Tutaj materiał Maxa Kolonki, może był już wstawiany:
(...)
W polskich mediach tego nie zobaczymy. (...).
Bo poziom żeny u Maksa Kolonki jest za wysoki nawet na polskie media, aj supołz. Przecież on nie robi nawet porządnego riserczu, kaman.
Tutaj materiał Maxa Kolonki, może był już wstawiany:
(...)
W polskich mediach tego nie zobaczymy. (...).
Skoro dziennikarstwo Kolonki jest żenujące to co można powiedzieć o polskich mediach? Z jego filmów można dowiedzieć się o rzeczach, które wszystkie media pomijają milczeniem oraz wyciąga ciekawe wnioski.Bo poziom żeny u Maksa Kolonki jest za wysoki nawet na polskie media, aj supołz. Przecież on nie robi nawet porządnego riserczu, kaman.
No cóż, najwyraźniej nie zrozumiałeś co mam na myśli. Nawet nie wiem czy warto Tobie odpisywać.
1. Niwnawiść do tych debili z ISIS co mordują niewinną ludność, porywają kobiety i chcą zniszczyć rasę tych blond Irakijczyków (zapomniałem nazwy cośtam-zydzi) poprzez przymusowe śluby (czytaj gwałty). Sądzisz, że to dobrzy ludzie? Bo mają cel - własne państwo, państwo wyznaniowe? Uprawiasz relatywizm moralny, czy coś?
2. Islam słabo się integruje w europie, nie przyjmują "naszych" zwyczajów, a domagaja się coraz większych praw względem własnych. I co, spoko? A kiedy sytuacja sie obróci i islamska większość zacznie zabraniać Tobie wyznawać, lub nie wyznawać, Twojego światopoglądu?
Ech, Francja dobrym przykładem...
edit: czemu od razu startujesz ad hominem? Taki internetowy wojownik z Ciebie? Nisko, nisko...
A ja podejrzewam, że Kolonko zna się na polityce troszkę bardziej od nas...
Może jego styl jest żenuła-jący, ale wiele wypowiedzi pokrywa sie z tendencjami na świecie...
Skoro dziennikarstwo Kolonki jest żenujące to co można powiedzieć o polskich mediach? Z jego filmów można dowiedzieć się o rzeczach, które wszystkie media pomijają milczeniem oraz wyciąga ciekawe wnioski.
Napisałem1. Nienawiść wyraziłeś do islamu, całej religii i przeszło miliarda jej wyznawców, nie garstki morderców.
Chyba jasne, że chodziło mi o morderców?Jeszcze u siebie nie czułem takiego sprzeciwu wyrażającego się w czystej nienawiści do tych dzikusów.
No fatycznie, nielegalne, i na pewno wszscy się do tego zakazu stosują... a czy napływający islamiści o tym wiedzą?W całej Europie ucinanie ludziom głów jest nielegalne, więc nawoływanie do "deportowania w rodzinne strony" to nic innego jak prostackie szerzenie nienawiści na tle religijnym, właściwe przede wszystkim gimbobojownikom od walki z "islamizacją Europy".
Z czym problem? Z językiem polskim? Napisałem2. Nie bardzo rozumiem, co to znaczy "domagaja się coraz większych praw względem własnych"
Słowo "własnych" odnosi się do poprzednio użytego "zwyczajów", no wiesz, aby uniknąć powtórzeń.nie przyjmują "naszych" zwyczajów, a domagaja się coraz większych praw względem własnych.
i dlatego muszą tłumić siłą zamieszki w "arabskich i biednych" dzielnicach... ale problem jest bardziej rozleły więc nieważne.Co od Francji - ach ten straszliwy kalifat, maskuje się tak świetnie, że stawiany jest za przykład państwa świeckiego.
Bardziej poprawnej poprawności nie słyszałem... jakiś PMS masz czy jak? Idąc Twoim tropem nie można nienawidzić nazizmu, faszyzmu, ugrupowań terrorystycznych, gamorry, KKK, ISIS itepe...Ad hominem? Ja wyrażam rozsądny postulat pozbycia się ze społeczeństwa jednostek niebezpiecznych. Głupota związana z niechęcią do pewnych grup jest niebezpieczna, min. dlatego jest penalizowana.
.
Ale wybiórczy jesteś koleś, odpisuję po raz ostatni.
Napisałem Chyba jasne, że chodziło mi o morderców?
No fatycznie, nielegalne, i na pewno wszscy się do tego zakazu stosują... a czy napływający islamiści o tym wiedzą?
Z czym problem? Z językiem polskim? Napisałem Słowo "własnych" odnosi się do poprzednio użytego "zwyczajów", no wiesz, aby uniknąć powtórzeń.
i dlatego muszą tłumić siłą zamieszki w "arabskich i biednych" dzielnicach... ale problem jest bardziej rozleły więc nieważne.
Bardziej poprawnej poprawności nie słyszałem... jakiś PMS masz czy jak? Idąc Twoim tropem nie można nienawidzić nazizmu, faszyzmu, ugrupowań terrorystycznych, gamorry, KKK, ISIS itepe...
Na czym polega ta różnorodność islamu i w jakich, różnych, kierunkach się rozwija (note: to nie jest prośba o linki do mądrzejszych stron)? Co do analogii z katolicyzmem – zgoda, zresztą pisałem dokładnie to samo.A dzisiejszy islam jest dużo bardziej różnorodny niż ówczesny katolicyzm, rozwija się w wielu kierunkach (wśród których ten, który stoi za egzekucjami jest marginalny) i w niczym nie jest podobny do katolicyzmu z XVI wieku.
Na czym polega ta różnorodność islamu i w jakich, różnych, kierunkach się rozwija (note: to nie jest prośba o linki do mądrzejszych stron)? Co do analogii z katolicyzmem – zgoda, zresztą pisałem dokładnie to samo.
Spodobały mi się komentarze:A jakie konkretnie węzły ona rozwiązuje, ciekawa jestem? Gordyjski też?
Czy dotyczy to również węzłów małżeńskich?
Widzę potencjał, pod warunkiem, że działa to również na słuchawki od odtwarzacza mp3.
(...) Jeszcze u siebie nie czułem takiego sprzeciwu wyrażającego się w czystej nienawiści do tych dzikusów. Chyba Europa powinna poważnie pomyśleć o deportacji Islamu w ich rodzinne strony...