Problemy z patchami - temat zbiorczy

+
Status
Not open for further replies.
Scalam z istniejącym tematem.

Kiedy się ludzie nauczą szukać przed napisaniem nowego tematu?

po zainstalowaniu gry wyskoczył komunikat, że komp spełnia minimalne wymagania (żeby nie było przed uruchomieniem zmieniłem ustawienia na minimalne i rozdzielczość tez), a na partycji C mam jeszcze bardzo duży zapas (dokładnie 50 GB)

Pogoneki, napisz gdzie się dokładnie zainstalował Wiedźmin. Jak się nazywa folder? Druga sprawa, jak dawno temu robiłeś format?

ok mam 3 partycje: C, D, E. Gra zainstalowała się "Komputer -> Dysk Lokalny (D:) -> Wiedźmin 2

a formata robiłem 3 - 4 miesiące temu

To po pierwsze, odinstaluj Wiedźmina i wywal cały folder.
Po drugie, zainstaluj CCleanera, albo inny program tego typu i wyczyść rejestr.
Po trzecie, zainstaluj Wiedźmina zmieniając folder docelowy na Wiedzmin2 (już po całości, bez polskiego znaku i bez spacji).
Po trzecie, spatchuj ręcznie po jednym patchu pilnując, żeby każdy był PL. ;)

Daj znać, czy dało radę.

EDIT: Oczywiście, jeśli masz zapisy gry, nie musisz ich wywalać. Wystarczy skopiować na czas reinstalacji np na pulpit.

EDIT 2:
Nie wierzę, że to zrobił. Po prostu nie wierzę.

zrobiłem wszystko jak mówiłaś ale nie zadziałało (ciągle ten sam błąd) doszedłem jednak do wniosku, że być może jest to spowodowane nieorginalną wwersją Windowsa 7 (poprzedno miałem orginalną Viste) i teraz przy każdym instalowaniu patcha 2.0. - 2.1. gdy dochodziło do instalacji NET. Framework wyskakiwał komunikat, że "mogłem paść ofiarą fałszowania oprogramowania". W każdym razie dzięki za pomoc.

P.S. mimo wszystko jeżeli to nie jest ta przyczyna to nadal byłbym wdzięczny za wszelką pomoc.

Witam sprawa jest prosta. Pare dni temu kupilem gre Premium, i tu zonk. Specjalnie stwierdzilem ze Polskiego Wieska musze kupic, ale powiem ze teraz to zaluje bo wiecej z tym problemow mam niz przyjemnosci. Ludzie, no zeby w rok po premierze z najnowszym patchem gra sie ciela!?!? Zainstalowalem, odpalam a tu co chwila pulpit, na dodatek tło zanika przy różnych przerywnikach, no beznadzieja. I jak ja mam teraz grac? Moj komp ciagnie Wieska bez problemu, wiec ja sie pytam co ja mam z tym zrobic, i czy wogole jest jakis sposob. Szukalem na necie, ludzie juz dawno mieli takie problemy ale nie wiem czy to zostalo w koncu rozwiazane. A ten patch 2.1 to jakas porazka, przez niego nie łączy mi launcher z netem. Mam teraz patch 2.0, ale nie mam czasu bawic sie w instalowanie gry i sprawdzanie innych patchow skoro ten jest najnowszy. Moje pytanko, na jakim numerze Wieslaw chodzi w miare stabilnie?? 1.2 a moze 1.35? Wszystkie sterowniki mam nowe, zmieniam konfiguracje gry jak tylko sie da i caly czas widze pulpit, a 3GB switch zawieszal mi wieska zamiast pomóc. Ja dziekuje

Scaliłam z odpowiednim tematem. Rozumiem złość i frustrację, ale przed stworzeniem tematu, dobrze jest sprawdzić, czy podobny już nie istnieje. Radzę również zapoznać się z regulaminem oraz z Zasadami korzystania z działu pomocy technicznej ;)
zi3lona

Po pierwsze - spokojnie. ^^ Wszystko będzie dobrze.

Po drugie - podaj konfigurację komputera, na którym grasz.

Po trzecie - czy instalowałeś patche ręcznie, a jeśli tak, to czy w dobrej kolejnosci?

Zmniejszylem budzet grafy na srednie i gra chodzi choc widac to w jakosci tzn. dogrywa czasem tekstury zwlaszcza w cut scenkach ale nie wywala do pulpitu. Ja mam 1GB a trzeba miec chyba ze 2 zeby ustawic budzet na max, bo gra wtedy chodzi jednak plynniej, jesli chodzi o patch to jest wszystko w porzadku 2.0 daje rade, wyprobuje jeszcze latke 2.1

Przetestowałem 2.1 i stanowczo odradzam ten patch, powoduje bledy, radze zostac przy 2.0, nie wiem po co komu ta latka skoro nawet launcher z netem nie łaczy.

Prosiłam, żebyś podał/podała konfigurację komputera, na który grasz. Czy możesz to zrobić? Bez tego jest trudno cokolwiek doradzić...

