Ruszyła produkcja Cyberpunk: Edgerunners 2!

+

Alicja.

CD PROJEKT RED

David nie żyje. Ale w Night City życie toczy się dalej.

Cyberpunk: Edgerunners 2 to nowa historia ze świata Cyberpunka 2077, zamknięta w 10 odcinkach, która opowie o zemście i odkupieniu. W mieście, w którym przemoc jest na porządku dziennym, a ludzie dbają tylko o pozory, każdy zadaje sobie to jedno pytanie: jak daleko trzeba się posunąć, by twoja historia coś znaczyła?

Reżyser Kai Ikarashi (Cyberpunk: Edgerunners, SSSS.Gridman) wnosi do serii swoją śmiałą, filmową wizję. Wesprą go projektant postaci Kanno Ichigo (Promare, Cyberpunk: Edgerunners) oraz Masahiko Otsuka (Gurren Lagann, Promare), odpowiedzialny za adaptację historii na potrzeby anime w studiu TRIGGER. W roli scenarzysty oraz showrunnera powróci także laureat nagrody Hugo Awards, Bartosz Sztybor.

Cyberpunk: Edgerunners 2 powstaje we współpracy CD PROJEKT RED oraz studia TRIGGER i zadebiutuje w przyszłości na platformie Netflix.

Last edited:
Świetna wiadomość, w końcu coś się dowiedzieliśmy. Szkoda, że pewnie jeszcze sporo czekania na premierę :cry:

Super! Cyberpunk Edgerunners dał mi masę frajdy przy oglądaniu - świetna animacja, muzyka, historia. Na palcach jednej ręki mógłbym wymienić anime, które mnie tak wciągnęły w ostatnich latach.

Mówicie będzie więcej? Biorę wszystko!

Mówisz i masz (chociaż pokazuje prawie nic).

Jakby to było do przewidzenia, że zrobią kolejną serię anime... Ale czemu Edgerunners 2?
Dla mnie od początku było oczywiste, że kolejny serial to będzie nowa historia z nowymi bohaterami tak samo jak jest w przypadku Cyberpunkowych komiksów. Może będą jakieś nawiązania do Edgerunners, może nie, zobaczymy.

Top Bottom