Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN
WIEDŹMIN 2 (PC)
WIEDŹMIN 2 (XBOX)
WIEDŹMIN 3 (PC)
WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION)
WIEDŹMIN 3 (XBOX)
WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
Menu

Register

Problemy z launcherem - temat zbiorczy

+
Status
Not open for further replies.
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 25
  • 26
  • 27
  • 28
Next
First Prev 27 of 28

Go to page

Next Last
Yakin

Yakin

Moderator
Nov 20, 2014
@Homiczyl
Nie masz przypadkiem powłączanych jakichś antywirusów, programów emulujących itp.? Jeśli tak, to wyłącz całkowicie i spróbuj wtedy uruchomić.

H

Homiczyl

Rookie
Nov 21, 2014
@Yakin
Hej, korzystam z Symantec Endpoint Protection lecz wyłączenie go jak i zapory windows nic nie dało, nadal luncher niema połączenia z siecią.
Postanowiłem wyczyścić biblioteke .Net i zainstalowałem tylko wersje 3,5 i 4,5 lecz nadal nic.
W deamon tools i usunąłem wszystkie napendy. czy to moze być wina VM-Ware? pytam bo on także moze symulowac napędy.

Być moze nie jest mi pisane go włączyć ;]

Ps. czy istenieje jakieś małę narzędzie sprawdzające czy na danym komputerze spełnione są wszystkie wymagania związane z uruchomieniem gry?

Last edited: Nov 21, 2014
szypek26

szypek26

Ex-moderator
Nov 21, 2014
Tutaj masz porady dot. twojego problemu: http://pl.cdprojektred.com/support/gra-sie-nie-uruchamia-i-wraca-z-powrotem-do-launchera-nie-steam/ Większość z nich już wykonałeś, ale wypełnij listę w 100%. Dodatkowo mam kilka uwag:
- zainstaluj / przeinstaluj również i .NET Framework 4.0, pamiętaj, żeby uprzednio użyć tego programu do pełnej deinstalacji poprzednich frameworków
- jeśli chodzi o DX, to możesz sobie pobrać instalator offline http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8109

Zerknij też tutaj: http://pl.thewitcher.com/dotnet/ oraz spróbuj uruchomić witcher.exe bezpośrednio z katalogu gry.

Napędy wirtualne nie powinny w niczym przeszkadzać.
Nie ma oficjalnego narzędzia do sprawdzania wymagań gry.
I jeszcze jedno: "luncher" kojarzy się z obiadem, ty masz na myśli "launcher". To duża różnica.

• RED Point
Reactions: AndrewXRW and Yakin
R

rowal111222

Rookie
Nov 29, 2014
the witcher 2 launcher application przestał działać

Witam !
Mam oryginalną wersję Wiedźmina 2. Po instalacji edycji rozszerzonej podczas próby uruchomienia launchera program przestaje działać. Próbowałem uruchamiać jako administrator, z folderu z grą i nic nie pomagało. Grę reinstalowałem 2 razy i dalej to samo.

@rowal111222
scalam tematy
proszę nie zakładać nowych wątków w dziale Wsparcia Tech., ale korzystać z istniejących --- Regulamin, lista tematów
zachęcam też do korzystania z wyszukiwarki przed założeniem tematu
szypek

Last edited by a moderator: Nov 29, 2014
Yakin

Yakin

Moderator
Nov 29, 2014
A na pewno instalujesz ER do tego samego folderu co podstawka? Poza tym skoro dwa razy ściągałeś ER, to chyba masz szybki net. Prościej więc ściągnąć kompletną darmową kopię z gog.com.

Szincza

Szincza

Moderator
Nov 30, 2014
Yakin said:
A na pewno instalujesz ER do tego samego folderu co podstawka? Poza tym skoro dwa razy ściągałeś ER, to chyba masz szybki net. Prościej więc ściągnąć kompletną darmową kopię z gog.com.
Click to expand...
Przeczytaj jeszcze raz jego post.

Yakin

Yakin

Moderator
Nov 30, 2014
szincza said:
Przeczytaj jeszcze raz jego post.
Click to expand...
Przeczytałem. Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. Wg mnie ma oryginalną wersję premierową do której instaluje ER.

H

Homiczyl

Rookie
Dec 5, 2014
Witam,
Udało mi sie uruchomić. Posłuchałem twojej rady i odpinstalowałem wzszystkie .nety i zainstalowałem je od początku co w pierwszej chwili nic niedało. Dziś jednak zajrząłme jeszcze raz tutaj na forum i zainstalowąłem teog patcha do .NET 4. Być moze to jest jakiś błąd ze ścieżkami i po instalacji tego patcha ustawia wszystko tak jak powinno być.
Pozdrawiam Serdecznie i bardzo umililiście mi ten weekend ;]

H

hubo2585

Rookie
Feb 21, 2015
Witam mam następujący problem.
Wyskakuje takie okienko.
Configuration summary:
Number of cores: 4,
System Memory: 4095 MB,
Video Memory: 4046 MB,
Mobile: 2.
Your configuration capabilities: PC_Medium
Następnie przy odpaleniu Wiedźmina 2 po standardowej instalacji, przechodzi się do instalacji patchów. Pobiera patche i nagle się wyłącza wszystko. Na dodatek trzeba odpalać jako administrator, bo inaczej w ogóle nie działa. Nie wiem o co chodzi, proszę o pomoc. Dodam, że mam Win8 wcześniej miałem Win7 i wszystko działało poprawnie.

