Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    GWENT MASTERS TURNIEJE SPOŁECZNOŚCI SUGESTIE
  • FABUŁA
  • ROZGRYWKA
    NILFGAARD KRÓLESTWA PÓŁNOCY POTWORY SCOIA'TAEL SKELLIGE SYNDYKAT
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    PC iOS Android
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
Menu

Register

Przedstawiamy Podróż — nowy system postępów w GWINCIE!

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • …

Go to page

• 12
Next
First Prev 6 of 12

Go to page

Next Last
Lexor

Lexor

Forum veteran
Apr 5, 2020
luk757 said:
Ok sprawdziłem jeszcze raz i mimo, że nie ma tego paska pokazującego postęp to liczbowo jest 20/20, 3/3.
Także @MaRIB1 wygląda na to, że dostaniemy korony ;)
Click to expand...
Jest pasek tylko szary - zwykły pasek bez nabicia jest "szary jednolity", jak się "naciąga" to widać taki pojawiający się pasek "szary cieniowany". Niestety mam już wszystko nabite więc nie mogę dać porównania na screenie.

• RED Point
Reactions: MaRIB1
MaRIB1

MaRIB1

Senior user
Apr 5, 2020
Wiedziałem, że liczby idą, ale 2 tydzień jak nadejdzie czy znikną zadania poprzednie =]
Od razu się wyjaśniło to:

will have access free quest chain of 36 quests and an extended quest chain of 36 quests to progress but you will begin with the first quest. (total of 72 quests)
Click to expand...
Więc paski w grze źle pokazują :p

SMiki55

SMiki55

Mentor
Apr 5, 2020
Odwracając trochę myśli z niedoróbek na przyjemniejsze tory. Obecna trzymiesięczna podróż dotyczy historii poznania Geralta i Jaskra -- dobrze kombinuję, że kolejna będzie zapewne Yen i Triss, później Ciri i, yyy, Mistle, Eredin czy inny Jarre? Czekam cierpliwie na Iorwetha i Vernona, opowiadanie o ich losach może być ciekawe :)

• RED Point
Reactions: milleniumhand1, MaRIB1, Rosomak82 and 1 other person
S

shasiu

Forum veteran
Apr 5, 2020
Ja jeszcze wczoraj miałem te zadania nabite, dzisiaj mam zerowy postęp w każdym i się nie nabijają...

MaRIB1

MaRIB1

Senior user
Apr 5, 2020
SMiki55 said:
Odwracając trochę myśli z niedoróbek na przyjemniejsze tory. Obecna trzymiesięczna podróż dotyczy historii poznania Geralta i Jaskra -- dobrze kombinuję, że kolejna będzie zapewne Yen i Triss, później Ciri i, yyy, Mistle, Eredin czy inny Jarre? Czekam cierpliwie na Iorwetha i Vernona, opowiadanie o ich losach może być ciekawe :)
Click to expand...
120zl na rok co kwartał wydanie :p

• RED Point
Reactions: milleniumhand1 and SMiki55
D

Duckingman

Forum veteran
Apr 5, 2020
Jedmar0702 said:
Wszystko wygląda super, ciekawy pomysł i duża innowacja dotychczasowej rozgrywki ale z pkt nagród już nie jest zbyt kolorowo. Wcześniej wystarczyło dziennie 6 połówek koron do 2pkt, teraz po tych kilku questach musisz wbijać 24 korony do 2 pkt, w tym tempie mogę raczej zapomnieć o 3 drzewkach sezonowych na raz.
Click to expand...
Nie 24 tylko 12 bo pierwsze 14 półkoron każdego dnia liczą się podwójnie w podróży. W dodatku nawet bez płacenia co 7 dni dostajesz 3 zadania z których możesz zyskać kolejne 60 połówek koron. Zatem w opcji bez płacenia dziennie średnio w tygodniu trzeba zrobić 8 półkoron czyli o 25% więcej niż dawniej. Jeśli jednak zapłaciśz te 34 zł trzymiesięcznego abonamentu to wystarczy Ci by z gry uzyskać 4 półkorony czyli o 50% mniej niż dawniej. Moim zdaniem jest OK. Zresztą matematycznie jest to w ogóle bardzo dobrze przeliczone bo nawet te awatary jakie dostaje się w drzewku nagród trybu standardowego zamiast PN są rekompensowane na innych poziomach gdzie zdobywa się 5 zamiast 2 PN.

