Przerwanie instalacji - błąd -10

+
Juz kompletnie nie wiem co robić, instalowanie z płyty kończy się błędem -10, instalowanie z gog.com błędem -3.

Ja zrobiłem formata i błąd -3 już się nie pojawił przy instalacji. Mam już 12h gry za sobą xD

Last edited:
Mi się niby zawiesza instalator obrazków nie przewija nie prosi o następne płyty i wskażnik postępu instalcji się nie porusza co robić?

---------- Zaktualizowano 17:13 ----------

Mógłby mi ktoś udostępnić setup.exe z płyty do Wiedźmina 3 bo mój jest chyba uszkodzony :/

Jeżeli nadal macie błędy na płytach to brakujące party do instalacji można pobrać z GOG.com

Czy mógłby ktoś wstawić ten plik:

setup_the_witcher3_wild_hunt-7.bin

Dziś kupiłem grę i nie mogę jej zainstalować, płyta nr 4 jest uszkodzona, w ogóle nie da się jej w niczym odczytać....

Tak jak myslalem euro rtv agd nie wymienilo mi uszkodzonej plyty nr2 i musialem zlozyc reklamacje z tytulu rekojmi.Zlozylem w piatek do dzis brak odzewu.
Musialem dac kompletna gre czyli wszystkie plyty razem z opakowaniem.Tylko ksiazeczki z kodem nie musialem wiec moge grac ale nie odpuszcze im tych plyt bo jakbym chcial wersje cyfrowa to bym taka wybral.Te oswiadczenia i komunikaty ktore wydaja producenci oznaczaja jedno.Nigdy wiecej zadnej gry od nich nie kupie.

Pisałem dzisiaj do cdp. Oczywiscie to wina moja i swiata ale nie ich. Reklamacja zlozona ale fajnie jest wiedziec ze tym razem cdp ma w arse co sie dzieje.
Totalne ignorowanie problemu. Tresc maila ktorego dostalem w odpowiedzi.
Jakbym chcial edycje z GOG to byl kupil cyfrowa! Bloede dh'oine
Witam,
Dziękujemy za skontaktowanie się z Działem Obsługi Klienta CDP.pl

W przypadku wystąpienia błędu "-10" związanego z odczytem danych z nośnika instalacyjnego, sugerujemy skorzystanie z najdogodniejszej formy instalacji gry za pośrednictwem platformy GOG Galaxy:
http://www.gog.com/galaxy
Instrukcję rejestracji kodu i instalacji gry za pośrednictwem platformy GOG Galaxy znajdziesz pod tym adresem:
http://pomoc.cdp.pl/hc/pl/articles/205419368

Jeśli instalacja za pomocą powyższej platformy GOG Galaxy nie jest możliwa ze względu na wolne łącze internetowe (radiowe, mobilne) sugerujemy skorzystanie z poniższych porad:
1) Proszę się upewnić, że płyta nie jest zabrudzona lub uszkodzona. Uszkodzenia i zanieczyszczenia nośnika mogą uniemożliwiać odczyt danych z płyty. Widoczne na nośniku plamy, przebarwienia związane są z procesem produkcyjnym płyt i nie są w żaden sposób związane w ewentualnymi błędami instalacyjnymi.
2) Instalacja gry z dysku twardego. W tym celu proszę skopiować metodą kopiuj-wklej zawartość płyty do wybranego folderu na dysku twardym, a następnie uruchomić z niego bezpośrednio plik Setup.
3) Uruchomienie instalacji gry na komputerze działającym w trybie czystego bootowania: http://pomoc.cdp.pl/entries/21697086. Tryb czystego rozruchu pozwala na wyeliminowanie wpływu oprogramowania antywirusowego/zabezpieczającego, który może negatywnie wpływać na transfer danych z płyty na dysk twardy komputera.
4) Aktualizacja oprogramowania sprzętowego (firmware) napędu optycznego. Stosowne pliki pobrać można ze strony wsparcia technicznego producenta urządzenia.
Jeśli wykonanie powyższych czynności nie pozwoli prawidłowo zainstalować gry, proszę sprawdzić czy błąd powtórzy się na innym komputerze.

W przypadku wybrania metody kopiowania plików (pkt. 2) do jednego folderu na dysku twardym komputera, można skorzystać z alternatywnej opcji zmiany nazw plików instalacyjnych, zgodnie z poniższym przykładem:

Dysk 1:
SETUP-TH.EXE -> SETUP.EXE
SETUP-TH.BIN -> SETUP-1.BIN
SETUP-T2.BIN -> SETUP-2.BIN

Dysk 2:
SETUP-TH.BIN -> SETUP-3.BIN
SETUP-T2.BIN -> SETUP-4.BIN

Dysk 3:
SETUP-TH.BIN -> SETUP-5.BIN
SETUP-T2.BIN -> SETUP-6.BIN

Dysk 4:
SETUP-TH.BIN -> SETUP-7.BIN
SETUP-T2.BIN -> SETUP-8.BIN

Uwaga!
Jeśli powyższe rozwiązania okażą się nieskuteczne bądź zostały już stosowane, to w takim przypadku sugerujemy skorzystanie z przysługującej Wam możliwości złożenia reklamacji w miejscu zakupu produktu wraz paragonem.
Podczas składania reklamacji w miejscu zakupu prosimy o przekazanie obsłudze sklepu kompletnego etui ze wszystkimi nośnikami zawartymi w zestawie z grą oraz dokładnego opisu problemu + spis zawartości egzemplarza.
Prosimy o wysyłkę tylko i wyłącznie pudełka z nośnikami instalacyjnymi, bez takich elementów jak instrukcja z kodem GOG.com, poradnik czy mapka.
Rozpatrzenie reklamacji przyjętej przez obsługę sklepu może ulec wydłużeniu. Proces rozpatrzenia reklamacji trwa do 14 dni roboczych.

