Nie nie, takiego DoF, gdzie nogi się rozmywają to nie rób. A okluzja na trawie naprawdę fajna, tylko włosy geraltowe coś nie tego wyglądają, jakby miały czarne paski.
Dzięki PATROL. Odnośnie DOFa jestem tego samego zdania. Fakt - włosy powinny być pozbawione czarnych elementów. Najprawdopodobniej jest to wina mojej starej tekstury (z wklejoną niepoprawną okluzją otoczenia). Za niedługi czas wezmę się za tworzenie nowych (teraz całkowicie moich

) tekstur Geralta. Jeżeli problem nadal będzie występował, to postaram się go zlikwidować inną drogą.
Właściwie to mam do ciebie pytanie. Czy możliwe jest, że nowo narysowana tekstura (z poprawną nazwą i w prawidłowej lokacji) może nie działać? Wczoraj wieczorem zajmowałem się karczmą w Wyzimie i stworzyłem cztery tekstury. Wyciągnąłem je z gry Bifripem (czy innym podobnym programem), zedytowałem, zapisałem i wkleiłem do folderu Override. Dwie z nich działają bardzo dobrze. Niestety reszta nie chce się pokazać. (Działają: mała tekstura belki i drobny wycinek podłogi. Nie działają: tekstura ścian z ludowymi malowidłami i ławy). Czy muszę wykonać jeszcze jakąś dodatkową operację? Próbowałem startować grę z innej lokacji i zapisu - również nic. Proszę o pomoc.
---------- Zaktualizowano 02:12 ----------
Nie dało by się aby HBAO+ tylko dać na same cienie gry, a same tło gry zostawić ? Bo tak to przez HBAO+ grafika przyciemniała.
Niestety. HBAO + działa na innej zasadzie. "Przyciemnioną grafikę" mogę poprawić, jednak są też tego pozytywy - jaskinie i noce są mroczniejsze. Dużą "winę" ponosi tu także pogoda. (Niebo jest pochmurne i pada deszcz). Znalazłem ciekawą metodę, która może mi pomóc w dokładniejszym i szybszym dostosowywaniu efektów dla różnych lokacji i warunków pogodowych (prawdopodobnie jednocześnie). Postaram się popracować nad kontrastem i ciemnością obrazu.
---------- Zaktualizowano 02:22 ----------
Efekt który widzimy na trawie nie jest taki zły. Aczkolwiek od dołu screena widzę taki ciemny pas, cokolwiek da radę z tym zrobić? Co do efektu DoF, Patrol dobrze mówi, taki co nawet nogi rozmywa zły będzie. Sądzę, że DoF rozmywający background byłby okej, ale tu też bez szaleństw.
"Ciemny pas" to jeden z efektów. Oczywiście można go wyłączyć. (chociaż sam go lubię). Najpewniej mocno zredukuję widoczność tego efektu. Jeżeli nadal będzie Cię drażnił, to go usunę.
Tylko taki rodzaj DOFa (jaki wspomniałeś) wchodzi w grę. Liczę na to, że rozmycie u dołu ekranu będzie można wyłączyć.