• RED Point
Reactions: SMiki55
L

luk757

Senior user
Apr 5, 2020
Przede wszystkim w nowym systemie nie przepadają wygrane rundy, które nie łapały się na żadna nagrodę w starym. A osobiście nigdy nie zwracałem uwagi na te progi więc jak dla mnie duży plus.

• RED Point
Reactions: milleniumhand1, SMiki55 and Berdel
D

Duckingman

Forum veteran
Apr 5, 2020
luk757 said:
Przede wszystkim w nowym systemie nie przepadają wygrane rundy, które nie łapały się na żadna nagrodę w starym. A osobiście nigdy nie zwracałem uwagi na te progi więc jak dla mnie duży plus.
Click to expand...
Ale przepada mnożnik x2 dla półkoron. Mimo wszystko nadal jednak jest to opcja lepsza od starej mechaniki. W starej jak się chciało nadrobić stracony dzień w PN trzeba było ugrać 18 półkoron. W nowym bez "abonamentu" ugrać trzeba również 18 półkoron. Z "abonamentem" jest to z kolei już tylko 8 półkoron i to jest naprawdę mega oszczędność czasu dla osób płacących.

betavulga

betavulga

Forum veteran
Apr 6, 2020
cotengwint.png

Jeśli dobrze zrozumiałem, te dodatkowe 14 koron powinno mi się dzisiaj zresetować.
Zagrałem dzisiaj tylko dwa razy (2x wygrana) i mam sytuację jak na obrazku.
Bug czy jak to ma działać?

Rosomak82

Rosomak82

Forum regular
Apr 6, 2020
betavulga said:
View attachment 11035661
Jeśli dobrze zrozumiałem, te dodatkowe 14 koron powinno mi się dzisiaj zresetować.
Zagrałem dzisiaj tylko dwa razy (2x wygrana) i mam sytuację jak na obrazku.
Bug czy jak to ma działać?
Click to expand...
Bug ,ale chyba tylko graficzny. Mi pomogło wyjście i wejście do gry.

• RED Point
Reactions: betavulga
MaRIB1

MaRIB1

Senior user
Apr 6, 2020
Jak wygram monetę, to przeciwnik ją widzi jak jestem obrońcą ? W ustawieniach mam, aby widok pola bitwy był wczytywany obrońcy, to monetę obrońcy też widzi ? Czy tylko widok jej jest dla mnie? Fajnie jakby widok monety współgrał z tą opcją pola bitwy. Jak ktoś widzi nasze ulubione pola bitew, to czemu nie monetę =]

Last edited: Apr 6, 2020
Piesman

Piesman

Forum regular
Apr 6, 2020
Ten limit koron to jakieś nieporozumienie. W ogóle cała ta podróż mi się nie podoba, w kontekście zabrania pkt nagród za codzienne korony. Niechby za korony dawało 1 pkt nagród, ale nie 0! Gra się jakaś głupia zrobiła. Wcześniej był sens grać ile ktoś miał czasu - ja nie miał czasu to wystarczyło 6 rund, a jak miał to mógł i cały dzień i coś z tego było. A teraz mam się jakimś limitem przejmować? Litości... To jest szczyt głupoty! Podróż mogłaby być ale źródełko pkt nagród za samo granie tez musi zostać. Uważam, że gra została po prostu popsuta.

Teraz np. mam sporo wolnego czasu i chciałem pograć i nazbierać punktów nagród, a tu mi wyskoczył jakiś idiotyczny komunikat o limicie! I jeszcze gratulacje dostałem. Chyba żebym się bardziej wściekł... Cytując Addę: "żałosne".

S

shasiu

Forum veteran
Apr 6, 2020
Ten limit jest rzeczywiście głupi, gracz jest karany w zasadzie za to że poświęca grze więcej czasu...

SMiki55

SMiki55

Mentor
Apr 6, 2020
Piesman said:
A teraz mam się jakimś limitem przejmować? Litości...
Click to expand...
shasiu said:
Ten limit jest rzeczywiście głupi, gracz jest karany w zasadzie za to że poświęca grze więcej czasu...
Click to expand...
Limit ma się zwiększyć do 350 połówek ufarmionych tradycyjnym sposobem, więc nie ma co się przejmować. Tzn jak siedzimy na kwarantannie to może i odczujemy, ale jak minie to raczej rzadko kto dojdzie do maximum.

Piesman

Piesman

Forum regular
Apr 6, 2020
No to niech go zwiększają. Bo ja dzisiaj na prawdę dużo się nie nagrałem i już mi ten limit wyskoczył. Szczególnie "mądre" było wprowadzanie limitu właśnie teraz, w czasie epidemii... Ktoś nie myśli...

