Save z W2 do W3/symulacja wyborów

+
Ponieważ raczej jest to postać (Henselt), która odegra prawdopodobnie nie małą rolę i po prostu musi być w tej grze. Na dowód: był jedną z pierwszych postaci pokazanych na artach.

Tym bardziej ten wybór powinien się liczyć. Jeżeli się okaże, że to nie ma żadnego znaczenia, to dostanę wścieku, serio.

Wpłynie zapewne na zakończenie, Kaedwen z Henseltem ma większe szanse razem z Redanią ocalić północ. W przypadku gdy zabiliśmy wszystkich władców i wzmocniliśmy Wiewiórki, to zapewne Nilfgaard pokona Redanię i będziemy mieli zakończenie "Nilfgaard rządzi światem".

Witam mam pytanie czy w wersji PC będzie możliwość tak jak na konsolach jakaś ankieta miała być jak się nie ma save z wiedźmina 2 to tam się pyta o te wydarzenia z 2 i dobiera tam fabułę ?

Jasne, jest taka możliwość, będzie to normalnie podczas dialogu w grze. ;)

Dzięki bo nie mam zainstalowanego wiedźmina 2 bo był format save mam chyba z 2 aktu i teraz czy to robić czy będzie ta opcja dialogowa wielkie dzięki

Pierwsza kwestia to walka z Arjanem i jego ludźmi na zamku La Valettów. W „dwójce” mogliśmy mu pomóc lub go zabić. W tym pierwszym przypadku pomagał nam później w ucieczce i powracał w trzecim akcie przygody;
Drugie pytanie dotyczy najważniejszego wyboru z Wiedźmina 2, czyli decyzji o podróży do Vergen: po stronie nieludzi i Iorwetha lub z pomocą Roche'a, po zabiciu Loredo;
Następna kwestia to już Loc Muinne, a opcje rozgałęziają się w zależności od poprzedniego wyboru. Musimy określić, czy samodzielnie uratowaliśmy Triss, czy też pomogliśmy odczarować Saskię (ścieżka Iorwetha);
Jeśli działami z Roche'em, wybieramy między uratowaniem Triss, a pomocą Anais, co w Zabójcach Królów miało ogromny wpływ na losy Temerii;
Kolejny wybór ważny z punktu widzenia Wiedźmina 3 to sprawa Sheali de Tancarville - podczas próby ucieczki za pomocą teleportu mogliśmy ją uratować lub zostawić na śmierć;
Ostatnia kwestia to życie samego Letho - określamy, czy wiedźmin przeżył walkę w epilogu.

Wybory, dostępne podczas "ankiety" na koniec prologu.

Posiada ktoś save W1+W2 z takimi wyborami:

W1:
Alvin oddany Shani
Strona neutralna
W2
Strona obojętna
Henselt żyje

Mam cichą nadzieję, że skoro Talar powrócił w W3 (najnowszy trailer, 2:42 - no Talar jak byk, chyba, że to ktoś inny?) to i Shani powróci w Oxenfurcie.

Last edited:
Pytanie odnośnie wcześniejszych wyborów i ewentualnego importu save'ów do Wiedźmina 3 (BEZ SPOILERÓW)

Hej!

Jako że za kilka godzin zacznę przygodę, chciałbym się dowiedzieć co z save'ami. Pamiętam co działo się w jedynce i dwójce wystarczająco, aby cieszyć się trójką. Problemem są zapisy, których raczej nie posiadam. Do pierwszej części na 100% do drugiej natomiast na 50%. Jeśli zacznę nową grę bez żadnego importu, jak duży wpływ będę miał na charakter świata? Będą jakieś pytania o to, co zrobiłem, kto przeżył, itd? Chciałbym zobaczyć większość tych postaci, które widziałem w poprzednich odsłonach, które przeżyły, bądź darowałem im życie. Co jeśli zrobię import jedynie z drugiej części (jeśli okaże się, że mam save'y), którą zaczynałem "na czysto", bez importu z pierwszej części? Nadal będę mógł swobodnie spotkać postacie z jedynki?

Dodatkowe pytanie, jeśli można je tu zadać - czy wersja Steam będzie miała możliwość aktywacji dodatkowo na GOG tak jak to miało miejsce przy okazji Wiedźmina 2?

Save z pierwszej części nie będzie potrzebny, nie będzie możliwości importu. A co do "dwójki" - będzie dialog, w którym wszystkie istotne kwestie będziesz mógł ustalić.

nie będzie wielkim spojlerem jeśli powiem, że przed spotkaniem cesarza Emhyra wiedźmin jest "odpytywany" przez nilfgaardzkiego oficera, a co przy okazji działa jako ustalenie stanu świata z Wiedźmina 2

liczy się Arjan, wybór Roche/Iorweth, wybór na ścieżce Roche'a/Iorwetha, życie Sheili de Tancarville i Letho

wszelkie inne wybory pewnie wystąpią tylko jako cameo ewentualnie drobniejsze fanty

mam cichą nadzieję, że skoro talar powrócił w w3 (najnowszy trailer, 2:42 - no talar jak byk, chyba, że to ktoś inny?) to i shani powróci w oxenfurcie
.
wrzuć to w spoiler do cholery, szybko

Last edited by a moderator:
Wielkie dzięki za szybką odpowiedź. Czyli import jest całkowicie niemożliwy, nawet z drugiej części? Coś źle musiałem wyczytać.

A proszę cię bardzo, chociaż to imo tak zajebisty spoiler, że o ja cie...
W każdym bądź razie może ktoś wspomóc? Na nexusie żadnego takiego zapisu nie znalazłem :/

Wielkie dzięki za szybką odpowiedź. Czyli import jest całkowicie niemożliwy, nawet z drugiej części? Coś źle musiałem wyczytać.

Da się wczytać sejw z dwójki, dialog jest dla tych, co zapisu nie posiadają (ja posiadam, ale i tak chętnie wysłucham tych kilku linijek tekstu).

Symulacja wyborów z W2

Witam. Która opcja jest właściwa by wybrać samemu przebieg zdarzeń z W2??

Też tego nie rozumiem. Chciałbym samemu wybrać przebieg zdarzeń to mam zaznaczyć włączone czy wyłączone?

Last edited:
Może mi ktoś powiedzieć, kto gra na zapisie z W2 w którym Henselt przeżył, czy w W3 dalej król Kaedwen żyje?
Ja gram na save w którym pozwoliłem Rochowi zabić władcę i w W3 jest to odwzorowane, ponadto efektem tego jest to iż
Kaedwen zostało zajęte przez Radowida

Top Bottom