Sens życia, filozofia, polityka, gospodarka

+
Status
Not open for further replies.
Jeśli JKMowi uda się ich uaktywnić to mamy nową partię rządzącą

No uważaj bo cie pocisną ;)

Co do pana Boni, czy to nie on chciał po cichu przepchną ACTA-a ? do tego ponoć sb-ek
A Pan Mikke może posunął się zadaleko ale Boni pewnie dostał fajnego plaskacza po "dżentelmeńsku" i wielkie mi halo

Parówki

Zdaniem Korwin-Mikkego, ludzie powinni nauczyć się przepraszać i wiedzieć co to honor. Twierdzi zresztą, że tak właściwie to Boniego nie uderzył, a jedynie symbolicznie spoliczkował. Nie obawia się, że w konsekwencji swojego czynu może sam zostać przez kogoś zaatakowany. A biorąc pod uwagę, ile osób obraził sam Korwin-Mikke, takiego scenariusza nie można wykluczyć.

Pytany przez naTemat, czy nie obawia się konsekwencji prawnych podjętych przez Boniego, mówi spokojnie: – czekam na sekundantów. Wszystko wskazuje jednak na to, że sprawa będzie miała ciąg dalszy w prokuraturze.

Ten człowiek mentalnie żyje w Rzeczpospolitej Szlacheckiej. Zastanawiam się, jak wypadłby ten człowiek w badaniach psychiatrycznych. Cóż, miejmy nadzieję, że ten wybryk na dobre wyoutuje go z życia politycznego, bo jest to wydarzenie bez precedensu.

Boni pewnie dostał fajnego plaskacza po "dżentelmeńsku" i wielkie mi halo

Choć jestem przeciwnikiem tego rodzaju metod, to jednak obiecuję, że jeśli kiedyś nasze drogi skrzyżują się w Outernecie wyświadczę ci dżentelmeńską przysługę i strzelę podobnego plaskacza, cobyś na własnej skórze mógł posmakować jego fajności.

(...)
Co do pana Boni, czy to nie on chciał po cichu przepchną ACTA-a ? do tego ponoć sb-ek
A Pan Mikke może posunął się zadaleko ale Boni pewnie dostał fajnego plaskacza po "dżentelmeńsku" i wielkie mi halo

Choć jestem przeciwnikiem tego rodzaju metod, to jednak obiecuję, że jeśli kiedyś nasze drogi skrzyżują się w Outernecie wyświadczę ci dżentelmeńską przysługę i strzelę podobnego plaskacza, cobyś na własnej skórze mógł posmakować jego fajności.

@Misiael_1
Uważaj bo takie pisanie gróźb pod adresem innych jest póki co karalne !

Danie komuś w pysk jest OK, ale pisanie, że chce się komuś dać w pysk już nie?

Obie rzeczy są karalne i nie powinny się zdarzać w życiu publicznym. Niestety się zdarzają.
Pan Korwin pewnie uważa, że nie ważne dobrze czy źle mówią ważne, żeby nie przekręcali nazwiska :p

@AndrewXRW

Niech pan Boni składa pozew o napad i sąd jeżeli uzna K.Mikke za winnego to go ukaże
Pisanie komuś na forum wprost że jak go spotka lub spotkałby i naruszy jego nietykalność poprzez rekoczyny to jest groźba !

Pan Mikke może posunął się zadaleko ale Boni pewnie dostał fajnego plaskacza po "dżentelmeńsku" i wielkie mi halo
Nie widzę nic dżentelmeńskiego w policzkowaniu kogoś, nazywaniu mendą tudzież oznajmianiu, że chętnie naplułoby mu się jeszcze w twarz. Zresztą Mikke udowodnił już wielokrotnie, że z dżentelmenem ma tyle wspólnego, co słoń ze słoniną.

Nie ma zgody na podobne zachowania w życiu publicznym, a już zwłaszcza na forum międzynarodowym. Korwin chyba rzeczywiście myśli, że jest w burdelu, z którego wyniósł swoje maniery i retorykę.

