Przerwanie instalacji - błąd -10

+
Pisałem do cdp.pl w sprawie uszkodzonej drugiej płyty gry. Jednak cdp.pl ma mass tricka na takich graczy i fanów tudzież klientów i piszą z automatu treść tj. otrzymał @Raze4573 . Szczerze? To nie tędy droga, aby tak z lekka omijać temat. Cóż złożę niebawem reklamację uprzedzając ich telefonicznie domagając się szybkiej wymiany płyt i rekompensaty. To są pieniądze i to nie małe muszą się z tym liczyć.

Witam ~:)

Napiszę coś całkowicie niepopularnego. Te płyty są dobre. Z pewnego punktu widzenia (jak mawiał mój ulubiony Jedi).

Mnie również dopadł błąd -10 przy okazji instalacji W3. Próbowałem różnych metod radzenia sobie z tym problemem, ale za każdym razem w połowie drugiej płyty instalacja/kopiowanie się zatrzymywała, napęd sobie mrugał, a po pewnym czasie wyskakiwało jakieś okienko informujące, że nic z tego. Przy kopiowaniu korzystałem z wymienianego w tym wątku Roadkil's, który do czasu zatrzymania kopiowania wypisywał szybkość z przedziału 6 do 12MBps, w zależności od płyty.
W końcu zmieniłem kilka rzeczy jednocześnie więc nie do końca wiem, co pomogło:
1. zmieniłem tryb pracy kontrolera, do którego jest podłączona nagrywajka z DMA na PIO (możliwe, że wystarczyłby reboot, bo sama zmiana niekoniecznie ma wpływ na windę);
2. reboot przy okazji wymiany napędu;
3. w "śmieciach" znalazłem zwykły, stary napęd DVD, który podłączyłem do tej samej taśmy, na której wisi nagrywajka;
4. kopiowałem nie na dysk, ale na napęd USB, co pewnie dodatkowo miało wpływ na szybkość transmisji.
I bez problemów skopiowałem wszystkie cztery płyty na USB. Przy czym warto zaznaczyć, że w czasie kopiowania szybkość transmisji była stała i wynosiła 3.5MBps, no i jeden z rdzeni procesora był w 100% zajęty obsługą przerwań. Późniejsza instalacja z USB była bezproblemowa, szybka i skuteczna.
I teraz dwie uwagi:
1. Co Redzi zrobią z płytami może nie mieć dużego znaczenia, a jeśli będą wymieniać na nośniki z tej samej puli, to raczej poprawy nie będzie. Czasem tak, zazwyczaj nie, o ile w ogóle uznają reklamację. Tak, wiem, po wetknięciu płyty do napędu powinna zadziałać w każdym przypadku. I może im zadziała, co może być podstawą do odrzucenia reklamacji.
2. Pisałem w innym wątku - DVD dla 30GB to nieporozumienie. Pendrive 32GB na USB w gustownej obudowie i 95% problemów mniej. ~;)

Pozdrawiam

Błąd 10 uszkodzona płyta nr 2

Witam Zakupiłem Wiedźmina 3 w sklepie po rozpakowaniu opakowania i próbie instalacji w pewnym momencie wyskakuje mi błąd nr 10. Płyta nr 2 dziwnie buczy w napędzie "testowane na 3 komputerach wszędzie ten sam efekt" ma ktoś jakiś pomysł żeby zainstalować tą grę ?? W sklepie nie chcą wymienić twierdzą że jest to wada fabryczna.

Witam Zakupiłem Wiedźmina 3 w sklepie po rozpakowaniu opakowania i próbie instalacji w pewnym momencie wyskakuje mi błąd nr 10. Płyta nr 2 dziwnie buczy w napędzie "testowane na 3 komputerach wszędzie ten sam efekt" ma ktoś jakiś pomysł żeby zainstalować tą grę ?? W sklepie nie chcą wymienić twierdzą że jest to wada fabryczna.
Muszą Ci przyjąć reklamację i wysłać do CDPR. Ja złożyłem reklamacje w RTV EURO AGD i czas oczekiwania do 3 tygodni... więc do 15 czerwca. Niestety nie zatrzymałem sobie klucza ale coż. Poczekam, mam nadzieję, że sprawdzą to tak jak niby obiecali. A swoją drogą reklamacje w RTV się przedłuzają więc możliwe, że będę czekał dłużej.