Cóż, pozostaje arena...

A tak na marginesie: czy jak już 11 razy obrócę ten 60 poziom doświadczenia to, to źródełku punktów nagród również wyschnie, czy będę nabijał kolejny raz od nowa i tak w nieskończoność?

SirKamilPL

SirKamilPL

Fresh user
Apr 6, 2020
Czekamy na zwiększenie limitu, dziś zrobiłem jeden level w podróży co daje raptem 2 klucze(gram bez premium) po czym dostałem limit. 4h grania za 2 klucze to jest śmiech na sali w porównaniu ze starym trybem koron 6/12/24/24

MaRIB1

MaRIB1

Senior user
Apr 6, 2020
Piesman said:
No to niech go zwiększają. Bo ja dzisiaj na prawdę dużo się nie nagrałem i już mi ten limit wyskoczył. Szczególnie "mądre" było wprowadzanie limitu właśnie teraz, w czasie epidemii... Ktoś nie myśli...

Cóż, pozostaje arena...

A tak na marginesie: czy jak już 11 razy obrócę ten 60 poziom doświadczenia to, to źródełku punktów nagród również wyschnie, czy będę nabijał kolejny raz od nowa i tak w nieskończoność?
Click to expand...
W top 10 masz kogoś kto nabił wszystkie prestiże zapytaj jego :D

SirKamilPL said:
Czekamy na zwiększenie limitu, dziś zrobiłem jeden level w podróży co daje raptem 2 klucze(gram bez premium) po czym dostałem limit. 4h grania za 2 klucze to jest śmiech na sali w porównaniu ze starym trybem koron 6/12/24/24
Click to expand...
Może grałeś po 1 w nocy, wtedy limity się zerują.

SirKamilPL

SirKamilPL

Fresh user
Apr 6, 2020
@MaRIB1 Gram w godzinach porannych albo w południe, więc to nie tak, mam 10lev w podróży jeśli bedę mógł robić tylko 1 dziennie to nie mam szans na wbicie 100poziomów, oby to zwiększyli jak najszybciej.

G

Grenshinimo

Senior user
Apr 6, 2020
MaRIB1 said:
Jak wygram monetę, to przeciwnik ją widzi jak jestem obrońcą ? W ustawieniach mam, aby widok pola bitwy był wczytywany obrońcy, to monetę obrońcy też widzi ? Czy tylko widok jej jest dla mnie? Fajnie jakby widok monety współgrał z tą opcją pola bitwy. Jak ktoś widzi nasze ulubione pola bitew, to czemu nie monetę =]
Click to expand...
Z monetą jest tak jak kiedyś było z polem bitwy - każdy ma swoją połówkę, a więc jak przeciwnik ma ustawioną jakąś inną to Ty ją widzisz w czasie jego tury, on widzi Twoją połówkę w czasie Twojej tury.

Piesman said:
Szczególnie "mądre" było wprowadzanie limitu właśnie teraz, w czasie epidemii... Ktoś nie myśli...
Click to expand...
Jak już sprowadzamy dyskusję do takiego poziomu, to w mojej ocenie zależy to od podejścia i priorytetów w życiu. Dla mnie nie myśli ten, kto przywiązuje - zwłaszcza w takim czasie, jak obecnie - nadmierną wagę do tak nieistotnych rzeczy jak gra komputerowa, nie wspominając już o jej poszczególnych elementach.

• RED Point
Reactions: MaRIB1
MaRIB1

MaRIB1

Senior user
Apr 6, 2020
SirKamilPL said:
@MaRIB1 Gram w godzinach porannych albo w południe, więc to nie tak, mam 10lev w podróży jeśli bedę mógł robić tylko 1 dziennie to nie mam szans na wbicie 100poziomów, oby to zwiększyli jak najszybciej.
Click to expand...
No tak, bez premium ciężko będzie wbić 100 poziomów
Grenshinimo said:
Z monetą jest tak jak kiedyś było z polem bitwy - każdy ma swoją połówkę, a więc jak przeciwnik ma ustawioną jakąś inną to Ty ją widzisz w czasie jego tury, on widzi Twoją połówkę w czasie Twojej tury.
Click to expand...
Fajnie 2 monety w jednym meczu fajnie =]

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • …

Go to page

• 12
Next
First Prev 6 of 12

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

CD PROJEKT®, The Witcher®, GWENT® are registered trademarks of CD PROJEKT Capital Group. GWENT game © CD PROJEKT S.A. All rights reserved. Developed by CD PROJEKT S.A. GWENT game is set in the universe created by Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.