@AndrewXRW

Niech pan Boni składa pozew o napad i sąd jeżeli uzna K.Mikke za winnego to go ukaże
Pisanie komuś na forum wprost że jak go spotka lub spotkałby i naruszy jego nietykalność poprzez rekoczyny to jest groźba !

Wszystko OK, ale oburzasz się, że ktoś ci grozi, ale jeśli ktoś inny wciela w życie groźby wobec osoby przez ciebie nie lubianej to wszystko gra?
Właśnie o to mi chodziło gdy to napisałem.
Nie powinno się stosować podwójnych zasad. Nigdy.
Niektórzy politycy uważają inaczej

Nigdy osobiscie nie zachęcałbym do zrobienia komuś krzywdy, żałuję że tak sformuowałem wypowiedz i że tak zostało to odebrane

@Misiael_1
Ponieważ @gregmastergruda czuje się zagrożony Twoją groźbą, bardzo proszę, żebyś ich zaprzestał i zapewnił kolegę, że to była tylko retoryka.

Moja deklaracja wynikała z przeświadczenia, iż @gregmastergruda odbiera przemoc fizyczną w kategorii "fajności", co zresztą podkreślił był w swoim poście. Są różne fetysze, ja zaś jestem człowiekiem dobrotliwym i życzliwym dla dewiacyj wszelakich, o ile nie są one sprzeczne z prawem i odbywają się za obopólną zgodą. Co więcej, jeśli znajduje takie akty fajnymi, ja z wielką chęcią umożliwię mu rozkoszowanie się tym osobliwym BDSM. Jeśli nie i - jak widzę wyżej - wycofał się ze swoich deklaracji, o żadnej przemocy mowy być nie może. Aczkolwiek zastrzegam sobie prawo do wykorzystania przeciwko niemu uszczypliwej wersji sarkazmu.

Last edited:
Wygląda na to, że kolega po namyśle wycofał swoją zgodę, więc przyjmijmy, że Ty swoją propozycję również.

Korwin obiecywał wielokrotnie, że PE to tylko pewien etap i będzie kandydował do sejmu. Ale płacą tam wielokrotnie mniej, więc, jak widać, robi wszystko, by nie musieć się z Brukseli przenosić. A w razie czego pewnie powie, że w PE ma więcej roboty czy coś. Te sześć procent musiało go zmartwić. Btw, ktokolwiek nadal go popiera, o ile wcześniej mogłem złożyć to na karb liberalnych poglądów gospodarczych i naiwności, teraz jest w moich oczach zwyczajnym debilem. Mogę się kumplować z libertarianinem, jakkolwiek skrajnie się z nim nie zgadzam, ale nie z kimś, kto jest tak głupi, by chcieć oddać głos na Janusza Mikke.

Btw, zabawne, JM, jako (wielokrotny) bankrut, nie ma zdolności honorowej przecież. ( źródło)

Last edited:
Mikke to przypadek rodem z powieści Cervantesa; podstarzały człek, który pod wpływem literatury o wielkich czynach z czasów dawno minionych postanowił przywdziać zbroję muchę i udać się na pojedynek na śmierć i życie z wiatrakami lewakami. W tej opowieści brakuje tylko odpowiednika Sancho Pansy… Chociaż zaraz! Jest przecież nowy, wojowniczy kompan u boku naszego bohatera – Przemysław, Przemysławem z Kolski zwany.

GhyahahaHAHAHAAA! „Sprawiedliwa Polska”, nowy klub parlamentarny – jak to usłyszałem, to tak ryknąłem śmiechem, że aż gołębie za oknem się wystraszyły. Polska jest najważniejsza, Solidarna Polska, Polska Razem, Sprawiedliwa Polska; jak oni się tej Polsce oddali.

No i Kurski na sabacie Kaczystów. Oczywiście dla Polski!

Brakuje tam Kapitana Polski.

Status
Not open for further replies.
Top Bottom