Część osób pewnie wysłała płyty na reklamacje do CDP, część przepycha się z lokalnymi sprzedawcami, a część pewnie się poddała. No i oczywiście są jeszcze ci którzy problemu nie widza, bo przecież można sobie zassać ponad 20GB z GoG :)

(...) są jeszcze ci którzy problemu nie widza, bo przecież można sobie zassać ponad 20GB z GoG
No przy szybkich internetach to rzeczywiście nie jest problem, ale współczuć należy i współczuć wypada tym, którzy szybkich internetów nie mają. Wtedy faktycznie klops.

INFO DLA WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH

Właśnie dostałem paczkę z CDP.PL. Zwrot płyt z dołączonym liścikiem typu "pocałuj nas w pompkę, u nas płyta działa prawidłowo".
Reklamacja negatywna.
I dalej jestem w czarnej dupie, bo u mnie na 2ów komputerach 2DVD nie daje się odczytać :(
Zawiodłem się na CDP.

Last edited:
Reklamacja została uwzględniona i mam wymiane na nową grę. Odpalam i znowu to samo...błąd -10. Czy to jest pech czy cos innego? Napiszcie na jakich napędach działa jeśli ktoś wie.

Powiem szczerze że dla mnie ściągnięcie tych 20GB to nie jest problem a za miesiąc będzie jeszcze mniejszy problem. Ale nie po to kupowałem boxa żeby ściągać grę z internetu. Jak będę miał chwilkę to jeszcze sprawdzę czy na laptopie się zainstaluje.

Ale czytam Posty i 0 odpowiedzi od cd projeckt wyjebali się na ludzi co kupili grę 2 godziny zmarnowałem grę mam ochotę wywalić do kosza i ściągać pirata tam takich problemów nie ma jak ma ktoś jakiś sprawdzony pomysł jak to naprawić napiszcie.

PS. Ostatnia gra jaką kupiłem od cd projeckt red

po 2 tygodniach od wyslania dostalem nowe plyty - reklamacja zostala uznana. w ramach rekompensaty dostalem kupon na cdp.pl (cos na zasadzie zwrotow kosztow przesylki - 20 zl). jak widac reklamacje sa uznawane wiec trzeba sie pofatygowac na poczte.

Identyczna sytuacja jak u poprzedników

Meh, że też muszę mieć takiego pecha i znaleźć się w tych kilku procent którym nie działa :p

Redzi się mszczą widać za hejty herbów i gnomów...

PS: Undvik leży po złej stronie archipelagu!!111oneone

---------- Zaktualizowano 21:55 ----------

Przy próbie ręcznego kopiowania wychodzi takie cosik

Last edited:
Również dostałem dzisiaj z powrotem swoje płyty oraz informację, że reklamacja została rozpatrzona pozytywnie i wymieniono mi płytę. Była też lista napędów na których sprawdzali płyty. Sprawdziłem płytę którą wymienili i obydwa pliki które na niej są zgrywają się bez większych problemów. Więc widać jeśli faktycznie płyty nie dają się odczytać to je wymieniają.

a jaki to jest link? też mam ten błąd tylko na płycie 1

---------- Updated at 07:02 PM ----------

a jaki to jest link? też mam ten błąd tylko na płycie 1

U mnie pomogło skopiowanie plików po linuxem ubuntu 12.04
Niestety po instalacji... "Failed to load game database. Check permissions as likely cause"
To ostatnia gra jaką legalnie kupiłem. Pozdrawiam wszystkich wydawców gier :p

Last edited:
No to mam to samo co wszyscy czyli: 3.bin na drugiej płycie nie daje się odtworzyć. Bardzo szybko, bo już po dwóch dniach walki ogłosiłem kapitulacje. Odsyłanie gry odpada bo jestem w Hiszpanii i koszty przesyłki przekroczą wartość gry. Łącze mam dosyć kiepskie więc muszę ciągnąć z GOG-u pliki po jednym. Czyli zabawa ze zmulonym komputerem przez 2 dni. Jestem delikatnie mówiąc wkurzony.
Czy wszystko co polskie musi być niedorobione???

U mnie ten sam problem - error 10 na drugiej płycie zarówno przy instalacji jak i błąd przy przegrywaniu na dysk. Sprawdzone w dwóch czytnikach. Poszło z powrotem do sklepu i zobaczymy za 14 dni jaki będzie efekt.

Top Bottom