@DÓŁ:
Nie zrozumiałeś widocznie albo ja nie rozumiem co napisałeś. Pobierają się patche i nagle benc wyłącza wszystko. Czasem nawet jak chciałem dojść do momentu pobierania patchy to przy wyborze języka instalacji już się wyłączyło. To jest problem. I od nowa trzeba kod wpisywać klikasz dalej i ciągle to samo.

Last edited: Feb 21, 2015
szypek26

szypek26

Ex-moderator
Feb 21, 2015
hubo2585 said:
Wyskakuje takie okienko.
Configuration summary:
Number of cores: 4,
System Memory: 4095 MB,
Video Memory: 4046 MB,
Mobile: 2.
Your configuration capabilities: PC_Medium
Click to expand...
To normalne - gra wykrywa sobie twoją konfigurację sprzętową i wg niej dobiera ustawienia graficzne. Aczkolwiek jest to proces niezbyt wiarygodny, więc się nim nie przejmuj :p

hubo2585 said:
Następnie przy odpaleniu Wiedźmina 2 po standardowej instalacji, przechodzi się do instalacji patchów. Pobiera patche i nagle się wyłącza wszystko.
Click to expand...
Patche pobierają się do Moich Dokumentów, możesz stamtąd odpalić je ręcznie.

---------- Zaktualizowano 15:31 ----------

hubo2585 said:
Nie zrozumiałeś widocznie albo ja nie rozumiem co napisałeś. Pobierają się patche i nagle benc wyłącza wszystko. Czasem nawet jak chciałem dojść do momentu pobierania patchy to przy wyborze języka instalacji już się wyłączyło. To jest problem. I od nowa trzeba kod wpisywać klikasz dalej i ciągle to samo.
Click to expand...
Czy masz wersję premierową gry?

---------- Zaktualizowano 15:40 ----------

hubo2585 said:
Nie wiem szczerze mówiąc, czy to jest premierowa, nie pamiętam. Mogę wysłać zdjęcie pudełka jeśli jest to potrzebne do ustalenia problemu.
Click to expand...
Jeśli nie masz napisu "edycja rozszerzona" albo naklejki z napisem "edycja 2.0", to jest to edycja premierowa. Możesz też sprawdzić plik ReadMe w katalogu gry, będzie tam informacja o wersji.

Prosiłem cię już (na PW), żebyś nie używał edycji w ten sposób, bo ja nie dostaję żadnego powiadomienia o odpowiedzi, a nie mam zamiaru siedzieć w temacie i co chwila wciskać F5 na twoim poście. Odpisuj normalnie, nie kombinuj :p

H

hubo2585

Rookie
Feb 21, 2015
Napisu brak, naklejki również brak. W pudełku znajduję się : poradnik, oficjalna ścieżka dźwiękowa, pudełko z grą, instrukcja, mapa i jakieś rzeczy inne, których nawet nie rozpakowywałem.

N

Nundran

Rookie
Feb 21, 2015
Czyli okładka wygląda mniej więcej tak :D? :
View attachment 10682

Attachments

• wiedzmin-2-zabojcy-krolow-okladka_4b7c.jpg
    wiedzmin-2-zabojcy-krolow-okladka_4b7c.jpg
    160.2 KB Views: 38
szypek26

szypek26

Ex-moderator
Feb 21, 2015
hubo2585 said:
Napisu brak, naklejki również brak. W pudełku znajduję się : poradnik, oficjalna ścieżka dźwiękowa, pudełko z grą, instrukcja, mapa i jakieś rzeczy inne, których nawet nie rozpakowywałem.
Click to expand...
Okej, w takim wypadku możemy bezpiecznie przyjąć, że jest to wydanie premierowe. Wg mnie najbardziej optymalnym rozwiązaniem będzie pobranie najnowszej wersji gry z serwisu GOG.com i jej zainstalowanie. Dlaczego? Już tłumaczę - cokolwiek dzieje się z twoją grą, najpierw trzeba będzie naprawić. A potem spatchować po kolei, czyli od wersji 1.0 aż do 3.4 (najnowszej obecnie), a to dużo roboty i dużo czasu. No i sporo miejsc, gdzie można coś zepsuć. Szkoda roboty :p

Wklep cd-key (masz go w pudełku z Wiedźminem, bodajże na tylnej stronie instrukcji do gry) tutaj: https://www.gog.com/witcher/backup (jeśli nie masz konta w tym serwisie, załóż je***), będziesz mógł pobrać instalator do najnowszej wersji gry. Wszystko jest legalne, a gra jest również w polskiej wersji językowej.

