Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN
WIEDŹMIN 2 (PC)
WIEDŹMIN 2 (XBOX)
WIEDŹMIN 3 (PC)
WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION)
WIEDŹMIN 3 (XBOX)
WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
Menu

Register

Problemy z launcherem - temat zbiorczy

+
Status
Not open for further replies.
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
Next
First Prev 24 of 28

Go to page

Next Last
Yakin

Yakin

Moderator
Feb 27, 2014
Odinstaluj wszystko i zrób jeszcze raz instalację pobierając ER stąd, a następnie ręcznie pobierz pozostałe patche do 3.3. 3.4 odradzam jeśli nie zamierzasz korzystać z modów (RedKita). Lub zarejestruj grę na gog.com i stamtąd pobierz już w pełni spatchowaną wersję (za darmo). To najczęściej rozwiązuje wszystkie problemy z patchowaniem. Ewentualnie jeśli nie chcesz instalować ER (ale wg mnie dużo stracisz) pobierz patch 1.35 stąd. Umożliwi ci to uruchomienie gry w wersji premierowej, którą pewnie posiadasz sądząc z opisu.

• RED Point
Reactions: dezmod and undomiel9
Wroobelek

Wroobelek

Mentor
Feb 27, 2014
Najlepszym rozwiązaniem jest pobranie za darmo w pełni spatchowanej Edycji Rozszerzonej gry z gog.com, co jest możliwe po uprzednim zarejestrowaniu swojej kopii. Oszczędza to czas, nerwy i płyty z wydania pudełkowego.

G

gorzkikrzys

Rookie
Feb 27, 2014
trochę gimnastyki z tym GOG ale do zniesienia właśnie pobieram dam znać czy wszystko gra ;) z góry dzięki

M

miko784

Senior user
Mar 19, 2014
Witam ja mam taki problem, wchodzę w launchera i pisze mi że "*Wystąpił problem w połączeniem. Spróbuj później". Pomocy ;c

szypek26

szypek26

Ex-moderator
Mar 19, 2014
miko784 said:
Witam ja mam taki problem, wchodzę w launchera i pisze mi że "*Wystąpił problem w połączeniem. Spróbuj później". Pomocy ;c
Click to expand...
A jest ci to połączenie do czegoś w ogóle potrzebne? :p Bo patche równie dobrze można sprawdzać / pobierać ręcznie. Ale jeśli coś bym robił, to zacząłbym od sprawdzenia reguł firewalla, wyłączenia antywirusa (testowo) oraz przeinstalowania .NETa (w wersji 4.0).

M

miko784

Senior user
Mar 19, 2014
Potrzebny do dodatków :(

szypek26

szypek26

Ex-moderator
Mar 19, 2014
miko784 said:
Potrzebny do dodatków :(
Click to expand...
He? Do jakich dodatków? Nie znam żadnego "dodatku" do Wiedźmina, którego uruchomienie byłoby powiązane z dostępem do sieci :p

M

miko784

Senior user
Mar 19, 2014
Nie jestem pewny ale do FCR chyba bo nie wyświetla mi tego modu na liście i nie mogę go włączyć a mogłem :/

szypek26

szypek26

Ex-moderator
Mar 19, 2014
miko784 said:
Nie jestem pewny ale do FCR chyba bo nie wyświetla mi tego modu na liście i nie mogę go włączyć a mogłem :/
Click to expand...
Nie wydaje mi się, żeby to był problem z siecią, aczkolwiek nigdy nie wiadomo, co tam Flash namajstrował, także głowy pod topór nie podłożę. Nie instalowałeś czasem żadnych aktualizacji ostatnio? Bo jeśli tak, to taka aktualizacja mogła nadpisać pliki moda i popsuć go...

Jeśli tak - przeinstaluj moda. Jeśli nie - przeinstaluj moda.
Jeśli nie zadziała - patrz mój pierwszy post.

