Pyrkon

+

Pyrkon 2025

• Nie byłem/nie wybieram się

• To będzie mój pierwszy Pyrkon

• Byłem kiedys jeden raz

• Byłem kilka razy (2-5)

• Jestem stałym bywalcem (6-10)

• Jestem weteranem (powyżej 10)

Results are only viewable after voting.
Pyrkon

Pyrkon 2008 to konwent odbywający się w Pyrlandii, (czyli w Poznaniu dla mniej znających ;) ). Jest to jedno z ciekawszych spotkań poświęconych Fantastyce. Impreza będzie trwać od 28-30 marca. W wielkim skrócie konwent ten, to 3 dni dobrej zabawy, 30 specjalnych gości i 300 punktów w programie. Wszystko to za cenę biletu autobusowego, bądź pociągu, którym chcecie dojechać + to czym będziecie się żywić ;) Noclegi znajdywać się będą na terenie gimnazjum nr 43.Jeśli jesteście ciekawi szczegółów już teraz, zapraszam na stronę http://www.pyrkon.pl.Jeśli jest ktoś chętny, a specjalnie nie zna Poznania, to z chęcią pomogę. Wspólne spotkanie organizuję również przez pewną stronkę, na której działam i zachęcam do wspólnego spotkania ;D. Mogę również zamówić nocleg w innych miejscach, jeśli komuś darmowy nocleg w szkole nie odpowiada ;). W razie czego, prosił bym tylko o wcześniejsze zgłoszenie, to wtedy da się załatwić lepsze lokum za mniejszą cenę. Impreza zapowiada się fajnie. Ja dodatkowo planuję coś więcej na te 3 dni, więc wszystkich zapraszam do przyjazdu ;D

jiti

Forum veteran
Nic nadzwyczajnego :p Jeden z gorszych konwentów na jakich byłem... Niby pełno punktów programowych ale jak przyszło co do czego to lepszym pomysłem okazywało sie pójście na pizze lub piwo niż na kolejną prelekcję o tym z której strony lepiej rzucać kostki by sesja zachowała klimat.Tak naprawdę nie byłoby tak źle, dałoby się to przeżyć - w końcu zawsze musza być jakieś stałe punkty które się powtarzają co konwent - ale te rozłączone sale - sleeproomy w jednej szkole i programy w drugiej (niby 100 metrów (?), ale naprawdę to człowieka strasznie wk****ało żeby się wody napić czy zjeść na szybciora zupkę chińską, biegiem do jednej szkoły, później znowu na program do drugiej, już w sobotę mi się odechciało i siedziałem parę godzin w samym sleepie i z kumplami się

... Wszystko to za cenę biletu autobusowego, bądź pociągu, którym chcecie dojechać + to czym będziecie się żywić Wink...
A mi kazali jeszcze 25 zł płacić, a to chamy Tongue
Chyba przeoczyłem cenę czytając program za pierwszym razem :)Szkoda Jiti, że nie dałeś znać, że się pojawisz - mogliśmy się spotkać. Co do tego rozdzielenia szkół, to i tak miałeś dobrze. Ja jadąc pierwszego dnia na konwent musiałem poświęcić grubo ponad pół godziny na dojazd tramwajem. Następnego dnia natomiast okazało się, że jest remont torów i ta podróż trwała już znacznie więcej.Ja byłem z kilkoma znajomymi z redakcji i uważam, że było bardzo fajnie, choć również mam kilka zastrzeżeń. Niektórzy z prowadzących prelekcje nie umieli przedstawić tematów w odpowiedni sposób, co wynikało albo z własnej wizji tematyki, która była jeszcze zbyt mało rozwinięta, albo z powodów zbytniego skupienia się na dany temat i braku rozluźniających wstawek w formie ciekawostek, które pojawiając się z pewnością ubarwiały by cały temat. Na końcu jednak każdy mógł coś dopowiedzieć i porozmawiać z prowadzącym rozwiązując pewne zrodzone wątpliwości, zaspokajając tym samym swą ciekawość do syta. Oczywiście były i takie prelekcje, gdzie prowadzący temat robili to bardzo fajnie, z większą wprawą i nie można im nic ująć. Do atrakcji należy wymienić różne pokazy, konkursy, gry, czy spotkania z ciekawymi i "różnymi gośćmi". Ja niestety wszystkiego nie byłem w stanie zobaczyć przez studia, które wypadły mi w ten weekend :(, to jednak reszta świetnie się bawiła i już niedługo pojawi się u nas kilka ciekawych wywiadów, no i oczywiście relacja, a kiedy tylko będę miał troszkę więcej czasu to skleję filmik i pokażę :).