*** Sugeruję założyć konto na taką samą nazwę użytkownika oraz adres email, co twoje konto na naszym forum, ponieważ niedługo oba serwisy (forum + GOG) będą łączyć konta użytkowników - czyli wtedy kontem z forum będziesz mógł się zalogować na GOG i odwrotnie.
http://forums.cdprojektred.com/threads/33552-WAŻNA-INFORMACJA-o-nadchodzącym-połączeniu-kont-RED-GOG

H

hubo2585

Rookie
Feb 21, 2015
Teraz znów wyskoczył problem, że Cd-key nie prawidłowy...

Last edited: Feb 21, 2015
szypek26

szypek26

Ex-moderator
Feb 21, 2015
hubo2585 said:
Teraz znów wyskoczył problem, że Cd-key nie prawidłowy...
Click to expand...
Masz dwa klucz, któryś powinien działać. Zobacz, czy wszystko dobrze wpisujesz, czy nie mylisz zera i litery "o" itd. Jeśli nic nie będzie działać, skorzystaj z tej strony: http://thewitcher.com/backup, dostaniesz nowy klucz, który na pewno zadziała.

Nie wiem też, czemu skasowałeś poprzednią zawartość posta (zdjęcie pudełka)? :p

H

hubo2585

Rookie
Feb 21, 2015
Jak jeden tak i drugi piszę, że nieprawidłowy kod, więc spróbuję tej drugiej opcji. ;) A zdjęcie pudełka usunąłem, ponieważ pisałem nową wiadomość. ;)

@edit:
Wszystko działa poprawnie, dziękuję za pomoc. :)

Last edited: Feb 25, 2015
P

plphaun

Rookie
Mar 21, 2015
Witam mój problem wygląda ta: instaluje grę w2 po zainstalowaniu próbuje włączyć wyskakuje mi okienko wprowadź klucz aktywacyjny - wprowadzam ten górny z instrukcji następnie okienko znika i nic sie nie dzieje. @ razy instalowałem nic to nie daje to samo. Kiedyś instalowałem już w2 na starym komputerze (win7) i było wszystko ok teraz instaluje na win8 i nie działa.
Z góry dziękuje za pomoc

szypek26

szypek26

Ex-moderator
Mar 21, 2015
plphaun said:
Witam mój problem wygląda ta: instaluje grę w2 po zainstalowaniu próbuje włączyć wyskakuje mi okienko wprowadź klucz aktywacyjny - wprowadzam ten górny z instrukcji następnie okienko znika i nic sie nie dzieje. @ razy instalowałem nic to nie daje to samo. Kiedyś instalowałem już w2 na starym komputerze (win7) i było wszystko ok teraz instaluje na win8 i nie działa.
Z góry dziękuje za pomoc
Click to expand...
Klucz nie ma w tej chwili najmniejszego znaczenia - aktywacja została wyłączona krótko po premierze. Jeśli instalujesz wersję premierową, to żeby odpalić grę, musisz zainstalować grę + zainstalować dowolnego patcha (co najmniej wersję 1.35).

Jeśli masz taką właśnie sytuację (gra w wersji premierowej), a chcesz sobie grać w najnowszej obecnie wersji (numerek 3.4), czeka cię bardzo długie patchowanie. Osobiście polecałbym w takim wypadku w ogóle nie instalować gry z płyty, tylko wklepać kod z pudełka tutaj: http://www.gog.com/witcher/backup, po czym pobrać instalator już spatchowany do najnowszej wersji i zwyczajnie zainstalować grę. Mniej z tym roboty i eliminujesz ryzyko, że coś się schrzani podczas patchowania, które by cię czekało przy instalacji gry z płytki. Całość jest oczywiście legalna, ale w/w instalator dostępny jest również po polsku.

P

plphaun

Rookie
Mar 22, 2015
Wszedłem na tą stronę którą podajesz i na niej też muszę podać kod wpisałem i jeden i drugi z instrukcji, i strona odrzuca oba.

szypek26

szypek26

Ex-moderator
Mar 22, 2015
plphaun said:
Wszedłem na tą stronę którą podajesz i na niej też muszę podać kod wpisałem i jeden i drugi z instrukcji, i strona odrzuca oba.
Click to expand...
Nie pamiętam, który kod należy wpisać - tzn. jeden z tych dwóch :D Jeśli jesteś pewny, że wpisujesz dobrze kod (nie mylisz zera oraz litery "o" itp.), a strona dalej go odrzuca, skorzystaj z tej strony, a otrzymasz nowy kod, który na pewno zadziała: http://en.thewitcher.com/backup

• RED Point
Reactions: plphaun
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 25
  • 26
  • 27
  • 28
Next
First Prev 27 of 28

Go to page

Next Last
Status
Not open for further replies.
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.