A co było pokazane bo jak na razie to na UE5 to jak na razie wszystko się robi, chyba że ci chodzi o dema techniczne, samych gier na UE5 jeszcze nie ma, wszystko się tworzy najbliżej chyba ma nowa Plaga do wydania.OOOOOOOO ale zaskoczenie. Jaram sięGrafika na silniku UE 5 patrząc co do tej pory było pokazane wygląda obłędnie.
Ale mogli pracować na UE4 wstępnie to tworzenia prototypu gry . I dostali aktualizacje i tyle . Nie jestem znawcą silników do gier , ale UE4 pewnie ma takie same struktury i schematy jak UE5 . Tylko ma lepsze parametry itd .Fajnie słyszeć, że powstaje nowa graBędę miał powód żeby polować na Ryzena 7000 i RTX 4080. Mam nadzieję, że nie zepsują tego, bo jednak na podstawie Wiedźmina 3 wiedzą jak to robić. @michalek12345 Wątpię, UE5 to bardzo, ale to bardzo świeży silnik graficzny, więc gra równie dobrze może być na etapie podobnym do zapowiedzi Cyberpunk 2077 jakim był trailer. Więc nie zdziwię się, gdy produkcja będzie miała swoją premierę za 5-7 lat.
Mam nadzieje że nie posłuchają się niektórych opinii z neta aby robić z Ciri główną bohaterkę, o to TO NIE ! po co sobie komplikować bezsensownie pracę, Cirilla nie nadaje się na główna bohaterkę bo jest zbyt potężna i przesadzona, no ale do części to niedociera.Super! Szkoda mi RedEngine bo ma bardzo charakterystyczny look&feel w porównaniu do innych silników, ale rozumiem tą decyzję. Lumen, nanite itd to świetne ficzery, które z pewnością ułatwia proces tworzenia i optymalizacji.
Co do samej gry to mam nadzieję że tym razem rozgrywka skupii się na polowaniach i bardziej otwartym podejściu a'la Monster Hunter w wiedźminskim wydaniu.
Może nie będzie tak źle przy S.T.A.L.K.E.R 2 też było wiele placzów że gra zatraci swój charakter, a na nic takiego się nie zapowiada, więc bądźmy dobrej myśli.Trochę rozumiem przesiadkę na inny silnik (z wielu względów), ale trochę szkoda, żeby wasze gry straciły przez to na stylu, bo i Wiedźmin i Cyberpunk mają to na 10/10.
Powiedziałbym, że to wręcz oczywiste, że wydarzenia będą się działy kilka stuleci po właściwym Wieśku, a postać stworzymy w kreatorze postaci.Mam nadzieje że nie posłuchają się niektórych opinii z neta aby robić z Ciri główną bohaterkę, o to TO NIE ! po co sobie komplikować bezsensownie pracę, Cirilla nie nadaje się na główna bohaterkę to jest zbyt potężna i przesadzona, no ale do części to niedociera.
Ja bym z wielką ochotą przyjął i prequel ale bardzo cofnięty prequel niemal do początku jak to wszystko się zaczęło, a cechy wiedźminskie dopiero się formowały potworów było bardzo dużo na traktach, a i sami wiedźmini nie byli wytykani palcami.Powiedziałbym, że to wręcz oczywiste, że wydarzenia będą się działy kilka stuleci po właściwym Wieśku, a postać stworzymy w kreatorze postaci.
No to mam na myśli właśnie. Już wersja UE 4 jak dla mnie była graficznie bardzo dobra.A co było pokazane bo jak na razie to na UE5 to jak na razie wszystko się robi, chyba że ci chodzi o dema techniczne, samych gier na UE5 jeszcze nie ma, wszystko się tworzy najbliżej chyba ma nowa Plaga do wydania.
Też mam taką nadzieję, lubię Ciri ale jej historia została fajnie zakończona w W3. Najlepszy ruch dla CDPR to albo prequel osadzony w czasach powstania Wiedźminów, gdzie moglibyśmy zobaczyć jak to wszystko się zaczęło. Do takiej koncepcji nawet łatwo wstawić tutorial/samouczek bo można to zrobić w ramach próby traw (podobne rozwiązanie było w Fable 1).Mam nadzieje że nie posłuchają się niektórych opinii z neta aby robić z Ciri główną bohaterkę, o to TO NIE ! po co sobie komplikować bezsensownie pracę, Cirilla nie nadaje się na główna bohaterkę bo jest zbyt potężna i przesadzona, no ale do części to niedociera.
W UE4 jest jedna rzecz co mnie mocno wkurzała, i gdyby Wiedźmin4 był na tej wersji silnika miałbym obawy, chociaż nie wiadomo jak z nowszą wersją będzie ale prawda jest taka że UE4 miał problem z generowaniem dużych rozlęgłych lokacji i streamingiem danych co choćby widac do dziś po The Outer Worlds czy Borderlands3.No to mam na myśli właśnie. Już wersja UE 4 jak dla mnie była graficznie bardzo dobra.
PS. A Hellblade 2? Xd
Netflix zrobił mi niesmak na prequele. Pójście w przód pozwoli na większa wolność twórczą. Poza ty w przyszłości w książkach, z tego co pamiętam, nie istniały już KP, więc mielibyśmy do czynienia z nową rzeczywistością geopolityczną.Ja bym z wielką ochotą przyjął i prequel ale bardzo cofnięty prequel niemal do początku jak to wszystko się zaczęło, a cechy wiedźminskie dopiero się formowały potworów było bardzo dużo na traktach, a i sami wiedźmini nie byli wytykani palcami.