A patch 2.1 działa śpiewająco, cała reszta z nas gra już pewnie na nim od dawna, więc problem leży po stronie Twojego komputera. Być może nawet nie samego sprzętu, ale np oprogramowania. Ale, jak już napisałam, nic nie wywróżę z fusów.

Ja powiem tak, bycmoze ze to cos z netfrimeworkiem ale nie mam czasu sie bawic, wiekszosc gier w jakie gralem dzialalo bezproblemowo wiec nie mam czasu sie bawic w konfiguracje przy 1 grze i szukac przyczyny na 2.0 dziala mi dobrze i przytym zostane, gra chodzi dobrze i jest ok ale jak zainstaluje 2.1 wyskakuja bledy, wiec olewam ta latke, zostaje przy 2.0

malami said:
link ma problemy z konfiguracją samego siebie

heh nie samymi grami czlowiek zyje, wiec nie oceniaj mnie tak surowo mam prawo sie denerwowac jesli zaplacilem za produkt, to chyba normalne.

Połączyłem posty. Na przyszłość używaj opcji "edytuj". Poza tym - nie karm trolla.
Vatt

link1 said:
Ja powiem tak, bycmoze ze to cos z netfrimeworkiem ale nie mam czasu sie bawic, wiekszosc gier w jakie gralem dzialalo bezproblemowo wiec nie mam czasu sie bawic w konfiguracje przy 1 grze i szukac przyczyny na 2.0 dziala mi dobrze i przytym zostane, gra chodzi dobrze i jest ok ale jak zainstaluje 2.1 wyskakuja bledy, wiec olewam ta latke, zostaje przy 2.0

Poddaję się. Nie wiesz jak sprawdzić, co masz pod maską, czy po prostu Ci się nie chce? Jeśli odpowiedź nr 1, to chętnie Ci podpowiem. Jeśli nr 2... to jak chcesz, żeby ktokolwiek mógł Ci pomóc?

Byłoby chociaż dla potomności. Może ktoś jeszcze ma taki błąd jak Ty, i mógłby na tym skorzystać.

Muminkami się nie przejmuj, to prima aprilisowy atak trollowy był. ^^

EDIT: Skoro wiesz w czym problem, to nie rozumiem pytania i prośby o wsparcie. oO' Ale ok. EOT.

Kurde ale jestes uparta, dzieki za zainteresowanie, a co niby mam podac, moja konfiguracja sprzetu nie ma tu nic do rzeczy, to raczej oprogramowanie ale przez 3 lata zainstalowalem tyle programow na system bez formata, ze ciezko ogarnac co moze powodowac konflikt, tym bardziej ze wiekszosc najnowszych gier chodzila mi idealnie, np. Skyrim i Mass Effect 3, wiec prosciej zapytac wlasnie co sie gryzie z 2.1? ja nie mam pojecia i nie mam tez czasu sprawdzac, tym bardziej ze 2.1 to nieistotna latka do polaczenia z netem, nic wiecej chyba nie zmienia istotnego wiec dlamnie jest to nieistotne juz, jak powiedzialem zostaje przy 2.0 dz za wytrwalosc z twojej strony, doceniam to ale to juz nie jest az tak kionieczne, bo gra mi chodzi i to bardzo dobrze na 2.0 dziekuje.

Witam!
Czy istnieje możliwość pobrania wszystkich aktualizacji na dysk, by później móc przy kolejnej instalacji gry skorzystać z odpowiednich plików instalacyjnych, zamiast każdorazowego pobierania aktualizacji z serwera?
Jeśli tak, to w jaki sposób i które pliki pobrać?

Diabl0pl said:
Witam!
Czy istnieje możliwość pobrania wszystkich aktualizacji na dysk, by później móc przy kolejnej instalacji gry skorzystać z odpowiednich plików instalacyjnych, zamiast każdorazowego pobierania aktualizacji z serwera?
Jeśli tak, to w jaki sposób i które pliki pobrać?
1. Po co Ci wszystkie aktualizacje? Przecież za tydzień wychodzi mega-patch, który pewnie będzie zawierał wszystkie poprzednie łatki.
2. Wszystkie potrzebne aktualizacje pobiera launcher i zapisuje je w przypadku Windowsa XP w:
C:\Documents and Settings\J*** stare baby\Moje dokumenty\Witcher 2\Downloads
i stamtąd możesz je skopiować gdzie zechcesz.

Edit: Wszystkie aktualizacje masz tu:
http://pl.thewitcher.com/support/

Wejdź na tą zakładkę, i po prawej stronie masz listę aktualizacji, które możesz ściągnąć. Wybierasz którą chcesz, i ściągnij na komputer. Potem ją instalujesz. Po aktualizacji wersji gry, w folderze
Moje Dokumenty > Witcher 2 > Downloads
powinny być zamieszczone patche, które są już zainstalowane. Wydaje mi się, że wystarczy je skopiować na jakiś dysk zewnętrzny i potem uruchomić, gdy będziemy chcieli kolejny bez ściągania, zaaktualizować grę do określonej wersji.

Status
Not open for further replies.
Top Bottom