REDkit wkracza w fazę otwartej bety!

+
Nie mam serca by zabrać Flashowi przyjemność z własnoręcznego założenia tematu, więc tylko przeleję to co można znaleźć na forum Redkita:

Full Combat Rebalance 2
Jeden z najbardziej zaangażowanych modderów pierwszego Wiedźmina, Andrzej Kwiatkowski (na scenie moderskiej znany jako Flash), aktualnie pracujący w CD Projekt RED jako Gameplay Designer, kończy właśnie pracę nad własnym modem, który urozmaica walkę oraz zmienia różne aspekty grywalności Wiedźmina 2. Oto kilka informacji na temat tego, czego możecie się spodziewać po nadchodzącej modyfikacji:

- Modyfikacja skupia się na zwiększeniu responsywności i mobilności Geralta w walce
- Geralt automatycznie paruje ciosy, również podczas chodzenia i biegania (nowe animacje)
- Geralt szybciej reaguje na komendy z klawiatury/pada
- Aktywny blok został zastąpiony aktywnym Quenem
- Dodatkowa postawa dla Geralta w walce – w wyjątkowo ciężkich starciach Geralt skupia się i stosuje piruety zamiast przewrotów (nowe animacje)
- Geralt nie odbija się od mieczy przeciwników, gdy jego ciosy zostaną sparowane – umożliwia to kontynuowanie sekwencji ataków
Przeciwnicy eksplodują gdy giną od ataków magicznych (jak w intrze)
Negatywne skutki przedawkowania eliksirów

Flash powiedział, że możemy się spodziewać tego moda w ciągu najbliższych dwóch tygodni. Osobiście nie mogę się doczekać!​

mbwrobel said:
Żebyś mnie źle nie zrozumiał: ja nie mam pretensji do autora "Lykaona", że nie zoptymalizował gry.........
Oczywiście dobrze Cię zrozumiałem :). Wiem, że nie masz pretensji do twórcy moda z resztą bardzo słusznie. Próbowałem tylko wyjaśnić, że tak wielka lokacja jest czymś nietypowym dla standardowego wiedźmina 2 (Oczywiście były duże lokacje, ale "podzielone" przez zamknięte, różnorakie drzwi i przejścia co powodowało to, że tak na prawdę jednorazowo gra wczytywała tylko mały ich wycinek) i dla tego mod będzie chodził mniej płynnie na tych samych ustawieniach niż standardowa gra :).
Oczywiście nie chcę tutaj uchodzić za eksperta, ale myślę że moja teoria ma sporo wspólnego z prawdą :p.

Scani said:
Nie mam serca by zabrać Flashowi przyjemność z własnoręcznego założenia tematu, więc tylko przeleję to co można znaleźć na forum Redki

Full Combat Rebalance 2
Jeden z najbardziej zaangażowanych modderów pierwszego Wiedźmina, Andrzej Kwiatkowski (na scenie moderskiej znany jako Flash), aktualnie pracujący w CD Projekt RED jako Gameplay Designer, kończy właśnie pracę nad własnym modem, który urozmaica walkę oraz zmienia różne aspekty grywalności Wiedźmina 2. Oto kilka informacji na temat tego, czego możecie się spodziewać po nadchodzącej modyfikacji:

- Modyfikacja skupia się na zwiększeniu responsywności i mobilności Geralta w walce
- Geralt automatycznie paruje ciosy, również podczas chodzenia i biegania (nowe animacje)
- Geralt szybciej reaguje na komendy z klawiatury/pada
- Aktywny blok został zastąpiony aktywnym Quenem
- Dodatkowa postawa dla Geralta w walce – w wyjątkowo ciężkich starciach Geralt skupia się i stosuje piruety zamiast przewrotów (nowe animacje)
- Geralt nie odbija się od mieczy przeciwników, gdy jego ciosy zostaną sparowane – umożliwia to kontynuowanie sekwencji ataków
Przeciwnicy eksplodują gdy giną od ataków magicznych (jak w intrze)
Negatywne skutki przedawkowania eliksirów

Flash powiedział, że możemy się spodziewać tego moda w ciągu najbliższych dwóch tygodni. Osobiście nie mogę się doczekać!

Na taką nowinę właśnie czekałem. Jak tylko wyjdzie FCR 2 od razu go instaluję i oczywiście przejdę na poziomie mrocznym :)/>. Trzeba tylko poczekać 2 tygodnie. Może do tego czasu przejdę do końca jeszcze raz FCR do W1.

