Rpg, bitewniaki, karcianki, planszówki

+
@Rustine, łap!

http://zombicide.pl/wp-content/uploads/2013/04/zombicide_instrukcja_wersja_27-06-2013.pdf

Nie przerażaj się ilością stron, połowa instrukcji to scenariusze i opisy zdolności, których nie musisz teraz czytać, a i tak reguły są na tyle proste, że po kilku turach załapiesz co i jak nawet gdybyś nie przeczytał reguł ;)

---------- Zaktualizowano 20:04 ----------

W sensje że nie trzeba nikogo otarniętego, tylko samemu można ogarnąć zasady :p

Grałem w Descenta, o ile zabawa w bohaterów jest prościutka o tyle granie 'tym złym' już niekoniecznie. Może to nie ten sam kaliber co w grach fabularnych z prawdziwego zdarzenia, ale i tak sporo trzeba ogarniać. Z kimś obcykanym po prostu byłoby prościej.

Poszukiwania prezentu zajączokowego zakończone :p Padło na Splendor.

I tu moje małe pytanie :p Czy tylko mi się wydaje, że na obrazkach arystokratów są postaci historyczne? Wypatrzyłem Machiavellego, Elżbietę I i Henryka VIII. Za pomoc w rozpoznaniu pozostałych dziękuję :p

Czy tylko mi się wydaje, że na obrazkach arystokratów są postaci historyczne? Wypatrzyłem Machiavellego, Elżbietę I i Henryka VIII. Za pomoc w rozpoznaniu pozostałych dziękuję :p
Nie, nie wydaje Ci się.

Anna Bretońska ............ Katarzyna Medycejska ............ Karol V Habsburg

Elżbieta Habsburg ............ Franciszek I Walezjusz ............ Henryk VIII

Izabela Kastylijska ............ Mikołaj Machiavelli ............ Sulejman Wspaniały

Maria Stuart​

A tak w ogóle to jakie gry już masz?

Na razie moja kolekcja nie jest oszałamiająca: Wiedźmin, Splendor, Zombiaki, Slavika, Drako, Agricola, Neuroshima Hex 3.0, SmallWorld, Mount Everest, CV, Carcasonne :) Prawie wszystkie zakupione dzięki uprzejmości i poradzie @HuntMocy :)
Chwalebnie z jego strony. To jak, bardziej Cię ciągnie do eurosucharów czy ameritrashu? Ja się wychowałem na klasyce tego drugiego (MiM), a dziwnym trafem mam obecnie trochę suszu na półce. ;) Na szczęście tego lżejszego.

Joe i Other Joe będą streamować partyjkę Armady :)
Kolejny (po X-Wingu i Imperium Atakuje) starwarsowy figurkowy wysysacz kasy - tylko większy. ^_^
.
.
.
Kupujesz? ;D

PS ChóntMocy? Wut!?

EDIT: Aaa, no tak, 1 kwietnia. :>

Top Bottom