Prośba i pytanie do redów - Geralt i wiedźmini jako instruktorzy teorii szermierki

+

Guest 3711278

Guest
Nie wiem gdzie mam to umieścić, więc piszę tutaj. Znalazłem kilka książek odnośnie szermierki mieczem długim:

Jedną z nich mam, i w zasadzie większość co tam jest napisane, to niepotrzebne rycie teorii. Ale do rzeczy!

Nie sądzicie że Geralt z Rivii razem z wiedźminami i małą Ciri, to bardzo dobre figury retoryczne, które mogłyby posłużyć za praktyczny instruktarz szermierki mieczem długim (na przykład pięknego sportu jakim jest HEMA =) ), jako dodatek i błystka, zachęcenie prostych ludzi do zabawy w szermierkę i machanie mieczem?

Taka książka Fabiana ma na okładce szermierzy w strojach typowych dla naszych kurtek z histfenc, można by więc użyć renderów postaci wiedźminów do zobrazowania teorii szermierki z książek, w bardziej praktycznej formie.

Do tego zrobić to w kilku językach, żeby Geralt reklamował sport na całym świecie, i jednocześnie moglibyście objąć patronatem jedną z federacji szermierki HEMA, jako połączenie fikcji z prawdą, aktywizującą ludzi, i przede wszystkim młodzież to aktywnego, sportowego spędzania czasu!

Napisałem to już w innym miejscu, ale napiszę i tutaj, że można by nawet wykorzystać rytualne ćwiczenia cięć mieczem mat tatami w kształcie humanoida, i stworzyć z niego słowiański rytuał zabijania potwora - taki ludzik z tatami i kartką papieru z twarzą utopca na wysokości głowy, na spokojnie mógłby robić za materialnego potwora i ludzie mogliby się w końcu wyzewnętrznić jako wiedźmini o wiele bardziej niż w grze.

Transakcja wiązana według mnie i sytuacja win-win. Jedyne czego byśmy potrzebowali to dobre tłumaczenie z obrazkami jakieś książki szermierczej np. właśnie fabiana - bo ona jest po angielsku, i wiedźmiński międzynarodowy patronat nad turniejem miecza pod egidą Geralta z Rivii.

Po więcej informacji moglibyście pytać federacji, ale planszę szermierczą można wziąć z turniejów swordfish bodajże ze Szwecji.

A tutaj w załączniku - screen z zażynania utopca/kappy tatami =) .

Attachments

• cięciekukłyhumanoidamieczem.png
    cięciekukłyhumanoidamieczem.png
    515.2 KB · Views: 85
Top Bottom