jiti

Forum veteran
Radek said:
Chyba przeoczyłem cenę czytając program za pierwszym razem :)Szkoda Jiti, że nie dałeś znać, że się pojawisz - mogliśmy się spotkać. Co do tego rozdzielenia szkół, to i tak miałeś dobrze. Ja jadąc pierwszego dnia na konwent musiałem poświęcić grubo ponad pół godziny na dojazd tramwajem. Następnego dnia natomiast okazało się, że jest remont torów i ta podróż trwała już znacznie więcej.
Ten temat dopiero dziś zauważyłem :p (może się spotkaliśmy...)hmm ja nawet gdyby konwent się w mym mieście odbywał kupiłbym sobie wejściówkę trzydniową (znaczy z noclegiem) - można w nocy naprawdę na świetne sesje i inne atrakcje się załapać :p Z resztą Twego posta się w zgadzam. Było naprawdę pełno świetnej zabawy. Ale podzielenie budynków było moim zdaniem największą porażką z jaką się spotkałem kiedykolwiek na konwentach (słyszałem opowieści że kiedyś podobnie było na Teleporcie czy Polkonie - zeznania w zależności od wypitych napoi energetycznych sie różniły ;)), i wpłynęło na tak słabą ocenę całego konwentu.

Wiadomo napoje energetyczne dodają skrzydeł fantazji, co nie za dobrze może wpływać na lokomocję ;)

jiti

Forum veteran
26-28 Marzec z tego co pamiętam, a całość odbywa się tam gdzie co roku - Poznań :) Więcej informacji na Pyrkon.pl jakby był ktoś chętny.

niesamowite koleś, niesamowite, Jiti podaje adres strony tego konwentu, na której jest napisane jak byk "Pyrkon jest to ogólnopolski konwent (zjazd miłośników fantastyki) odbywający się corocznie w Poznaniu.", a ty i tak zadajesz to pytanie?Może zamiast permanentnie spamować nad każdą wypowiedzią chwilę pomyślisz?

BarandalfBiay said:
BarandalfBiay said:
26-28 Marzec z tego co pamiętam, a całość odbywa się tam gdzie co roku - Poznań :) Więcej informacji na Pyrkon.pl jakby był ktoś chętny.
Napewno co roku są w poznaniu?
Coś Ty, poznański konwent jest tradycyjnie organizowany we Wrocławiu, ale w tym roku zrobili wyjątek. Za rok też będzie inne miejsce, bo we Wrocławiu zjazd urządzi zjazd Łódzki Klub Gier Bitewnych, więc Pyrkon urządzi się w Grzegrzółkach Małych.

Agloval said:
niesamowite koleś, niesamowite, Jiti podaje adres strony tego konwentu, na której jest napisane jak byk "Pyrkon jest to ogólnopolski konwent (zjazd miłośników fantastyki) odbywający się corocznie w Poznaniu.", a ty i tak zadajesz to pytanie?Może zamiast permanentnie spamować nad każdą wypowiedzią chwilę pomyślisz?
Ty też powinieneś zastanowić się nad zdaniem zapytałem: czy co roku jest w Poznaniu?Firnomir, dzięki za obronę :)

Włąśnie widzę, to w końcu forum mam takie samo prawo do pytań jak i ty. A pozatym przestańmy się starać o niepotrzebną kłutnię.

BarandalfBiay said:
Firnomir, dzięki za obronę :)
Parafrazując klasyki:"Ty byś nie poznał ironii, nawet jakby wyskoczyła z krzaków i kopnęła cię w dupę"@downPierwszy raz się wypowiadam w tym temacie, więc kierujesz uwagę do złej osoby :>Nieaktualne :>

jiti

Forum veteran
Śmiesznie to wygląda jak moderatorzy usuwają posty i ni cholery nie wiadomo o co chodzi w dyskusji...

jiti

Forum veteran
No i po Pyrkonie - pewnie i tak nikogo na forum to nie interesuje ;) - No może oprócz Sylvina, którego spotkałem, rozmawiałem i który zaszczycił mnie swoją obecnością na LARPie którego z kumplami prowadziliśmy - wielkie dzięki za grę :)Może za rok będzie trochę więcej osób z forum i trochę więcej Wiedźmina.A i Sylvin gdzie te wywiady?

Top Bottom