REDkit wkracza w fazę otwartej bety!

+
wszystko śmiga, ale ja ze swoimi umiejętnościami moderskimi muszę poczekać na jakiś konkretny tutorial bo nic tutaj prawie nie ogarniam.

Spokojnie powoli :) Ważne że jest Redkit o resztę Redzi zadbają i będzie dobrze. Jest też już na yt kilka poradników :)
http://www.youtube.com/watch?v=WM4fGx_U71M

W piątej minucie, gdy pojawia się hud, mapka w górnym rogu jest silnie bez sensu. Ciekawe, czy da sie coś z nią zrobić?

A REDkita instalujemy w folderze z grą czy w innym folderze? I ja mam gre na dysku D (dysk systemowy u mnie to C) a slyszalem ze REDkita narazie można tylko instalować na C, prawda to ?

Na razie nie^ Póki co tak będzie w każdej przygodzie. Nawet tej co sam zrobisz. Na C w moich dokumentach tam gdzie masz Wieśka ma być Lykaon.

michu702101 said:
Ale gre mogę mieć na dysku nie systemowym ?
Lubisz tworzyć? Puść wodze fantazji i stwórz coś nowego do Wiedźmina 2 używając REDkita. Kiedy będziesz gotowy, wgraj swoje dzieło na stronę!

1. Upewnij się, że Wiedźmin 2 jest zaktualizowany do wersji 3.3.

2. Ściągnij wszystkie pięć plików, które znajdują się po prawej stronie. Jeśli przeglądarka ostrzega Cię przed pobieraniem jednego z plików, zignoruj to ostrzeżenie. Pliki REDkita są bezpieczne.

3. Uruchom TW2EE_REDkit.exe i zainstaluj REDkit. Pamiętaj, żeby zainstalować go w folderze instalacyjnym Wiedźmina 2.

4. Na końcu instalacji, opcja uruchomienia REDkita z exportem stringów i voiceoverów powinna pozostać zaznaczona. Jest to wymagane przed pierwszym uruchomieniem REDkita. Może to zająć ok. 10 minut.

Michax said:
Na razie nie^ Póki co tak będzie w każdej przygodzie. Nawet tej co sam zrobisz. Na C w moich dokumentach tam gdzie masz Wieśka ma być Lykaon.

Ale gre mogę mieć na dysku nie systemowym ?

Co do Lykaona, to widać że to wczesna wersja i robiła ją jedna osoba(która nie była w stanie tego przetestować gdyż gonił ją czas by oddać projekt w terminie konkursu :p), krajobrazy leśne które z daleka wydają się piękne w rzeczywistości utrudniają grę gdyż zalesienie jest tak gęste, że nie widać Geralta, żeby odnaleźć trollice to wszedłem już zrezygnowany w ścianę drzew które zakrywały mnie swoimi gałęziami ;p zdziwiłem się gdy nagle nie było oporu niewidzialnej ściany i wszedłem gdzieś pomiędzy jakąś lukę która okazała się dalszą drogą questa ;p lokacje są bardzo ładne do oglądania ale czasem trudno się przez nie przemieszczać, no i jest kilka bugów, typu mam zaprowadzić chłopca do ojca, zagadałem z kimś w międzyczasie i chłopiec którego prowadziłem gdzieś znikł a może to nie bug tylko to mi miało zasugerować że nie można z dzieci oczu spuszczać ale przynajmniej wiem co można zrobić na REDkicie.

Ktoś już doszedł do tego jak odinstalować ten edytor?
Póki co wszelkie normalne sposoby nie działają, ba nawet takiej opcji nie ma bo Redkit nie pojawia sie nawet na liście programów.
To chyba podstawowy ficzer każdej aplikacji?
Moze najpierw takie rzeczy stworzyć a potem bawic sie w otwartą betę?

Pogwizd said:
Ktoś już doszedł do tego jak odinstalować ten edytor?
Póki co wszelkie normalne sposoby nie działają, ba nawet takiej opcji nie ma bo Redkit nie pojawia sie nawet na liście programów.
To chyba podstawowy ficzer każdej aplikacji?
Moze najpierw takie rzeczy stworzyć a potem bawic sie w otwartą betę?
Może najpierw wejść w folder gdzie jest Redkit i poszukać uninstall ?

@Swooneb
Był narzekania na tunelowość ? Były! Więc Benz zrobił tak jak jest w prawdziwym lesie. Chodząc na grzyby nie idziesz głównym duktem tylko włazisz w krzaczory :)

No faktycznie Redkita nie można tradycyjnym sposobem odinstalować.
Ja miałem wcześniej zainstalowanego i działającego Redkita pomimo gdy nie miałem zainstalowanej gry na kompie Wiedźmina 2.
No i nie zanlazłem chyba nawet żadnych konkretnych wpisów w rejestrze systemowym co do edytora.
Więc usunąłem ręcznie katalog z Redkitem.
Więc zainstalowałem na innej partycji Wiedźmina 2 (nie systemowej) i potem odpaliłem instalator Redkita.
Instalator sam wykrył gdzie jest gra. Edytor w pełni się zainstalował. No i działa.
Ale teraz faktycznie będzie problem z odinstalowaniem. Redzi mogli też o tym pomyśleć.

Bo może REDkit synchronizuje się z instalką Wiedźmina o_O

Ja sprawdziłem usuwając Wiedźmina 2 i REDkit też się usunął.

Nie rozumiem... po co instalować i wywalać od razu? W przypadku instalacji Windowsa i tak trzeba wszystko od nowa wgrywać.
To po co w ogóle instalować Redkita i potem wywalać?...Bez sensu.

Tak tylko piszę jak by ktoś chciał odinstalować Redkita a zostawić Wiedźmina.
Redkit trochę mocno się integruje z grą. Chociaż na upartego to bym sobie poradził.
No chyba że podmienia jakieś pliki.

araa said:
Astrologowie ogłaszają tydzień REDkita.

Populacja xbox-owców zmniejsza się.

Spokojnie, Xboxowcy trzymają się mocno i nigdzie się nie wybierają;)

Top Bottom