Jeśli gra Wiedźmin 3 została kupiona w sklepie CDP.pl, to w tym przypadku prosimy o zgłoszenie reklamacji produktu na zasadach określonych w punkcie 15. (i dalszych) Regulaminu dostępnego na stronie:
https://cdp.pl/regulamin/

Ważne! Należy mieć na uwadze, że podczas weryfikacji nośników na naszych komputerach testowych, może okazać się że nośniki są sprawne i takie zostaną odesłane do sprzedawcy. Reklamacje nośników noszących ślady niewłaściwego użytkowania nie będą uwzględniane.
Gwarantujemy, że w przypadku potwierdzenia reklamowanej wady, wszystkie uszkodzone nośniki zostaną na wymienione na nowe i wolne od wad.

Statystycznie w nakładzie produkcyjnym zdarza się, że maksymalnie ok. 2% nakładu jest wadliwie wytłoczona.

Pozdrawiam
Robert Kuraś
Specjalista ds. Pomocy Technicznej

Czyli w skrócie
"pocałujta w dupe wujta".
A potem będzie 'wedle naszego napędu optycznego z płytami jest wszystko OK ... proszę kupić inny napęd optyczny najlepiej taki za 300 zł bo ten sobie radzi z naszymi pięknymi diamentowymi płytkami.
Ja ciągle czekam na werdykt reklamacji ... już prawie tydzień.
Mają niby 14 dni na ustosunkowanie się aczkolwiek nie liczę na cuda.

Towar sprzedany ... i to się najbardziej liczy przecież.
W sumie to logiczne.

Pisałem dzisiaj do cdp. Oczywiscie to wina moja i swiata ale nie ich. Reklamacja zlozona ale fajnie jest wiedziec ze tym razem cdp ma w arse co sie dzieje.
Totalne ignorowanie problemu. Tresc maila ktorego dostalem w odpowiedzi.
(...)

Buhhahahahahahahahahaha :D w sumie to dobre nawet :D

Last edited by a moderator:
Wiecie może gdzie da się znaleźć mityczny nr kiosku POPER potrzebny do nadania reklamacji w cdp.pl bez płacenia za wysyłkę? Na stronie ruchu ani na cdp nie znalazłem.

Ja wybrałem dostarczenie przez paczkomaty i też nie mogę tego numeru znaleźć.

CD Project dalej się nie wypowiedział w sprawie? Szkoda, bo uważałem ich za dobrą firmę. Trzeba będzie zacząć bojkot.

---------- Zaktualizowano 08:51 ----------

Musialem dac kompletna gre czyli wszystkie plyty razem z opakowaniem.Tylko ksiazeczki z kodem nie musialem wiec moge grac ale nie odpuszcze im tych plyt bo jakbym chcial wersje cyfrowa to bym taka wybral.Te oswiadczenia i komunikaty ktore wydaja producenci oznaczaja jedno.Nigdy wiecej zadnej gry od nich nie kupie.
To nie wina RTV EURO, ani Empiku, Saturna czy nawet cdp.pl. Gdziekolwiek kupisz edycję PC będziesz miał takie problemy. To wina twórców (CD Project RED) nie dystrybutorów.

Witam,

oczywiście ten sam problem - z płyta nr 2.

Wysłałem wszystko do cdp.pl w ubiegłym tygodniu i wczoraj zadzwoniłem dowiedzieć się co i jak. Wielkie zdziwienie było, że odesłałem im płyty. Pan z infolinii 15 minut szukał informacji o odesłanych nośnikach i ich nie znalazł (oczywiście mam potwierdzenie odbioru). Najwcześniej jakiekolwiek informacje będą w przyszłym tygodniu. Moim zdaniem, to kompletne olewanie tych co dali 350 PLN za grę i liczyli na to, ze będą mogli bezproblemowo pograć. Szkoda, że na części 2 się nie nauczyli (pech chciał, że też mam kolekcjonerkę).

Ciekawa sprawa, no nie? Kupujcie, dajcie kasę, a my Was olejemy. Kolekcjonerki powinny być traktowane priorytetowo.

Mógłby ktoś wrzucić również 4 bin z 2 płyty? Też mi nie czyta :/ Żenada.

Edit.
Cudem udało się na lapku.

Last edited:
Witam
Też niestety mam problem z płytami ale z 3 i 4. W odpowiedzi zamieszczonej przez Raze4573 w instrukcji cdp przy płycie 4 podane są dwa pliki 7 i 8 bin.Mógłby ktoś napisać ile rzeczywiście ich jest bo u mnie jest tylko 7 bin.

Słuchajcie, jeżeli pobrałem grę z GOG i normalnie gram, ale przy tym chcę wymienić płytę nr 2 na nową, to w jaki sposób mogę sprawdzić czy wymieniona płyta jest dobra (tzn. bez błędu -10). Chyba nie da się zainstalować gry, skoro już mam zainstalowaną z GOG? Chcę mieć pewność, że wymieniona płyta będzie dobra.

Top Bottom