimś czesie(kilka s) znowu wyrzuca do launchera a gra nie została uruchomiona, nie wyrzyca żadngo błędu.
Kiedyś gra mi działała, jak sprawdzałem czy mi pójdzie po poprzez piracką wersje gry, może jest to spowodowane tym.
Teraz mam orginalną wersje gry (edycja rozrzeżona, wszystkie patche który wyskakiwały instalowałem).

Zrobiłem wszystko z pkt 17 ale dalej nic.
http://pl.thewitcher.com/forum/index.php?/topic/22347-faq-techniczne/
Oprócz:
"3) Ustawić wszystkie opcje na "kontrolowane przez aplikację" w opcjach sterownika karty graficznej." Nie wiem gdzie to jest.
oraz ręcznie nie instalowałem patcha bo:
"Zainstalowana wersja gry jest nieprawidłowa lub niekompletna"
Ale wszystko zainstalowało poprawnie..
Bardzo proszę o pomoc.

Yakin

Yakin

Moderator
Oct 29, 2013
xdax1 said:
oraz ręcznie nie instalowałem patcha bo:
"Zainstalowana wersja gry jest nieprawidłowa lub niekompletna"
Click to expand...
No ten komunikat świadczy o tym, że chyba jednak nie wszystko poszło poprawnie przy instalacji... Przeinstaluj grę po prostu.

X

xdax1

Rookie
Oct 29, 2013
Ale wczoraj instalowałem grę 2 razy, no ale spróbuje jeszcze raz.
Dam znać jak się zainstaluje.

Yakin

Yakin

Moderator
Oct 29, 2013
Ty tą grę masz w wersji pudełkowej, czy ściągasz ją z internetu? Jeśli cyfrową, to może coś przy pobieraniu szwankuje?

szypek26

szypek26

Ex-moderator
Oct 29, 2013
Prawdopodobnie źle patchujesz (albo nie patchujesz w ogóle) gry - a podstawka w wersji 1.0 (prosto z płyty) się nie uruchomi. Musisz zainstalować co najmniej patcha 1.35 (ale polecam Edycję Rozszerzoną, tj. 3.0, instalujesz od razu na wersję z płyty, + patche kolejne, tj. 3.1, 3.2, 3.3 i ewentualnie 3.4 - ale ten ostatni umożliwia tylko zabawę w modera, to można sobie odpuścić).

X

xdax1

Rookie
Oct 29, 2013
@Yakin -> Wersja pudełkowa, instaluje z płyt, ale edycje rozszerzoną pobiera mi.

Teraz instalowałem ponownie grę(przed chwilą) ale anulowałem pobieranie edycji rozszerzona, zrobiłem patcha ręcznie(pobrałem patcher.exe i zainstalowałem) no i zadziałało, ale bez dodatku.
Gdy zainstalowałem dodatek, znowu nie działa, w edycji rozszerzonej pobiera mi patch automatycznie do 3.4.

Czyli bez dodatku działa, a z nie działa.

S

snapka

Rookie
Oct 30, 2013
Kupiłam wersje pudełkową. Po przejściu przez całą instalację, co trwało 5 godzin, oraz wszystkie patche (ostatni 3.4), uruchomiłam grę z ikony pulpitu, pokazał się Launcher i tak wisi od godziny. Na tym gra się zakończyła.
Co się dzieje?

scalam tematy
proszę nie zakładać nowych wątków w dziale Wsparcia Tech., ale korzystać z istniejących --- Regulamin, lista tematów
zachęcam też do korzystania z innych dostępnych pomocy --- wyszukiwarki oraz Forumowego Samouczka
szypek

A

adamxx666

Forum regular
Oct 30, 2013
Uruchom ponownie komputer :)

S

snapka

Rookie
Oct 30, 2013
Ja wiem, że ponowne uruchomienie działa cuda:) ale nie w tym przypadku. jest to pierwsza rzecz, która zrobiłam i oczywiście nic się nie zmieniło. Po nocy nieuzywania komputera również wszystko jest bez zmian.

Yakin

Yakin

Moderator
Oct 31, 2013
Najprawdopodobniej coś się źle zainstalowało. Kupiłaś pudełkową ER, czy zwykłą i dopiero ściągałaś ER w formie patcha?

T

titufe

Rookie
Nov 19, 2013
A ja odświeżam wątek bo mam dokładnie ten sam problem co xdax1 ;(

szypek26

szypek26

Ex-moderator
Nov 19, 2013
Konkretniej proszsz.

T

titufe

Rookie
Nov 19, 2013
Edycja rozszerzona pudełkowa. Wszystko idzie gładko, instalują się patche, ok. Próbuje włączyć grę a tu albo zawiesza się wilk albo wraca mi do menu launchera. Tego patcha z linka zainstalować nie mogę bo "wersja gry jest nieprawidłowa lub niekompletna" Wcześniej z grą miałem podobny problem ale ten patch go rozwiązał.

szypek26

szypek26

Ex-moderator
Nov 19, 2013
Nie wiem, o którym "patchu z linka" mowa - tylko na tej stronie jest co najmniej kilka linków :p

Było już pisane - błąd "wersja gry jest nieprawidłowa lub niekompletna" -> http://pl.thewitcher.com/support/w2/#q17

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • …

Go to page

• 28
Next
First Prev 21 of 28

Go to page

Next Last
Status
Not open for further replies.
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.