Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    GWENT MASTERS TURNIEJE SPOŁECZNOŚCI SUGESTIE
  • FABUŁA
  • ROZGRYWKA
    NILFGAARD KRÓLESTWA PÓŁNOCY POTWORY SCOIA'TAEL SKELLIGE SYNDYKAT
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    PC iOS Android
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
Menu

Register

Przekształcamy Arenę w nowy Tryb Draftu

+
Prev
  • 1
  • 2
First Prev 2 of 2

Go to page

MaRIB1

MaRIB1

Senior user
Oct 11, 2020
Lexor said:
Co do traktowania nowego trybu jako "aktualizację" i nawiązując do aktualnych wydarzeń: w tenisie mamy singla i debla, w deblu mamy w zasadzie bardzo podobne zasady do singla jednak nikt nie prosi o jego zniesienie.
Click to expand...
Głupie porównanie. Tenis nie wydłuża czekanie na przeciwnika na kortach =], a w Gwincie jeden tryb więcej rozproszy graczy i będzie dłuższy czas oczekiwania na przeciwnika :D .Normalne zagranie w grach sieciowych, kiedy baza graczy jest za mała albo jakiś tryb jest nie opłacalny (za dużo pracy za mało popularny).

Ogólnie mało zmian i ciągłe błędy. Sprawdzę grę w Lutym. =]

Lexor

Lexor

Forum veteran
Oct 11, 2020
MaRIB1 said:
Głupie porównanie. Tenis nie wydłuża czekanie na przeciwnika na kortach =]
Click to expand...
Owszem, nie wydłuża, ale mniejsze zainteresowanie powoduje, że organizatorom trudniej jest znaleźć zawodników i sponsorów.

Poza tym i tak ostatecznie napisałeś o małej bazie graczy, czyli wnioskujesz tą samą przyczynę.

MaRIB1

MaRIB1

Senior user
Oct 11, 2020
Lexor said:
Owszem, nie wydłuża, ale mniejsze zainteresowanie powoduje, że organizatorom trudniej jest znaleźć zawodników i sponsorów.

Poza tym i tak ostatecznie napisałeś o małej bazie graczy, czyli wnioskujesz tą samą przyczynę.
Click to expand...
Nawet w LOL'u obcięli wcześniej 2 tryby gry z 2 lata temu, ale dali teraz TFT w tym samym kliencie gry =]. Nie wiem jaka baza, bo karciani mają rotacyjną bazę danych. W tej chwili nie gram czekam na lepsze czasy jak nadejdą dla Gwinta, Beta Artifact 2 wydaje się fajna i w PL w końcu, jak wyjdzie zobaczymy =]

Z resztą zagrzebali się w grach SLASHER, CP2077 single, następnie multi (znowu już jest duża konkurencja), nie ma miejsca na dobrego Gwinta jak nawet opisy na STEAM nie ma czasy wcisnąć, za 2 lata może zobaczymy taki jaki miał być =]

Nie wiem nakłady idą w taką grę jak CPmulti skoro już jest potężna konkurencja nawet EPICS już wypuszczą swojego Valoranta. Jakieś tam szanse mają skoro VALVE nie dało radę wejść na rynek karcianek =] Tutaj mieli szansę zrobić fajną karciankę, a wyszło takie dziwne coś. Odeszli za daleko od pierwowzoru moim zdaniem. Zmniejszyli sezony aby szybciej patche wychodziły, a nie w środku seoznu, a po zmianie na 2 meisią sezony opadło wydanie patchy został tylko balans co miesiąc =] Patche wychodzą takie większe co 3-4 miechy, akurat po 2 sezonach nie po 4. Nie chce się ludziom co miesiąc 4 sezony wskakiwać rankingi. Tak to nie przetrwa następuje zmęczenie materiału.

Last edited: Oct 11, 2020
Arran0

Arran0

Fresh user
Oct 12, 2020
Jakiś system nagród powinien być. Może być zmodyfikowany - np przez zmniejszenie początkowej inwestycji i zmniejszenie maksymalnej nagrody.
Obecnie inwestycja jest spora (150 złota) - ale po zakończeniu areny większość się zwraca, zwykle już po 2 zwycięstwach wychodzimy przynajmniej na 0. Tyle, że zamiast złota są beczki i fragmenty / pył. System nagród motywuje aby zajść jak najdalej, a 2 zwycięstwa zwykle są w zasięgu nawet ze słabą talią.

Bardzo duży plus, że arena zostanie dopóki nie będzie wprowadzony system draftu. Mam nadzieję, że bliższa data będzie podana jakiś czas przed aktualizacją i gracze nie zostaną wzięci z zaskoczenia :)

L

luk757

Senior user
Oct 12, 2020
Na początek będą pewnie po prostu nagrody takie jak w każdym innym trybie za mecz. O ile się nie mylę to obecnie Arena ma tylko swój system nagród i nie podlega tym samym regułom nagradzania za mecz jak w każdym innym trybie ale dawno nie grałem więc jeśli jestem w błędzie to mnie poprawcie.

Piesman

Piesman

Forum regular
Oct 21, 2020
Bardzo mi się ta zmiana nie podoba:/. Arena to mój ulubiony tryb gry. Nie wiem jaki jest sens niszczyć coś co wielu graczom odpowiada... Jak poczytałem sobie o tym trybie draftu, to wygląda słabo. No i jeszcze brak nagród... Z areną był tylko ten problem, że nierównomiernie dawała karty złote i brązowe. Wprowadziłbym jedynie taką zmianę, że raz do wyboru jest karta złota, raz brązowa. Wtedy wszystko by śmigało jak trzeba.

Prev
  • 1
  • 2
First Prev 2 of 2

Go to page

Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

CD PROJEKT®, The Witcher®, GWENT® are registered trademarks of CD PROJEKT Capital Group. GWENT game © CD PROJEKT S.A. All rights reserved. Developed by CD PROJEKT S.A. GWENT game is set in the universe created by Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.