M

miko784

Senior user
Mar 19, 2014
A jak zdegradować patha ?

szypek26

szypek26

Ex-moderator
Mar 19, 2014
miko784 said:
A jak zdegradować patha ?
Click to expand...
Mówisz w jakimś dziwnym języku, ale domyślam się, że chodzi ci o przejście na niższą wersję patcha - musisz zainstalować grę od nowa i zainstalować odpowiedniego patcha. Natomiast nie wiem, jaki masz w tym cel. Jeśli chcesz w ten sposób "naprawić" moda, to raczej nie widzę w tym sensu. Ale próbować możesz.

sserek

sserek

Mentor
Mar 19, 2014
Format lekarstwem na wszystko.

M

miko784

Senior user
Mar 19, 2014
Dobra dzięki za wszystko ! Po prostu launcher nie mógł wyszukać ścieżki modów :)

M

mordius115

Rookie
Apr 8, 2014
The Witcher laucher application przestał działać.

Otóż, kupiłem w sobote wiedźmina 2 zabójcy królów edycje roz,. Zainstalowałem, pobrałem te patche a mimo to przy odpalaniu gry wyświetla mi się taki komunikat jak na tym screenie.

Attachments

• błąd.jpg
    błąd.jpg
    20 KB Views: 16
Last edited: Apr 8, 2014
Yakin

Yakin

Moderator
Apr 8, 2014
mordius115 said:
Otóż, kupiłem w sobote wiedźmina 2 zabójcy królów edycje roz,. Zainstalowałem, pobrałem te patche a mimo to przy odpalaniu gry wyświetla mi się taki komunikat jak na tym screenie.
Click to expand...
Tam w tej drugiej linijce wyświetla się jakiś dokładniejszy komunikat na temat błędu? Bo niestety nie mogę tego rozczytać na tym screenie, który zamieściłeś. I kupiłeś wersję pudełkową premierową, a potem ściągałeś rozszerzenie do ER, czy udało ci się jakimś cudem dostać pudełkową ER?

M

mordius115

Rookie
Apr 8, 2014
Poprawka to jesdnak nie jest wersja rozszerzona.

Po prostu kupiłem w saturnie za 35 zł ten taki zestaw : gra, poradnik i video DVD. Na opakowaniiu (na foli) były naklejki że jakaś v2 i pełno poprawek jest ;d Ja to pobrałem zainstalowałem i tyle.

tam jest napisane:

"The wictcher 2 laucher application nie działa"
"trwa wyszukiwanie problemów przez system windows"

A i od razu po instalacji musiałem aktualizować bo jak włączałem gre to od razu po wpisaniu kodu aktualizało

Yakin

Yakin

Moderator
Apr 8, 2014
Obstawiam więc, że prawdopodobnie coś się źle spatchowało. Miałeś w trakcie instalacji gry i pobierania patchy włączone jakieś antywirusy lub podobne programy?

M

mordius115

Rookie
Apr 8, 2014
Miałem antywirusa.

Yakin

Yakin

Moderator
Apr 8, 2014
Niektóre antywirusy blokują niektóre pliki przy instalacji gry i pobieraniu aktualizacji. Ciężko jednak stwierdzić co poszło nie tak. Obawiam się że będziesz musiał na nowo zainstalować grę. Odinstaluj najpierw, to co ci się zainstalowało. Potem wyłącz antywirusa, całkowicie, nie jakieś częściowe opcje. Potem, albo zainstaluj jeszcze raz grę z płyty i zainstaluj ponownie patche (jeśli nie zamierzasz instalować modów, to odradzam instalację patcha 3.4, który czasem powoduje problemy, a do niczego innego nie jest konieczny). Jeśli jednak masz dobre łącze, to lepszym wyjściem wydaje się rejestracja gry na gog.com i pobranie stamtąd darmowej, już w pełni spatchowanej wersji. Ewentualnie możesz czekać, aż Windows zdiagnozuje problem bardziej szczegółowo, ale z doświadczenia wiem, że to może potrwać bardzo długo ;).

• RED Point
Reactions: szypek26
AndrewXRW

AndrewXRW

Forum veteran
Apr 9, 2014
@mordius115 Kupiłeś wersję pudełkową więc możesz zarejestrować grę na GOG-u i pobrać już uaktualnioną grę.
Jak pobrać kopię zapasową gry z serwisu GOG

• RED Point
Reactions: zi3lona
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
Next
First Prev 24 of 28

Go to page

Next Last
Status
Not open for further replies.
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.