Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    SUGESTIE
  • ROZGRYWKA
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA)
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA)
INNE GRY
Menu

Register

PS4, Xbox One - co przyniosą next-geny?

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
Next
First Prev 32 of 35

Go to page

Next Last
I_w_a_N

I_w_a_N

User
Sep 30, 2019
rafal12322 said:
Trudno się z tym nie zgodzić. Szczególnie w tych wymagających graficznie tytułach wentylator w wersji Pro daje mocno o sobie znać. U mnie poziom hałasu momentami przekraczał grubo ponad 60dB. Podobno najnowsza rewizja z oznaczeniem CUH-7200 jest znacznie lepsza pod tym względem, więc jak już kupować Pro to tylko najnowszą rewizję ;)
Click to expand...
Czy jest to 60dB to nie powiem, ale jest czasami PS4 Pro bardzo, ale to bardzo głośne (zwłaszcza w porównaniu z moim stosunkowo cichutkim PC). Aż mnie momentami korciło aby otworzyć to cholerstwo i zmienić wiatrak na bardziej wydajny, ale wówczas straciłbym gwarancję, a tak może sprzedam (za "grosze", ale zawsze) jak kupię kiedyś PS 5.

rafal12322

rafal12322

User
Sep 30, 2019
Ja mam zdjętą górną pokrywę i z boku postawiony wentylator na usb. Jest trochę ciszej pod obciążeniem :D

• RED Point
Reactions: I_w_a_N
Karesh

Karesh

User
Oct 4, 2019
Proszę powiedzcie mi jeszcze, czy jak kupię PS Plus na 30 dni i tylko w te miesiące, gdzie będą mnie interesować konkretne gry - to czy potem one znikną czy z powrotem się aktywują po odnowieniu subskrybcji?

Przykład: kupuje PSP na 30 dni za 37zł - w tym miesiącu zyskałbym The Last Of Us Remastered - czy jak kupię w grudniu subskrybcję na rok to TLOU mi się pojawi czy nie?

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Oct 4, 2019
Gry z Plusa, które dodasz do konta będą zawsze dostępne kiedy będziesz miał opłacony abonament. Kiedy abonament wygaśnie to stracisz do nich dostęp, ale jak opłacisz znowu to gry ponownie będą dostępne.

• RED Point
Reactions: Karesh
Karesh

Karesh

User
Oct 5, 2019
I to jest bardzo dobra wiadomość. Szkoda, ze podjąłem decyzje z kupnem ps4 dopiero teraz bo tak w lipcu kupiłbym na miesiąc PS plus by dostać Detroit :/

Z tego co widzę, do konsoli dostaje się także PS plus na 14 dni na próbę wiec rozumiem, ze aktywując go np 27 października załapie się na gry z dwóch miesięcy :) <cebula> No i nie co miesiąc są gry, które mnie osobiście interesują, wiec w sumie na razie nie mam sensu kupować abo na rok, bo w pierwszej kolejności ograć chce Days Gone (trafiłem za 129 zł) :)

froget67

froget67

User
Oct 8, 2019
pclab.pl

PlayStation 5 oficjalnie zapowiedziane. Konsola trafi na rynek pod koniec 2020 roku

Dość niespodziewanie Sony potwierdziło krążące w sieci informacje o orientacyjnej dacie premiery PlayStation 5. W swoim najnowszym wpisie opublikowanym na blogu PlayStation, Jim Ryan, prezes i CEO Sony Interactive Entertainment, ujawnił też dwie specyficzne funkcje nowego kontrolera, które...
pclab.pl pclab.pl

A więc stało się Sony oficjalnie potwierdziło Playstation 5 że trafi do sprzedaży pod koniec przyszłego roku, czyli nieco za rok.
E3 2020 zapowiada się iście Next-Genowo

I_w_a_N

I_w_a_N

User
Oct 9, 2019
Tyle, że Sony wyda swoją konsole pod koniec przyszłego roku było raczej oczywiste (chociaż do oficjalnego potwierdzenia pozostawało w sferze domysłów).

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Oct 9, 2019
Cóż, data nie jest żadnym zaskoczeniem, parę innych plotek też się potwierdziło. Pozostaje zatem kluczowe pytanie: co z grami? Start Playstation 4 to był śmiech na sali, dwa kijowe exy + gry multiplatformowe, z których większość była też obecna na starszej generacji. Potem jeszcze przez długi czas raczyli odbiorców remasterami hitów z Playstation 3, ale z racji wstecznej kompatybilności, taka sytuacja już się chyba nie powtórzy, bo i po co?

Jak myślicie, wyciągnęli wnioski i tym razem rzucą na premierę konsoli coś lepszego czy jednak sytuacja się powtórzy? Spośród gier debiutujących na PS4, co najmniej kilka aż się prosi o kontynuację w trybie now. Horizon Zero Dawn, Bloodborne, God of War, Spider-man. Jakby taki pakiecik wyszedł na start o rzucałbym się na piąteczkę jak dzika świnia na trufle, ale to pewnie nierealne. W najlepszym razie dostaniemy tylko jednego mocarnego exa i pewnie będzie to Horizon.

