CIRI !!!!!! 

Jaskółka!!!!!!!! 

LWIĄTKO Z CINTRY!!! 

Popłakałam się ze szczęścia 

Moje modły do skelligijskiej bogini Freyi (Allan) zostały wysłuchane

Od premiery W3 moim największym marzeniem było, by następna gra Wiedźmińska była właśnie o Ciri...
Ludzie mówili, że Ciri jest zbyt potężna na protagonistkę, że nie jest wystarczająco wiedźmińska, że się nie nadaje...
A ja wciąż miałam nadzieję... Liczyłam na to, że jednak będzie to Ciri.
Najlepsza możliwa protagonistka, jedyna Następczyni Geralta... Tak jest u Sapkowskiego, tak musiało być też u Redów

Coś się kończy, coś się zaczyna... Zaczyna się droga Jaskółki...
Albo Rysicy? Medalion Rysia jest nowym medalionem Ciri?

Skoro to Ciri to czemu Rysica, a nie Lwica?
Nie jestem jeszcze przekonana do nowej twarzy Ciri, mam nadzieję, że w grze będzie bardziej podobna do modelu z W3. Chyba że to Ciri o jakieś 10 lat starsza, jakaś zupełnie niepodobna jest jej twarz w zwiastunie, zupełnie inne rysy... Ale to trailer CGI, więc w grze nie będzie ona wyglądała identycznie, twarz może się mocno różnić?
Muszę też przyzwyczaić się do fryzury, choć ten warkocz Elsy spopularyzowała już Freya Allan w serialu Netflixa...
Jakiś średni ten warkocz w zwiastunie, wolę jednak fryzurę z W3... Choć pewnie w grze będą różne fryzury do wyboru?
To też mówiłam o serialu Netflixa: Jeśli Ciri będzie protagonistką W4, to serial Netflixa bardzo pomoże Redom, promując Ciri na protagonistkę tej serii, na twarz tego uniwersum. Ciri w W3 była przecudowna, ale serial Netflixa uczynił tę bohaterkę znacznie bardziej znaną na całym świecie, niż wcześniej gry... Sezony 4 i 5 jeszcze bardziej wypromują Ciri na główną bohaterkę tego uniwersum, na twarz marki rozpoznawalną na całym świecie, na czym bardzo skorzystają następnie gry... I mamy tu symbiozę wszystkich wiedźmińskich mediów w postaci napędzającej się wzajemnie promocji...
Czy Ciri w tym zwiastunie jest na Skellige? Czy to zima w jakimś Vellen czy Kovirze? Słowiańsko wyglądają te stroje ludowe...
Przepięknie by było gdybyśmy w grze mieli 2 prologi do wyboru: jeden gdzie Ciri zaczyna jako niedoszła Cesarzowa uciekająca z nilfgaardzkiego dworu, drugi - gdzie jest już Wiedźminką na Szlaku. By uszanować oba zakończenia W3... Złe zakończenie można zignorować lub potraktować za równoznaczne z Ciri-Wiedźminką na Szlaku, która zwyczajnie nie wróciła do Geralta. Bo tam nie jest powiedziane, że ona umarła? Może w złym zakończeniu sama udała się ona na Szlak, nie wracając już do Geralta?
Ciekawe czy zrobią takie 2 (lub 3) prologi jak w Cyberpunku, czy ograniczą się do dialogów gdzie Ciri wspomni co najwyżej że uciekła z nilfgaardzkiego dworu jakiś czas temu...
Nie spodobał mi się jednak nowy potwór

Najpierw pomyślałam, że wygląda jak kikimora z serialu Netflixa. Pajęczak z ludzką głową.
A potem uznałam, że wygląda jak jakieś wymyślne azjatyckie antropomorficzne bestie z Dark Soulsów czy innych Elden Ringów, jakiś niewiedźmiński ten potwór. Zdecydowanie zbyt ludzka ta głowa, nawet bardziej niż Netflixowa kikimora która mimo wszystko pozostawała zwierzęciem, nie zupełną hybrydą człowieka i pajęczaka. Nie przypominam sobie potworów tego typu w Wiedźminie...
Dziwi mnie też tytuł, że promują tę grę jako Wiedźmin IV. Myślałam, że będzie jakiś podtytuł i bez numerku, skoro ma być to nowa trylogia...
Może podtytuł zostanie ogłoszony osobno?
Ale ogromnie cieszy mnie, że to Ciri będzie protagonistką

Tak musiało być!
Ciekawe czy będzie ona "uwięziona" na Kontynencie i w okresie czasowym po W3, czy gra uwzględni w swej fabule podróże w Czasie i Przestrzeni... Pewnie w jakiś sposób tymczasowo "zamrożą" czy osłabią jej zdolności, fabuła też może uzasadnić czemu tkwi ona w jednym miejscu zamiast skakać co chwilę po Czasie i Przestrzeni...
Ciekawe też ile czasu po W3 osadzone będzie W4, moim zdaniem Ciri wygląda tu zdecydowanie doroślej...