PS4, Xbox One - co przyniosą next-geny?

+
Status
Not open for further replies.
Ja bym ewentualnie doradził wstrzymać się z zakupem do E3 (niecały miesiąc) może cena zwykłego PS4 spaść bo podadzą cene i datę premiery PS4 Neo.

Owszem pomógł :) Dzięki wielkie :D a jak wygląda instalacja gry? Znajdę gdzieś informacje gdzie znajdę instalacje krok po kroku z dodatkami, DLC oraz patchami? ;)

Na konsoli sprawa jest dość prosta jeśli chodzi o instalację gier (przynajmniej tak było). Wkładasz płytkę i grasz :D

Nie do końca ;) Zainstalować trzeba jak również pobrać wszystkie aktualizacje, ale to się robi samo tj. wkładasz płytkę, konsola wykrywa grę i robi co trzeba.

No to chyba sobie poradze :) Dziekuję za pomoc :) Ale jeszcze jedno pytanko mam :D Bo kupiłem gre na PS4 teraz na cdp.pl i potem dopiero sie zorientowałem, że jest to wersja bez ścieżki dźwiękowej oraz tej książki o świecie wiedźmina- kompendium. To to samo co te kompendium w twardej oprawie co mogę dostać w księgarni? Bo nie wiem czy bardzo żałować :D

Mówisz o tym?

No coś ty :p To kompendium w pudełku z grą to tylko broszurka z garścią podstawowych informacji.

Aha, jeszcze co do DLC na konsolach. Musisz sobie założyć konto na Playstation Network (możesz to zrobić z poziomu konsoli) żeby uzyskać dostęp do sklepu. DLC, nawet te darmowe musisz dodać do koszyka i zakupić, potem powinny się pobrać same. Oczywiście w przypadku darmowych żadnych pieniędzy ci nie porwie.

Pamiętaj też o tym że wszelkie funkcje sieciowe (multiplayer itp.) wymagają opłacania abonamentu Playstation Plus. Do korzystania ze sklepu (np. żeby pobrać DLC, wersje demonstracyjne itd.) nie musisz mieć abonamentu.

Last edited:
Dziekuje, nie zamierzam akurat grać przez sieć wiec okej ;p Dziekuje za wszystkie porady i odpowiedzi :) Wiem juz wszystko co i jak :) Pozdrawiam

Wychodzi na to że teraz ja będę miał pytanko o PS4 :p Spotkał się ktoś z czymś takim, że konsola sama z siebie wypluwa płytę i nie chce jej z powrotem tak jakby przycisk 'eject' był ciągle wciśnięty? Z konsoli korzystam od kilku miesięcy, przeszedłem na niej sześć gier i do tej pory nie było żadnych problemów. Niestety gdzieś od dwóch dni zaczęło się tak dziać przy czym jest to dość losowe. Czasem gram dwie godziny i nic, czasem po godzinie wypluje, a czasem ledwo odpalę grę i zaraz wypluwa płytę. Jest to oczywiście spory problem, bo bez płytki w napędzie nie da się grać.

Poszperałem trochę po sieci i zauważyłem, że ten osobliwy problem nie występuje tylko u mnie, ale ludzie nie są zbyt zgodni co do jego natury. Jedni mówią że ta gumka, która jest od spodu uciska za bardzo przycisk i usunięcie jej powinno pomóc. Inni wskazują, że to wina leżącej konsoli i lepiej trzymać ją pionie. Jeszcze inni mówią, że problem zaczął się po jednej z ostatnich aktualizacji systemu i po przeinstalowaniu go wszystko wraca do normy. Na chwilę obecną przetestowałem tylko pierwszą opcję to tj. z wyjęciem gumki i niestety nie pomogło, wcisnąłem ją więc na miejsce. Postawić konsoli nie postawię, bo nie mam odpowiedniej podstawki, a w grzebanie w systemie wolę się nie bawić zwłaszcza że to nie jest moja prywatna konsola.

Ktoś się z tym spotkał? Jakieś porady?

Sory ale mam jeszcze jedno pytanie ;p odebrałem dzis gre z Kiosku Ruchu i kupiłem edycje standardowa która jest teraz w promocji na cdp.pl . Na stronie pisze ze jest dołaczona instrukcja a jak otworzyłem pudełko była tylko mapa, 2 naklejki i kartka z podziękowaniem kupna a na drugiej stronie ze instrukcja jest dostępna na stronie thewitcher.com Nie ma w tej edycji książkowej namacalnej instrukcji czy dostałem lipna kopie ? :D

Microsoft i Xbox One Project Scorpio:

[video=youtube;bfrVNZyE-yE]https://www.youtube.com/watch?v=bfrVNZyE-yE[/video]

Pięken te wypowiedzi w filmiku:

"Dla mnie, dla fanów i dla deweloperów Xbox oznaczał zawsze innowacje i najnowsze technologie. Oraz dostarczanie najmocniejszej konsoli na świecie."

Padłem >:D ...

Witam, mama pytanie jeszcze odnosnie instalacji. W jakiej kolejnosci instalowac gry, dodatki a aktualizacje na PS4?

W tą sobotę kupuję ps4 i też mam jedno pytanko , czy ona może cały czas stać w pionie czy wypadało by kupić stojak ?

Ciekawe dywagacje Digital Fondry na temat odświeżonych konsol (głównie PS Neo) w kontekście gier 4K.

No, nadszedł ten dzień. Dzisiaj zapewne zaprezentują neo w Nowym Jorku. Ciekawe czy spekulacje dotyczące podzespołów okażą się prawdziwe.

Oby, wówczas konsole nie będą już tak powstrzymywały PC'ta i sytuacja z W3 już się szybko nie powtórzy.

I tak będą, bo mimo wszystko konsola, mocna czy nie, pozostanie konsolą. Nie da się jej rozbudować więc nawet jeśli w dniu premiery będzie wyprzedzała przeciętne pecety jak to było w przypadku poprzedniej generacji to po 2-3 latach stania w miejscu zmieni się w przestarzały sprzęt. Są też inne zagrożenia, np. jeśli konsola będzie bardzo potężna w dniu premiery to będzie też automatycznie zbyt droga dla zwykłego użytkownika, nie sprzeda się w wystarczającej ilości i upadnie. Tak było z Vitą. Jeśli natomiast normą stałoby się to że na rynku będzie jednocześnie kilka wersji danej konsoli o zróżnicowanej mocy i cenie (podobnie jak z PC, stać cię to kupujesz lepszy, nie stać cię to kupujesz słabszy, w obu przypadkach pograsz) to też nie byłoby za dobrze, bo utrudniłoby to pracę twórcom. Oprócz setek kombinacji pecetów doszłoby do ogarnięcia kilkanaście wersji konsol. Konsole przestałyby być wygodne, bo nie byłoby to już tak jak dotychczas, że kupuję taką skrzyneczkę i mam pewność, że wszystko mi będzie śmigać przez najbliższe lata.

Oby, wówczas konsole nie będą już tak powstrzymywały PC'ta i sytuacja z W3 już się szybko nie powtórzy.
A bo to tylko z wiedźmina?
Ja liczę na nieco lepszą specyfikację niż ta nieoficjalna z przecieków. I mam nadzieję, że dodatkową moc developerzy przeznaczą na lepszy wygląd, animację, fizykę gier, a nie na 4k z 25fps i marną grafiką.

Status
Not open for further replies.
Top Bottom