Karesh

Karesh

User
Oct 9, 2019
Ja myślę, że na starcie PS5 będzie CP2077, Redzi nie przepuszczą takiej okazji :)

Nars

Nars

Moderator
Oct 9, 2019
Karesh said:
Ja myślę, że na starcie PS5 będzie CP2077, Redzi nie przepuszczą takiej okazji :)
Click to expand...
Myślę, że to kwestia czasu:

Adam Kiciński zapewnia, że CD Projekt RED poważnie myśli o przeniesieniu CP 2077 na konsole następnej generacji. Na pytanie, czy gra ma szansę ukazać się na nieogłoszonych jeszcze konsolach, odpowiada: Tak, ma szansę i wręcz jest taki można powiedzieć plan. Myśmy już powiedzieli publicznie, że nasza technologia jest tworzona z myślą o kolejnej generacji. RED Engine został zbudowany od podstaw w taki sposób, by móc być rozwijany z generacji na generację. W związku z tym, jeśli mielibyśmy szansę wydać Cyberpunk’a na kolejnej generacji, jeśli tak by się złożyło, to pewnie byśmy tego chcieli.
Click to expand...
Źródło.

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Oct 9, 2019
Karesh said:
Click to expand...
No, ale to nie ex :p

Karesh

Karesh

User
Oct 9, 2019
No i może lepiej, ze nie ex bo osobiście delikatnie wkurzają mnie takie dystrybucje gier. Specjalnie kupuje ps4 by ograć exy.

Tak a propos - czy ktoś kojarzy jakikolwiek sklep (stacjonarny lub internetowy) gdzie dają 24 mc gwarancji na ps4? Jakoś nie ufam tej dwuletniej rekojmi.

Tyhagara

Tyhagara

User
Oct 10, 2019
Karesh said:
Tak a propos - czy ktoś kojarzy jakikolwiek sklep (stacjonarny lub internetowy) gdzie dają 24 mc gwarancji na ps4? Jakoś nie ufam tej dwuletniej rekojmi.
Click to expand...
Dziwne ale Komputronik na Allegro sprzedaje z gwarancją 24m (zakładka Gwarancja na dole strony), a na swojej stronie tę samą konsolę sprzedają już z gwarancją 12m ;)
allegro.pl

Konsola Sony PlayStation 4 Slim 500GB + 3 gry

Kup teraz na Allegro.pl za 1499 zł - Konsola Sony PlayStation 4 Slim 500GB + 3 gry (8371682360). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!
allegro.pl

Karesh

Karesh

User
Oct 10, 2019
To są błędne informacje - na mediaexpert też jedna z wersji miała na stronie 24mc gwarancji a w sklepie otworzyliśmy pudełko i w karcie gwarancyjnej było 12mc.

Tyhagara

Tyhagara

User
Oct 10, 2019
Zawsze można ich zapytać poprzez "Pytanie do sprzedającego". Ciekawy też jestem jak to wygląda od strony prawnej, jeśli jest taka informacja w ofercie to czy muszą potem dotrzymać umowy? Bo gdyby nie to każdy mógłby sobie pisać co chce, że gwarancja 5 lat.

Karesh

Karesh

User
Oct 10, 2019
No tak tylko wiesz problem w tym, ze tutaj gwarancji nie daje sprzedawca tylko sprzedawca w imieniu producenta błędnie informuje o dłuższym okresie gwarancyjnym. Teoretycznie ktoś mógłby to sprawdzać - wiele firm daje tylko rok rekojmi na nowe przedmioty gdzie powinno to być obligatoryjnie 2 lata.

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Oct 10, 2019
@Karesh, ty przypadkiem nie planowałeś kupić PS4 żeby ograć parę exów, a potem odsprzedać? Po co ci taka długa gwarancja? :D

Yakin

Yakin

Moderator
Oct 10, 2019
Gwarancja i rękojmia, to są dwie różne rzeczy. Gwarancji udziela producent i może być ona na różny okres. Rękojmia obowiązuje sprzedawcę i jej okres ustawowo wynosi 2 lata. Lepiej sobie poczytać jakie są jeszcze między nimi różnice.

• RED Point
Reactions: zi3lona
Karesh

Karesh

User
Oct 10, 2019
HuntMocy said:
@Karesh, ty przypadkiem nie planowałeś kupić PS4 żeby ograć parę exów, a potem odsprzedać? Po co ci taka długa gwarancja? :D
Click to expand...
Tak, ale co przyszłość przyniesie? Może nie będzie mnie stać na nowy PC i Ps5 w następnym roku ;)
Yakin said:
Gwarancja i rękojmia, to są dwie różne rzeczy. Gwarancji udziela producent i może być ona na różny okres. Rękojmia obowiązuje sprzedawcę i jej okres ustawowo wynosi 2 lata. Lepiej sobie poczytać jakie są jeszcze między nimi różnice.
Click to expand...
Wiem, douczyłem się. Dlatego osobiscie uważam, ze najlepiej mieć przez 24 mc i gwarancje i rękojmie.
Ciekawe tez ile do czasu ps5 wyjdzie gier ekskluzywnych i czy na początku PS5 będą wydania gier osobno dla nowej i starszej platformy.

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Oct 11, 2019
Karesh said:
Ciekawe tez ile do czasu ps5 wyjdzie gier ekskluzywnych
Click to expand...
Na Playstation 4? Wszystko wskazuje, że z dużych gier AAA jeszcze tylko trzy: Death Stranding w przyszłym miesiącu, The Last of Us 2 w lutym przyszłego roku i jakoś po nim (pewnie w maju) Ghost of Tsushima. Potem będą już skupiać się na promocji Playstation 5.

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
Next
First Prev 32 of 35

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish) 简体中文 (Chinese)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2019 XenForo Ltd.