Chyba tak, Imperium raczej nie miało żadnej korwety na stanie aczkolwiek ja aż tak mocno nie siedzę w temacie EU
Musieli jednak coś wymyślić jeśli chcieli dać tej frakcji wielki statek, bo wszelkiej maści Niszczyciele itp. były o wiele większe, a model większy niż Tantive raczej by nie przeszedł (i tak już musieli nieco zmienić skalę). Teraz jednak większość statków pochodzi z EU, bo w filmach aż tyle różnych modeli nie było.
Tak w ogóle to strasznie zasuwają z tymi statkami. W tym roku wyszły dwie albo trzy fale dodatków, dwa zestawy Asów, dwa wielkie statki, na początku przyszłego roku trzecia frakcja i kolejny wielki statek. Mam nadzieję że śpieszą się po prostu przed nowymi filmami żeby później wydawać modele oparte na nich, a nie dlatego że chcą całkiem zamknąć linię wydawniczą i skupić się na Armadzie.
Tak w ogóle to strasznie zasuwają z tymi statkami. W tym roku wyszły dwie albo trzy fale dodatków, dwa zestawy Asów, dwa wielkie statki, na początku przyszłego roku trzecia frakcja i kolejny wielki statek. Mam nadzieję że śpieszą się po prostu przed nowymi filmami żeby później wydawać modele oparte na nich, a nie dlatego że chcą całkiem zamknąć linię wydawniczą i skupić się na Armadzie.