Wiedźminie Drugi witaj ponownie na moim dysku :D

Ciekawe skąd wykombinowal te nowe animacje? Były już w grze, czy dogrywali na potrzeby moda?

Witam witam
Wszystko działa pięknie, z tymże... nie do końca. Gdy próbuję "przetestować" to co udało mi się wykombinować, wyskakuje mi co sekundę okienko :
OBRAZ
I nic, ale to kompletnie nic nie mogę wtedy zrobić. Owszem, po przytrzymaniu entera przez pare sekund okienko znika i mogę "grać", ale po dwóch, trzech sekundach się zatrzymuje i okienko znó wyskakuje.
Wie ktoś co na to można poradzić?

Psociarz said:
Witam witam
Wszystko działa pięknie, z tymże... nie do końca. Gdy próbuję "przetestować" to co udało mi się wykombinować, wyskakuje mi co sekundę okienko :
OBRAZ
I nic, ale to kompletnie nic nie mogę wtedy zrobić. Owszem, po przytrzymaniu entera przez pare sekund okienko znika i mogę "grać", ale po dwóch, trzech sekundach się zatrzymuje i okienko znó wyskakuje.
Wie ktoś co na to można poradzić?
Wygląda na błąd SQLa. Ja bym przeinstalował pakiety.

Jest rozwiązanie problemu z niewidocznym UserContent w Nowej Grze, pobierzcie i zainstalujcie tego http://pl.thewitcher.com/dotnet/ hotfixa. To chyba nowa łatka i powinna działać tak jak u mnie ;)

Cześć,ja,faktycznie zacząłbym od stworzenia UserContent w Moich Dokumentach.W dniu premiery skorzystałem z porady z początku tematu,5 linków ,czas ,instalacja=jest.I trzeba zatwierdzić w launcherze.Gram na dv7 i trochę się bałem,czy to wszystko uciągnie,ale nie używamy sokowirówek-komp też człowiek,czamudaćczas.PaPa.

Skasuj pliki cookies ^ I spróbuj ponownie

crass2012:
Według mnie świat w Lykaonie jest zaprojektowany bardzo dobrze, a fabuła i dialogi trzymają bardzo dobry poziom i najważniejsze mają ducha ksiązkowych przygód Wiedźmina, widać że autor przeczytał dzieła Sapkowskiego. Co do świata to bo odpowiedniej konfiguracji "[Rendering]" w pliku konfiguracyjnym gry mod działa mi przyzwoicie. Najważniejsze dla mnie było zmienienie rozdzielczości "MaxAtlasTextureSize=4096" na 2046 i "TextureMemoryBudget=400" i przygoda hula bez optymalizacji nawet na starym już R4890 1GB i czetrordzeniowym CPU. Mimo wszystko trzeba pamiętać że przygoda jest w wersji ALPHA! Nie rozumiem podejścia niektórych co to tylko potrafią krytykować, a nie spróbować zrobić coś własnego i poddać tego krytyce. Odziwo na angielskim forum w większości to gratulacje i konstruktywna krytyka. Ot co nasza mentalność hehe />/>. ›››

Grasz na Ultra czy Wysokich?

Gram na własnej konfiguracji bazującej na ultra, ponieważ szczerze mówiąc przygotowane konfiguracje są słabe :)/>, jeszcze na dodatek program konfiguracyjny jest nadal zabugowany tj nie czyta odpowiednio plików konfiguracyjnych które są przygotowane w folderze bin/config/profiles i robi bałagan w w pliku moje dokumenty/witcher 2/config.cfg przy ustawianiu własnych parametrów w konfiguratorze (która to już edycja gry bo straciłem rachubę i jeszcze tego nie naprawiono, wstyd REDzi! ;)/> ) Z własnego doświadczenia najlepiej otworzyć ręcznie w notatniku wyżej wymieniony plik i pobawić się z wprowadzaniem własnych ustawień na podstawie przygotowanych profili w bin/config/profiles.
Przydatny do tego napewno będzie ten temat:

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=430456

i ten Tweak Guide:

http://www.geforce.com/optimize/guides/witcher-2-tweak-guide#1

mój config:

[Rendering]
AllowAntialias=0
AllowBloom=0
AllowBlur=1
AllowCutsceneDOF=1
AllowDOF=0
AllowDecals=1.0
AllowMotionBlur=0
AllowRain=1
AllowSSAO=0
AllowScatterDOF=0
AllowShafts=1
AllowSharpen=0
AllowVignette=0
AtlasTextureDownscale=1
CharacterLodGameplayDownscale=2
DanglesLimiter=0
DetailTextureDownscale=1
FoliageDistanceScale=2.0
Fullscreen=1
MaxAtlasTextureSize=2048
MaxCubeShadowCount=3
MaxCubeShadowSize=512
MaxSpotShadowCount=3
MaxSpotShadowSize=512
MaxTextureSize=2048
MeshDistanceScale=2.0
ShadowQuality=3
ShadowedLights=0
TextureDownscale=0
TextureMemoryBudget=400
TextureTimeBudget=1
UberSampling=0
VSync=0

aha jeszcze warto włączyć filtrowanie anizotropowe w AMD Vision Control Center lub w panelu Nvidia bo niestety silnik takiej oddzielnej opcji nie posiada, a tekstury z daleka będą wyglądać o niebo lepiej.

Najwięcej FPSów zjada wiadomo Uber ale tylko na wartości =2, aa, ssao, motionblur i scatterdof, który warto zamienić na cutscenedof. (IMHO motionblur i bloom wyglądają ohydnie i warto je wywalić)

A i najważniejsze można ręcznie ustawić zasięg widzenia postaci w MeshDistanceScale=2.0 i FoliageDistanceScale=2.0 i gra wygląda o niebo lepiej (brak wyskakującej kilka metrów przed tobą trawy) Może się komuś przyda :)/>

musisz zrobić folder w dokumentach na c ( folder wiedźmina 2 tam gdzie sevy ) folder powinien się nazywać " user content " i tam przenieś pliki z przygody .

Potem po prostu wybierasz "UserContent" wybierając w menu gry "nowa gra" ;-)

Z problemami pisz jednak tu: http://pl.thewitcher.com/forum/index.php?/topic/35046-news-redkit-wkracza-w-faze-otwartej-bety/page__pid__974288__st__160#entry974288

Pozdrawiam

Właśnie usunał mi sie sam cały świat. A miałem już sporo zrobione : ( poprostu Redkit się wyłączył, i kiedy wlaczyłem ponownie, to pisze ze nie ma zadnych warstw. Eh...

Witam.Stworzyłem nie dużą lokacje i gdy chcę wejść do gry pojawia sie okienko z czerwonym krzyżykiem i napisem Internal DB error: "disk I/O error , code=10.Po kilkunastu kliknięciach w "ok" znika i zaraz znowu się pojawia i tak w kółko.Po włożeniu pierwszej płyty Wiedźmina dalej to samo.Proszę o pomoc.

paypral2 said:
Witam.Stworzyłem nie dużą lokacje i gdy chcę wejść do gry pojawia sie okienko z czerwonym krzyżykiem i napisem Internal DB error: "disk I/O error , code=10.Po kilkunastu kliknięciach w "ok" znika i zaraz znowu się pojawia i tak w kółko.Po włożeniu pierwszej płyty Wiedźmina dalej to samo.Proszę o pomoc.

Musisz zainstalować redkita jeszcze raz. Z tymże teraz uruchom instalke "jako administrator". I po zainstalowaniu, przy zamykaniu okienka będą dwie opcje do zaznaczenia (nie pamiętam już jakie) - zaznacz obie i kliknij 'zakończ'.
Gdy uruchomisz instalację nie uwzględniając "uruchom jako administrator", wyskoczy Ci na końcu okienko, że nie masz odpowiednich uprawnień i będzie tak samo.

A ja mam małe pytanko :D/> Co z wtyczkami do programów 3D, chodzi mi konkretniej o Blendera, miały być jakieś wtyczki i nie mogę doczytać się na ten temat. Pytanie brzmi: Czy ktoś coś wie na ten temat ?

Witam wszystkich. "REDkit" na to właśnie czekaliśmy :) Czekam tylko na questy, które się zrodzą w znakomitych głowach fanów. Osobiście będę śledził jak się będzie sytuacja rozwijać. Więcej na moim kanale, zapraszam do oglądania gdzie będę wszystko przedstawiał ;) Może też odpowiem na nurtujące niektórych pytania ;) Va Faill
https://www.youtube.com/watch?v=UiwoVocB6Lg

Top Bottom