Kombinujesz. Wysyłaj to do serwisu, a nie baw się w pierdoły. Po to jest gwarancja.
Pomyślę jeszcze nad tym, na razie upewnię się czy to rzeczywiście problem, czy rzecz normalna.
Kombinujesz. Wysyłaj to do serwisu, a nie baw się w pierdoły. Po to jest gwarancja.
@PhilPL
Powiedz mi, jaki jest sens pytać moderatorów o zgodę na założenia tematu, jeśli nie masz zamiaru czekać na odpowiedź? Osobny wątek nie jest potrzebny, więc zostaje scalony. Na przyszłość radzę wykazać się większą cierpliwością.
O to się właśnie boje..wołałbym mieć nową sztukę konsoli, a nie naprawioną, która być może też długo "nie pożyje".
Gwarancja jest na 24 miesiące w przypadku PS4, tak? To czego się boisz? Jeśli naprawią i coś znów będzie lipnie działać to Ci znów naprawią. Mi też czasem coś*w laptopie ni to pika, ni to piszczy i jakoś działa od kilku lat![]()
Ja się zastanawiam jaki jest sens zadawać takie pytanie na forum Wiedźmina, na którym na dodatek chyba nikt jeszcze nie ma PS4![]()
Ja się zastanawiam jaki jest sens zadawać takie pytanie na forum Wiedźmina, na którym na dodatek chyba nikt jeszcze nie ma PS4![]()
E tam, Marcin ma![]()
Jeżeli reklamować, to lepiej nie z tytułu gwarancji a niezgodności towaru z umową. Gwarancja to dobra wola producenta (plus różne wyjątki i obostrzenia), niezgodność towaru z umową to prawo konsumenckie.Gwarancja jest na 24 miesiące w przypadku PS4, tak? To czego się boisz? Jeśli naprawią i coś znów będzie lipnie działać to Ci znów naprawią. Mi też czasem coś*w laptopie ni to pika, ni to piszczy i jakoś działa od kilku lat![]()
Laptop za 2.5k, po 6 tygodniach padł touchpad. Kto da więcej?Konsola za 2000 po miesiącu użytkowania nie powinna mieć żadnych wad
Jeżeli reklamować, to lepiej nie z tytułu gwarancji a niezgodności towaru z umową. Gwarancja to dobra wola producenta (plus różne wyjątki i obostrzenia), niezgodność towaru z umową to prawo konsumenckie.
Co więcej?to mogę sobie załatwić oprócz problemu z konsolą coś więcej
Co więcej?